Ağız kokusu kabusunuz olmasın. Ağız kokusunu önlemek için bunu uygulayın.

Ne yaparsanız yapın ağız kokusundan kurtulamıyorsanız bir de bu yöntemi deneyin. Eğer ciddi anlamda ağız kokusu sorununuz varsa unuttuğunuz bir şey var demektir. Su içmek!

Uzmanlara göre yetersiz su içmek ağız kokusuna neden oluyor. Günde iki litre su içmek ağız kokusunu gideriyor.

agiz-kokusunu-gideren-yontem-1

Diş bakımınızı düzenli yaptırıyor, geniz akıntısı ve bademcik gibi sağlık problemleriniz yok ama ciddi oranda ağzınız kokuyorsa sıvı tüketiminiz az demektir. Kalabalık ortamlarda konuşmaktan çekinmemek için günlük su tüketiminizi arttırın. Bol su içmek sizi sosyal kabus haline gelen ağız kokusu derdinden kurtarabilir.

Ağız kokusunun nedeni az besin alımı ve sıvı azlığı. Bunun dışında tansiyon ve psikiyatri ilaçları, kansızlık, ağız içi enfeksiyonları, ateşli hastalıklar ve diyabet de, tükürük üretiminin azalmasına neden olur. Bunun sonucunda ise ağız kokusu oluşur. Ağız kokusunun temelinde yatan neden ağızdaki tükürük miktarının azalmasıdır.

Bol su tüketiminin sadece ağız kokusuna etkisi yok tabi ki. Suyun tüm vücuda olumlu etkisi vardır. Kilodan güzelliğe kadar birçok olumlu etkisi vardır.

agiz-kokusunu-gideren-yontem-3

Çay ve Kahve su yerine geçiyor mu?

Çoğu insan bu yanılgıya düşüyor. Su içmiyorum ama çay ve kahveyi çok tüketiyorum. Çay ve kahve asla su yerine geçmiyor. O nedenle su içmeyi alışkanlık haline getirin.