Marketten hazır almak yerine kendi jölenizi kendiniz yapmaya ne dersiniz? elma jölesi tarifi resimli anlatım makalemizde adım adım bu jölenin yapılışını anlattık.
Malzemeler
2,5 kg elma
6 su bardağı su
3 yemek kaşığı limon suyu
4 bardak şeker
Yapılışı
Elmayı güzelce yıkayın, dörde bölüp, kabuklarını çıkarın, ve dilimleyin.
Tencereye koyun, üzerine su ekleyin kaynamaya bırakın.
Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan alıp suyunu süzün.
Hazırladığınız elma suyunu ayrı bir tencereye alın, üzerine şekeri ve limon suyunu da katıp, yüksek ateşte kaynatın, jöle kıvamına gelip gelmediğini anlamak için kaşıkla biraz alıp akışkanlığına bakın.

elma_jolesi_tarifi_resimli_anlatim (1) elma_jolesi_tarifi_resimli_anlatim (2) elma_jolesi_tarifi_resimli_anlatim (3) elma_jolesi_tarifi_resimli_anlatim (4) elma_jolesi_tarifi_resimli_anlatim (5) elma_jolesi_tarifi_resimli_anlatim (6) elma_jolesi_tarifi_resimli_anlatim (7) elma_jolesi_tarifi_resimli_anlatim (8) elma_jolesi_tarifi_resimli_anlatim (9) elma_jolesi_tarifi_resimli_anlatim (10) elma_jolesi_tarifi_resimli_anlatim (11)

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir