1300 kalorilik sağlıklı diyet ile haftada yağdan 2 yada 3 kilo vermeniz mümkündür. Bu diyet ile sağlıklı zayıflama ve kas kaybetmeden kilo verme sağlayabilirsiniz.

1300 Kalorilik Sağlıklı Diyet

1300 kalorilik diyet, gerekli tüm besin maddelerini almanızı ve yeterli enerjiye sahip olmanızı sağlayacak kadar kalori içerir. Bu diyette temel olan kalorileri saymanızdır. Yediklerinizin kalori değerlerini hesaplayarak ve bazı alışkanlıklarınızı değiştirerek bu diyetle zorlanmadan kilo verebilirsiniz.

Bu diyette beslenme programınıza protein, karbonhidrat ve yağı dengeleyerek eklemeyi unutmayın. Böylece vücudunuzdaki kas kaybı olmaz. Vitamin ve mineral olarakta zengin beslenmiş olursunuz. Bu diyette kalorisi neredeyse yok olan havuç, domates ve brokoli gibi sebzeleri sık sık tüketin.

Nasıl Kilo Verdiriyor

Yetişkin bir insanın boy kilo oranına göre en az 1800-2000 kaloriye ihtiyacı vardır. Bu kaloride kalırsanız kilo almaz yada kilo vermezsiniz. 1300 kalorilik diyette ise az kalori alındığı için basit egzersizler ile desteklenirse kilo kaybı daha hızlı ve yağ yakmaya yönelik olacaktır.

1300 Kalorilik Sağlıklı Diyet | 1

1300 Kalorilik Diyet Örnek Menü

Sabah uyandığınızda

1 bardak suya birkaç damla limon ve 2 kuru kayısı

Kahvaltı

1 dilim kepekli kızarmış ekmek,

2 çay kaşığı şekersiz reçel,

1  tane haşlanmış yumurta

1/2 küçük greyfurt,

2 yemek kaşığı yağsız sütle kahve

Öğle yemeği

300 kalorilik veya daha az yağsız dondurulmuş beyaz et

1 küçük elma,

1 su bardağı yağsız yoğurt

Ara öğün

6 badem

Akşam yemeği

1 avuç içi kadar yağsız beyaz et  yada suyu olmadan 6 yada 7 kaşık sebze yemeği

1 bardak buharda pişmiş brokoli ve karnabahar,

1/2 su bardağı mısır,

5-6 tane çilek

Akşam atıştırmalığı

3 fincan az yağlı patlamış mısır

Bu diyet programını uygularken hergün en az yarım saat yürüyüş yapmaya çalışın. Günde 10 bardak su için. Yeşilçay yada diyet çayı da tüketebilirsiniz. Eğer metabolizmanızın yavaş çalıştığını düşünüyorsanız kayısı çayı ideal olacaktır. Bu diyet ile yavaş yavaş ve istikrarlı bir şekilde sağlıklı kilo verebilirsiniz.