Sarılmak kesinlikle güçlü bir şifa yöntemidir. Yapılan araştırmalar kucaklaşmanın ve gülmenin hastalık, anksiyete, depresyon vb durumları tedavi etmekte son derece etkili olduğunu kanıtlamıştır.
İşte eşle yapılan derin bir kucaklaşmanın faydaları

Kucaklaşma güven ve emniyet duygusu oluşturur, karşı tarafa senin yanında güvendeyim, huzurluyum ve mutluyum mesajı verir.

Sarılmak yalnızlık, öfke gibi duyguları iyileştiren oksitosin hormonunun salgısını artırır ve kucaklaşan kişiye rahatlık verir.

Birine uzun süre sarıldığınızda bedeninizde serotonin salgılanmaya başlar, serotonin mutluluk hormonudur, böylece kendinizi daha iyi hissedersiniz, modunuz yükselir.

Kucaklaşmak bağışıklığı güçlendirir. Sarılınca Solar Pleksus Çakrası harekete geçer,
bu harekete geçiş timus bezlerini uyarır, beyaz kan hücrelerinin dengeli artmasını sağlar, sağlığınızı koruyup, hastalıkları önler.sarilmanin_faydalari

Sarılmak kasları gevşetir, bedendeki gerginliği alır.
Kucaklaşmak, yumuşak dokulara kan dolaşımını artırarak ağrıları yatıştırır.

Sevdiğimiz insanın sıcaklığını hissetmek ruhumuza iyi gelir, üzüntüleri unutturur.

Sarılmak, aradaki şehvet, arzu ve sevgiyi körükler.

İlgili Konular

Evlilikte Beraber Uyumanın Faydaları Tıklayınız

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları Kadınlar Kulübü’ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece Kadınlar Kulübü tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.