Feng Shui balkon dekorasyonu Günümüzde ev alırken veya kiralarken balkon ve teraslar olumlu şekilde değerlendirilen ayrı ayrı kriterlerdir. Feng Shui balkon dekorasyonu Yoğun bir iş günü sonrası balkonda veya terasta içilen yorgunluk kahvesinin tadı bir başkadır. Fakat balkon ve teraslara Feng Shui felsefesinde sorunlu alanlar olarak bakılır.
Feng Shui balkon dekorasyonu
Çünkü bir salon balkonu plan dâhilinde denk geldiği pusula alanı için eksiklik yaratır. Teraslar, balkonlara göre daha büyük olduğu için eksiklik ve sorun daha da büyük olur. Kısaca balkonlar, teras ve verandalar büyüklük ve küçüklüklerine göre yarattıkları Feng Shui sorunları ile doğru orantılıdır. Bu mimari yapısal özellikler modern mimaride sorun olarak görülmezken Feng Shui ’ye göre oluşturdukları kayıp alanlar neticesinde, içinde yaşayan kişileri uzun vadede olumsuz etkiler. Bu kayıp alanlar hangi pusula alanı veya alanlarına aitse mekân içindekileri kaçınılmaz olarak etkiler. Örneğin; kariyer alanında ise iş anlamında büyük sorunlar doğurur. Sağlık, aile alanında ise aile ilişkilerinde kopukluklara, sağlık sorunlarına neden olur. Olumsuz örnekler çoğaltılabilir.
Balkon ve terasların karşısındaki manzara da büyük önem teşkil eder. Park, yeşil alan, deniz, göl havuz manzarası tercih sebebi olmalıdır. Bu durumlarda etraftaki olumlu Chi’nin mekân içine alınması ile ilgili çalışmalar da yapılmalıdır.
Feng Shui banyo dekorasyonu nasıl yapılır? Tıklayın!
Gelelim Feng Shui’nin bu sorunlu alanları çözümlemesine. Eğer balkon teras, bir hastane, mezarlık, çok yoğun bir otoyol gibi alanlarla karşılıklı değilse içerdeki duvara bir ayna asılarak kayıp alan mekâna dâhil edilebilir. Sadece aynanın yeterli olmadığı durumlar da vardır. Plan üzerinde bakıldığında eksik olan alanı tamamlayacak büyük bitkiler yerleştirilebilir. Balkon çok büyük ise dış çerçeve boyunca sağlıklı dikey bitkiler yerleştirilerek eksikliği çözmüş olursunuz. Başka dekoratif bir çözümleme de, dış mekânlar için çok güzel süs havuzlarıdır. Bunlardan bir tane balkon veya terasın iki duvarının kesişme noktasına yerleştirerek mükemmel bir çözümleme de gerçekleştirebilirsiniz. Rüzgâr çanları da başka bir çözümleme araçlarıdır. Yalnız rüzgâr çanı kullanırken eksik alanın pusula yönünün istediği elementi tercih etmeniz gerekir. Eğer bu alanlar; güney, doğu, güneydoğu pusula yönü ise bambu rüzgâr çanlarını tercih etmelisiniz. Kuzey, batı, kuzeybatı pusula alanı ise metal rüzgâr çanları, kuzeydoğuda ise eksiklik seramik porselen rüzgâr çanlarını seçmelisiniz
Başka önemli bir noktaya da kısaca değinmek isterim. Çok sık rastladığım şey balkonların veya terasların kullanılmayan gereksiz yığınlarla işgal edilmesi. Bu alanlar zaten Feng Shui açısından mekân içinde yaşayan veya çalışan kişilere sorun yaratmakla birlikte bir de yığınlarla doldurulmasıyla olumsuzluklar, tıkanıklıklar, sorunlar ikiye katlanabilir. Balkon ve teraslar içerden ayna çözümlemesini kullanarak, dışarıda da yukarıda bahsettiğim uygulamaları yaparsanız oluşturduğunuz davetkâr enerjiyle, keyifli vakitler için hiçbir engel kalmaz.
Fotoğraftaki örnek uygulamada Feng Shui Akademisi iç mimarı Meral Akçay çözümleme örneğini anlatıyor. Güney pusula alanının bir kısmı balkonda kayıp alan olarak teslim alındı. Kısmet, şans pusula yönü tamamen kullanılmayan eşyalarla dolu idi. Bu mekân içinde yaşayanlar ağaç grubu insanlar ve bu pusula alanı oldukça büyük önem teşkil ediyordu. Özellikle anne ve babanın kişisel şanslı alanları olduğu için büyük sorunlar doğuruyordu. Açık balkon kapatılarak ailenin de isteği doğrultusunda mekâna dâhil edildi, asma çiçeklerle belirleyici bir hat oluşturularak eksiklik ortadan kaldırdı.
Feng Shui Akademisi / Zeynep Akçay
Kadınlar Kulübü Son Yorumlar