Ev dekorasyonunda canlılık arayanların tercihi olan çiçekler, ortamı renklendirip hoş bir koku yaymanın yanı sıra enerjinizi de yükseltecekler. Peki, çiçek seçerken burcunuzun özelliklerini de göz önünde bulundurmaya ne dersiniz? Emin olun, bu şekilde yapacağınız seçimler, çiçeklerinizin daha uzun ömürlü olmasını sağlarken sizi de daha fazla mutlu edecek.

Burcunuza göre çiçek dekorasyonu

Koç

Koç burcu genelde pastel renklerden hoşlanır. Mavi, pembe ve morun yumuşacık pastel tonları koç burcuna en çok hitap eden renklerdendir. Dolayısıyla sümbülün bu tonları, koç burcuna dekorasyon konusunda ilham verebilir. Pencere önüne atılacak eskitme bir sehpa üzerine yumuşacık pastel renkleri ile sümbüller ortamın tüm havasını değiştirecek.

Boğa

Boğa sakin bir mizaca sahip olsa da ev ortamında canlı renkleri görmekten keyif alır. Bu yüzden bir boğa burcunun çiçek tercihini kırmızı, pembe gibi çarpıcı renklerde yapması önerilir. Birbirinden güzel renkleri ile laleler ya da kırmızı, pembe renklerde gül ve karanfiller şık bir vazo içinde kullanılabilir.

İkizler

Yasemin, dekorasyonda zarafete önem veren ve sade detaylardan keyif alan ikizler burcunun asil stilini yansıtır. Enfes kokusu ile bulunduğu ortama canlı bir enerji veren yasemini saksıda muhafaza edebilirsiniz.

Yengeç

Evinde vakit geçirmekten çok keyif alan yengeç burçları için dekorasyonda canlı bitkiler kullanmak son derece önemlidir. Sadelikten yana olan yengeçler, lilyumu tercih edebilir. Bakımı kolay olan lilyum, güneş alan bir yere yerleştirilip toprağın ihtiyacına göre sulanır.

Aslan

Hemen her koşulda gösterişe önem veren aslan burcu, evinde de gösterişli detaylara yönelir. Göz alıcı güzelliği ile orkide, aslan burcunun evinde en çok görmek isteyeceği çiçeklerdendir. Oturma odası ya da balkonda çiçekler için özel bir köşe yapmak da şık bir görünüm sunacaktır.

Başak

Evde son derece düzenli ve ahenkli bir görünüm yaratmayı seven başak burçları için canlı renklerdeki çiçekler idealdir. Başaklar, açelya, sarı menekşe gibi çiçekleri tercih edebilirler. Ayrıca başak burçları, evlerinde çiçeklere özel bir köşe yaratmayı da ihmal etmeyeceklerdir.

Terazi

Yeniliklere açık ve yaratıcı burçlardan biri olan terazi, farklı çiçekleri bir arada kullanarak çeşitli aranjmanlar yapabilir. Farklı bitkiler ve dekoratif objelerle yapılabilecek terrarium’lar terazi evi için idealdir.

Akrep

Farklı ve yeni olan şeylere ilgi duyan akrep burçları, evleri için çiçek seçerken de her yerde görülebilecek klasik renklerdeki bitkiler yerine, merak uyandıran çiçeklere yöneleceklerdir. Alışılmışın dışındaki görüntüsüyle siyah orkide, akrep burcunu cezbedecektir.

Yay

Bol bol seyahat etmeyi seven yay burcu, evine çiçek alırken hareketli temposuna uygun, çok fazla bakım gerektirmeyen seçeneklere yönelmelidir. Balkon çiçeği olarak bilinen rengarenk petunyalar, yay burcu için idealdir. Güneş alması ve çok sık sulanmaması gereken petunya, balkonları renklendirmek için harika bir tercih.

Oğlak

Özenli ve sorumluluk sahibi oğlak burcu kişileri, evlerinde ilgi ve bakım gerektirecek çiçekleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Hem zarif güzelliği hem de özen gerektiren yapısı ile pembe ve beyaz renklerdeki kamelya, oğlak kişileri için oldukça uygun bir seçim olabilir.

Kova

İnce, uzun yapraklı yeşil bitkiler, kova burçlarının ilgisini çekecektir. Ancak ince bir uğraş gerektiren çiçekler pek kova burcuna göre değildir. Hem yeşil yaprakları hem de çok uğraş gerektirmeyen bakımı ile kova kişileri, evlerinde aloe vera bitkisine yer verebilir.

Balık

Narin ve kırılgan burçlardan biri olan balık, kendi gibi zarif çiçekleri sever. Uğraş gerektiren ama sonunda renk renk çiçekleri ile büyüleyen nilüfer (lotus) çiçekleri balık burcu için ideal bir seçimdir. Geniş ve derin saksılarda ya da bahçedeki süs havuzunda yetiştirilebilecek olan nilüferler, bol su ihtiyaçları sebebiyle de balık burcuyla özdeşleşiyorlar.

Kaynak: blog.gittigidiyor.com