Zumba mi o da ne?

AdrianaLimaa

bilsen kac kurbaga optuk!
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2010
1.584
10
Kizlar pekte hoslasmadigim bir arkadasim 2 aydir zumba yapiyor cilizin tekiydi gobegi vardi bacaklar cok cilizdi.. Su an Jennifer Lopez den farki yok!!!! Gobek gitti ve inanamadimmm o kalcaya nolmus oyleeeee!!!! Kiz da degisimin farkinda pantalonlarinin icine sigamadigini farketmistim 2 hafta once simdi daracik elbiseler giyiyor bi gorseniz....

Bu zumbayi yapan baska kimse var mi ya ben ilk defa ondan duydum... Amazondan fln cd bulup almayi planliyorum cunku gozlerime inanamadim yaa.. Kac aydir pilates yapiyorum inceliyorum zayifliyorum tamam ama kalcam zaten kucucuuk!!
Kizlar belki kucuk kalcalarin sonunda cozumunu bulmusuzdur

Bileniniz yapaniniz varsa tecrubelerinizi merak ediyorum acikcasi:)

yapmadim ama denedim youtubede zumba yazinca videolar cikiyor hatta siyah kiyafeti olan bir bayan var otelde tanitim gibi bikac kisiyle beraber yapiyor cok eglenceli gercekten istersen önce ordakilerle bir dene cünki dvd ler biraz pahali belki sonra begenmezsin.

Canim dvd den kesit olarak video koymuslar:) basitten zora dogru 4 cd var:) biraz pahali ama spor salonuna gitsem daha pahaliya mal olucakti:) birde cd de hareketleri anlatiyolar 0 dan baslayip bende youtube dan denedim ama cok hizliydi yetisemedim oryantel tango salsa cesit cesit latin danslari var cok zevkli gozukuyor. CD yi bugun ismarliyorum hadi bakalim:))

hadi bakalim dene insallah memnun kalirsin hizliyi denemistim zevkli gercekten etki edeceginide düsünüyorum düzenli yapilirsa.

burdaki spor salona yazildigimda zumba dersi veriyorlardi, bende 2 defa gittim denemek icin.. salsa,oryantal, seklinde figürler yapiliyor ve genellikle kalca, baseni kullandiklari icin ordaki kaslar gücleniyor.. bana tavsiye etmedi hoca, cünkü genis basenliyim .. ama kücük olanlar icin cok ideal bi spor sekli isteyen herkes denesin, cooooooook zevkli bisey.. hele ki hoca esliginda yapiliyorsa cok daha zevkli oluyor :))

Zumbaaaaaaaaa

Hayatımda en eğlendiğim ve sırtımdan aşağı terlerin aktığı tek spor zumbaaaaaaaa. Amerika'dayken düzenli olarak gidiyordum ama tr'e dönünce malesef bulamadım.

cv'mde de hobiler kısmına zumba yazmıştım da bizim genel müdür hala dalgasını geçer o ne diyee

bende bir sitede dek geldim çok eğlenceli bir birşey ben daha önce indirdim inceldim ... spor salonuna da gittim ama bu kadar eğlendiğimi hatırlmaıyorum.. spor salonundan daha çok ter attım evet ...

yaklaşık 8 aydır... vakit buldukça yapıyorum 40- 50 dk bir cd ama süper yaa

spor salonunda 1 saat spor yaptım ama bu kadar ter atmadım...

enerjim olsaydı spordan gelince 40 dk yapardım o deece eğleniyordum ter atıyordum...

cd lere ulaşabilirsem ilk işim almak olacak.. sabırla bekliyorum

bende kilo verdim onun sayesinde belim 81 cm den 71 cm kadar inceldii. =)) şimdi durdu gerçi ama ...

Son düzenleme:
Zumbaaaa süper bir sey ben gecen sene dvd sini aldim spor salonundada gittim cok zevkli, simdi baska birsey yapiyorum bodyjam diye oda cok eglenceli

bende zumbaya başlamak istiyorum kızlar videolar gerçekten çok eğlenceli..
istanbuldaki zumba kursuna yazılmayı düşünüyrm ama giden varsa tavsiye ederse süper olur :))))

al benden de o kadar göbek göbek göbek hangi videodan haftada kaç gün günde kaç dk yaptı acaba?

Ay bu yazıyı okuyunca daha çok gaza geldim kalçam iyi fakat sıkı değil ve o arkadaşın gibi zayıfım ama göbeğim var kilo alıyım diye hamburgere saldırınca ve spor yapmayınca yağlı kilo aldım açken bile karnım şiş :18:

Zumba hocası bir arkadaşımla oluşturduğum, uyguladığım ve sitemde de önerdiğim program:

Yeni başlayanlar için: Eğer düzenli spor yapmaya alışkın değilseniz -> İlk 2 hafta, haftada 3 kez, 20 dakika. 3. ve 4. hafta seanslar 45 dak.'ya çıkacak. 5. haftadan itibaren artık 1 saatlik seanslar yapılacak.

Düzenli spor yapanlar doğrudan 1 saatlik seanslar ile başlayabilirler ve haftada 6 kez yapabilirler. Zumba'ya başladıktan sonra 8. haftadan itibaren haftada 6 kez 1 saatlik seanslar yapılabilir.

Fitness kuralı: Yağ yakmak ve fit olmak için haftada 180 dakika aerobik etkinliği yapmak gerekiyor. Dans, yürüme, zıplama vs. Hesabınızı ona göre yapın

Her seviye için farklı Zumba dvd'leri var. 20 dakikalık, 30'luk, 45'lik, 1 saatlik gibi. Kaç dakikalık seansı uygulayacağınıza karar verip dvd'nizi ona göre alın bence. Veya dvd seti alın.

Ve tabii hiçbir egzersiz tek başına yeterli olmayacağından, diyetinize de dikkat etmelisiniz. "İyi proteinler" açısından zengin, yağsız et, karbonhidrat ve şekeri az meyvelerle sebzeler, tahıl yiyeceğiniz bir diyet programı Zumba ile iyi gider

Hmmm kızlar aklıma şimdilik bunlar geliyor. Sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım. Keşke yorumumun başında bahsettiğim zumba hocası arkadaşım burda olsaydı. Harika dersler verirdi ve belki hep beraber giderdik Çünkü cidden zumba sınıfları kadar eğlencelisi yok!

Merhaba, sarıyer-maslak tarafında oturanlar için sadece bayanların girdiği bir yer tavsiyede bulunablirim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…