Hemen hemen her kadının ilk sorunlarından biri olan kilo verme problemini siz de yaşıyorsanız bu yazımıza bir göz atın deriz. Sağlıklı yaşamanın anahtarı olan kilo vermek bazen imkansızlaşır.

Nedenleri ise tek değildir, birçok nedeni olabilir. Düzenli diyet yaptığınız halde istediğiniz sonuca ulaşamıyorsanız kilo verememenizin nedenleri bunlar olabilir.

İşte kilo verememenizin nedeni:

Kansızlık

Oldukça yaygın olan kansızlık durumu kilo alımını büyük oranda etkiliyor. Kan tahliliyle ortaya çıkıyor ve sürekli uyuma isteği, kansızlık, üşengeçlik gibi belirtilerle kendisini gösteriyor. Kansızlığın üstesinden gelmek için bol oranda demir içeren besinler tüketmekte fayda var.

kilo-verememe-nedeni-2

Tiroit hormonları

Tiroit sorunu ne yazık ki her yaşta görülebiliyor. Tanısı basit bir kan testiyle koyulabiliyor. Eğer tiroit hastalığınız varsa kilo alamamanızın en büyük nedeni bu olabilir. Tedavi edilmediği takdirde birçok hastalığı beraberinde getiriyor.

D vitamini eksikliği

D vitamini eksikliği kilo vermeyi zorlaştırırken aksine kilo almayı zorlaştırıyor. Bu nedenle D vitamini eksikliğine dikkat etmek gerekiyor.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız bu 3 maddeye dikkat etmenizde fayda var.