Hangimiz kıvrık kirpiklere sahip olmak istemeyiz ki? Kirpik kıvırıcı yöntemler nelerdir? makalemizde sizi bu hayalinize kavuşturacak doğal çözümlere yer verdik.

1. Yöntem
Kirpik kıvırma makineniz yoksa, tatlı kaşığını kirpik kıvırma amaçlı kullanabilirsiniz.

Kaşığı, bir süre sıcak su dolu bir kabın içinde tutun, metal kaşık ısındığı zaman kolaylıkla kirpiklerinizin kıvrılmasına yardımcı olacaktır, kaşığı kurulayıp, kullanıma hazır hale getirin.

Kaşığı resimdeki pozisyonda göz kapağınıza yerleştirin, üst kirpik hattı ile kaşığın kenarını aynı hizaya getirin.

30 saniye boyunca kaşıkla kirpiklerinizi kıvırın, kirpiklerin daha belirgin şekilde kıvrılmasını istiyorsanız, tekrar kaşığı ısıtıp,aynı işlemi tekrarlayın.

Kirpiklerinize rimel uygulayıp, gözlerinizin daha belirgin olmasını ve kirpiğinizdeki kıvrıklığın daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz.

Kirpiklerinize rimel uyguladıktan sonra kirpikler hala ıslakken kirpik tarağı ile kirpiklerinizi tarayın, çok fazla taramayın , yoksa kıvrımını kaybedersiniz.

İşte bu kadar!kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (1) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (2) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (3) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (4) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (5) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (6) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (7)

2. Yöntem
Normalde yaptığınız gibi kirpiklerinize maskara uygulayın. Tercihinize bağlı olarak, rimeli bir veya iki kat kullanabilirsiniz. Kirpik kuruyana kadar beklemeyin; kirpik kıvırma yöntemini uygulamak için kirpiklerin rimelden dolayı ıslak olması gerekiyor.

Kirpiklerinizi yukarı itmek için pamuklu çubuğun ahşap kısmını kullanın.
Kirpik çizgisi boyunca pamuklu çubuğu yatay tutun ve kirpiklerinizi kıvırın.
Kürdan, tırnak törpüsü gibi ince uzun aletler de pamuklu çubuğun işlevini görüp, kirpiklerinizi kıvırmanıza yardımcı olabilir.

En az otuz saniye boyunca bu pozisyonda kalıp kirpiklerinizi kıvırın.

Saç kurutma makinenizin ılık ayarında kirpiklerinizi kurutmanız, bu yöntemin daha başarılı olup, kirpiklerinizin uzun süre kıvrık kalmasını sağlayacaktır.

Aynı işlemi diğer gözünüzdeki kirpik için de uygulayıp, kıvrık kirpiklere kavuşabilirsiniz.kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (8) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (9) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (10) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (11) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (12)

3.Yöntem

Parmaklarınızı birbirine sürtüp biraz ısıtın.

İşaret parmağınızla en az 30 saniye kirpiklerinizi kıvırık tutun, alt-üst kirpikte uygulayıp, diğer göze geçin.

Kirpiklerinize rimel sürüp, işlemi tamamlayın.kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (13) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (14) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (15) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (16)

4.Yöntem
İşaret parmağınıza küçük bir miktar aloe vera jel koyun,

Aleo vera jeli göz kapağınıza sürün.

Parmaklarınızla kirpiklerinizi yukarı itin.kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (17) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (18) kirpik_kivirici_yontemler_nelerdir (19)