Genelde balkonları kullanmadığımız eşyaları depolamak ya da çamaşır asmak için kullanıyoruz ancak birkaç ipucu ve biraz çalışmayla bu alanı dinlenebileceğiniz ve vakit geçirebileceğiniz hoş bir mekana çevirebilirsiniz. Bu önerilerle en küçük balkonları bile kullanışlı, rahat ve şık bir alana dönüştüreceksiniz.

Küçük Balkon Dekorasyon Fikirleri

Duvar Rafları

Duvar rafları bu tarz mekanlarda son derece kullanışlı araçlar. İster masa, isterseniz de dekoratif sehpa olarak kullanabileceğiniz duvar rafları hem mekandan kazandırıyor hem de size yaşam alanı sunuyor.

Ayna Kullanımı

Aynalı dolaplar fazla eşya kapasiteli olmanın yanı sıra mekanı da daha geniş gösterir. Eğer balkonunuzda ayakkabılık ya da kiler olarak kullandığınız bir dolap varsa kapaklarına ayna taktırmak, sahip olduğunuz alanı çok daha ferah ve geniş gösterecektir.

L Koltuk

Küçük balkonları hoş bir yemek odasına çevirmek için L koltuk kullanabilirsiniz. Bu sayede hem etrafında daha fazla kişinin oturabileceği bir masayı balkonunuza yerleştirir hem de balkonunuzu daha kullanışlı bir yaşam alanına çevirirsiniz.

Bar Tabureleri

Bar tabureleri, özellikle de balkonunuzdan manzara izleme şansınız varsa son derece pratik bir çözüm olacaktır. Balkon camınızın mermerini ince uzun bir masaya çevirip altına birkaç bar taburesi yerleştirdiğinizde o ufak mekana harika bir dokunuşta bulunmuş olursunuz.

Köşeleri Değerlendirin

Köşede kalan kullanışsız alanlara tek kişilik bir koltuk ya da konforlu bir sandalye koyabilirsiniz. Bu sayede temiz hava alırken kitap okumak, müzik dinlemek ya da yalnız olduğunuz günlerde kendi koltuğunuzda bir şeyler atıştırmak çok daha keyifli hale gelecektir.

Oturacak Alan Yaratın

Balkonunuzun duvarına koyacağınız bir bank ya da koltuk, misafirlerinizle oturup bir kahve içebileceğiniz hoş bir alan yaratma imkanı sunar.

İşlevsiz Noktalar İçin Çözüm Üretin

Balkonunuzdaki kısa bir kirişi bir sehpa haline getirebilir, üzerinize koyacağınız bir saksı çiçeğiyle bu kullanışsız gibi görülen noktaları güzelleştirebilirsiniz.

Çiçeklendirin

Duvar çiçekleri balkonunuzda daha fazla vakit geçirebilmeniz için harika araçlardan. Her sabah çiçekleri sulamak için balkona çıkıp biraz temiz hava almak kulağa hiç de kötü gelmiyor.

Otantik Dokunuşlar

Eğer otantik dokunuşları seviyorsanız bir koltuk, bank ya da sandalye yerine yerden iki basamak halinde yükselen bir sedir yaratabilirsiniz. Bu sayede hem oturabileceğiniz bir alan yaratır hem de orijinal fikrinizle evinize gelen misafirlerin gözlerini kamaştırırsınız.

Duvar Lambaları

Duvar lambaları balkonları aydınlatmak konusunda son derece başarılı. Üstelik ufak bir duvar lambası balkonunuza değişik bir hava ve şıklık katacaktır.

Kaynak: blog.gittigidiyor.com