Vazgeçilmez ev eşyalarında olan elektrikli süpürge nasıl temizlenmelidir? Toz çıkaran süpürgeler nasıl temizlenir?

Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenmelidir?

Temizliği çok kolay hele getiren aynı zamanda sağlığımız açısından el süpürgelerinden çok daha sağlıklı  olan süpürgeleri düzenli olarak temizlemek gerekir. Bu sayede dışarıya toz çıkarmasını engellemiş olursunuz ve makinanız uzun ömürlü olur.

Makinayı her kullanımda mutlaka temzileyin. Özelikle ıslak kullanım olan süpürgeleri temizlemeden bırakmak mikrop üremesine neden olur.

Süpürgeyi temizlerken çıkarılabilen ucu yada sopasını su ile yıkayabilirsiniz. Motor kısmının olduğu elektrikli kısmı kesinlikle sudan uzak tutun. Bu kısmı ıslak olmayan nemli deterjanlı bir bez ile silerek hijyen sağlamış olursunuz.

Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenmelidir?

Elektrikli Süpürge Nasıl Temizlenmelidir?

Süpürgeniz torbalı ise sık sık toz torbasını temizleyin. Aksi takdirde makinanın çekiş gücü azalacak ve halı üstlerindeki tozları derinden temizlemeyecektir.

Torbalı elektirik süpürgelerinde gövde kısmını sadece silmeniz yeterlidir. Yıkanan kısımları ise tamamen kurumadan süpürgeye takmayın.

Süpürgenin ucunu her kullanımda temizleyin. Özellikle mutfak banyo gibi alanları süpürdükten sonra temizleyip çocuk odası yada yatak odasını süpürmeniz sağlık açısından önemlidir.