Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla güneş alerjisi yada güneş yanması gibi problemler de gündeme geliyor. Güneş alerjisiden korunmanın yolları nelerdir? Hassas ciltten güneşten nasıl korunur?

Güneş Alerjisinden Korunma Yolları

Güneş alerjisi çoğu zaman farkedilmesede her yaş grubundan iinsanı etkiliyor. Bazen çocukluktan geldiği gibi bazende sonradan gelişebiliyor. Peki güneş alerjisinin nedenleri nelerdir?

Güneş Alerjisinden Korunma Yolları | 1

Güneş Alerjisinin Nedenleri Nelerdir?

Güneş alerjisi hem kalıtımsal hemde çevresel nedenlere bağlı olarak gelişebilir. Çevresel etkenler arasında en önemli nedenler ise kullanılan ilaçlar cilde uygulanan kimyasal işlemlerden kaynaklanır.

Özellikle uzun süreli ilaç tedavileri gördüyseniz, beyaz yada açık ten rengine sahipseniz,uzun süreli antibiyotik tedavileri gördüyseniz, herhangi bir cilt hastalığınız varsa

Güneş Alerjisinden Korunma Yolları | 2

Nasıl Teşhis Konur?

Güneşten rahatsızlık duymanız güneş alerjisi olduğunuz anlamına gelmeyebilir. Dermotolog ile görüşüp  fotokaşıntı testi, kan testleri ve deri örnekleri, ultraviole (UV) ışık testi yaptımanız gerekebilir.

Güneş Alerjisine Ne İyi Gelir?

Güneş alerjisi olduğunuza eminseniz ve ileri seviyede rahatsızlık duyuyorsanız doktorunuzun verdiği ilaçları kullanmak ile başlayın. Genellikle çok ağır olmayan durumlarda doktorlar  içerisinde kortizol olan kremler ile tedavi yoluna gitmektedir.

Güneş ışıklarının direk olarak dünyaya indiği saatlerde dışarıya çıkmayın. Bu saatler genellikle 11.00-15.00 saatleridir.

Yüksek faktörlü koruyucular kullanın. Güneş koruyucuları yaz ve kış aylarında sürekli uygulayın. Kozmetik markalar yerine dermotolojik içerikli markalarını tercih etmelisiniz.

Yaz aylarında cilt derinizi soyabilecek peeling uygulamalarından kaçının. Bu hassaslaşmış cildin daha kolay hasar görmesine neden olacaktır.

Cildinize aleo vera içerikli nemlendiriciler uygulayın. Bu hassas cildinizin kendine gelmesini kolaylaştırır.

Bol su tüketin. Cildinizin kurumasına izin vermeyin.

Güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmeyin. Göz çevresinin hassas derisini güneşten korumanın en etkili yolu budur. Kaliteli güneş gözlüğü alın.

Güneş kremini sık sık tazeleyin. Özellikle yaz aylarında 3-4 saatte bir güneş kremini yenilemeniz gerekiyor. Kullandığınız krem ne kdar kaliteli olursa olsun bir süre sonra cilt tarafından tamamen emilir ve etkisini kaybeder.