Özgüven kişinin hem kendi içinde hemde toplu içinde daha rahat hissetmesini sağlar. Özgüvenli kadın olmak içi ne yapılmalı yada insanlarla rahat iletişim kurma yöntemleride sayılabilir.

Özgüvenli kadın olmak için ne yapılmalı

Özgüvensizlik duygusunun temelinde “yetersizlik” yada “değersizlik” duygusu vardır. Bu durumun ortaya çıkmasında çocukluk çağında yaşanan olayların gelişim üzerine etkisi vardır. Özgüven sahibi olabilmek için ilk yapmanız gereken sizin diğer insanlardan eksik noktanız olmadığını bilmektir. Özgüven zamanla kazanılabilecek bir durumdur.

Özgüvenli kadın olmak için ne yapılmalı | 1

Özgüveni Geliştirme Yolları

Kendinize Odaklanın

Diğer insanların sizden daha üstün olduğuna odaklanmayın . Her insanın başarılı olduğu kadar olamadığı alanlarda vardır. Sadece bazı insanlar iyi olduğu noktayı vurgulamayı öğrenmişlerdir. Geçmişteki başarılarınızı hatırlayın ve onlara odaklanın.

Kendinizi İkinci Plana Atmayın

Bu aslında en önemli madde sayılabilir. Bazen fedakarlık adı altında yapılanlar kişinin kendisine özgüvensiz biri olmasına neden olabilir. Kendinizi şımartın ve sadece karşınızdaki kişiyi kırmamak için “evet” demeyin.

Korkularınıza Esir Olmayın

Başarmak istedikleriniz için yeterince güçlü olduğunuzun farkında olun. “ya yapamazsam” gibi sorularla beyninizi meşgul etmeyin.

Negatif İnsanları Söküp Atın

İster ailenizden biri, ister eşiniz, isersenizde uzun yıllardır arkadaş olduğunuz insanlar olsun. Size sürekli başarılı olamayacağınızı söyleyen insanlardan uzaklaşın. Eleştiriler kişinin gelişimi açısından faydalı olabilir. Dikkat etmeniz durum size sürekli olumsuz eleştiri yönlendirmeleridir.

Bedeninizi Sevin

Özellikle kadınlarda bazen büyük göğüsten, büyük kalçadan yada kısa boydan kaynaklanan özgünesizlik sorunları olabilir. Bunun sizin genetiğiniz olduğunu ve sizi siz yapan özellikler olduğunu kabul edin. Belki bu özelliğinizi sevmeseniz bile vücudunuzda sevdiğiniz noktalara odaklanın.

İnsanları Anlayın

Negatif enerjili insanlardan uzak durmanız gerektiğinden bahsetmiştik şimdi de yapmanız gereken insalarla empati kurmak olmalıdır. Her davranışın arkasında bir neden olduğunu unutmayın ve insalara olumlu yaklaşın bu sizin kendinizi iyi hissetmenizi sağlar aynı zamanda iletişiminizin gelişmesine de  yardımcı olur.