Testosteron sadece cinsel dürtüleri artırmakla kalmaz, ayrıca sperm üretimi, kas büyümesi ve kemik sağlığı dahil olmak üzere, çeşitli alanlarda çok önemli işlevleri olan temel hormonlardandır. Testosteronu artıran 5 yiyecek makalemizde erkeklik hormonunun salınımını tetikleyen gıdalara yer verdik. Testosteron seviyesi genellikle yaşla birlikte düşer, kronik hastalıklar da testeron azalmasında rol oynayabilir.

Yumurta Sarısı
Testosteron düzeylerini artırmada protein önemli rol oynar.
Yumurta sarısı ise protein ve D vitamini deposu bir yiyecektir.
Fakat kolestrol sorununuz varsa yumurta yerine alternatif yiyecekleri tüketebilirsiniz.testosteron_artiran_yiyecekler (1)

Tahıllar
Tahıllar testosteron düzeylerinin artmasında etkili olan önemli besinlerdir. Tahıllar erkeklerde testosteron düzeylerinin artırılması ile bağlantılı vitamin ve minerallerin zengin bir kaynağıdır. Tahıllı yiyecekler sofranızdan eksik olmasın.testosteron_artiran_yiyecekler (5)

Fasulye
Fasulye çeşitleri testosteron seviyesini artıran doğal yöntemlerdendir.
Fasulye ayrıca D vitamini ve çinko açısından da zengin bir yiyecektir.
Haftada 3-4 kez tüketilmesi önerilir.testosteron_artiran_yiyecekler (2)

Sarımsak
Kobe Kadın Üniversitesi’nde hayvanlar üzerinde 1 aylık çalışma yapılmış ve 1 ay süresince hayvanlar yüksek proteinli gıdalar ve sarımsakla beslenmiş,
sarımsağın testosteron seviyelerini yükselttiği saptanmıştır. Sarımsak, kimyasal dialil disülfür içerir, bu madde testosteron üretimi için vücudu uyaran Spurs hormonu içerir.testosteron_artiran_yiyecekler (3)

Muz
Muz, yapılan araştırmalara göre erkeğin libidosunu artıran, bromelain enzimi içerir.
Ayrıca, testosteron üretimi için gerekli olan riboflavin gibi B vitamini, yönünden çok zengindir.
Ananas da bromelain açısından zengin yiyecekler arasında yer alır.

İlgili Konular

Testosteron Seviyesini Artıran Doğal Yollar Tıklayınıztestosteron_artiran_yiyecekler (4)