• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zülfü Livaneli Kardeşimin Hikayesi

vaseline

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
366
2
66
Serenad fırtınasından sonra Livaneli’den nefes kesen bir roman

Sakin bir balıkçı köyünde genç bir kadının cinayete kurban gitmesiyle başlar her şey. Dünyadan elini eteğini çekmiş emekli inşaat mühendisiyle genç, güzel ve meraklı gazeteci kızın tanışmasına da bu cinayet vesile olur. Kurguyla gerçeğin karıştığı, duyguların en karanlık, en kuytu bölgelerine girildiği hikâye, daha doğrusu hikâye içinde hikâye de böylece başlar. Modern bir Binbir Gece Masalı’nın kapıları aralanır. Ancak bu kez Şehrazad erkektir.
Kardeşimin Hikâyesi aşkın mutlulukta ulaşılacak son nokta olduğuna inananları bir kez daha düşünmeye davet eden, aşka, aşkın karmaşıklığına ve tehlikelerine dair nefes kesen bir roman. Her sayfada yeni bir gerçekliği keşfedecek, kuşku ile kesinliğin sınırlarında dolaşacaksınız.

Mantıksız gibi geliyor ama o sabah uyandığımda tuhaf bir haber alacağımı biliyordum. Karadeniz’in lacivert dalgalarıyla baş başa kalmış olan bu ıssız köyde geçen her gün birbirinin aynısı olduğu için burada insanların heyecanla konuşacağı olaylara pek sık rastlanmazdı. O günün de ötekiler gibi sessizce akıp gitmesi gerekirdi ama galiba başka şeyler olacaktı. O mahmur sabah saatlerinde bir cinayet haberi alacağımı bilmiyordum elbette ama bir haber gelecekti. Daha yataktan çıkmamıştım, gözlerim kapalıydı, arkalarında fosforlu çizgiler bırakarak yıldırım hızıyla hareket eden mor tavşanları izliyordum.

Bir günde bitiriverdim gerçekten çok sürükleyici bir kitap.
Hele sonu sürprizlerle dolu gerçekten...
Kitabı okurken bir de ''Binbirgece masalları'' geldi aklıma Şehrazat'la Şah Şehriyar misali.

Açıklamalarınıza göre güzel bir kitaba benziyor. Ama ben bu kitabın kapağından hiç hoşlanmadım. Nerde rastlasam itici geliyor bana. Farklı bir kapak edisyonu yaparlarsa o zaman almayı düşünürüm. Ama şu haliyle alıp evde tutmak bile istemiyorum.

Ben çok hoşlanmadım bu kitaptan, söylenildiği gibi sürükleyici ama "ne güzel kitaptı" diyemedim.

bu kitabı yeni aldım
umarım sürükleyicidir
okuduktan sonra yorumlarımı paylaşırımm
:31:

Gecen hafta bitirdim. Kitap cok ilgincti ozellikle sonu hic beklemedigim bir sekilde bitti :1::1:
Ama her okuyanin begenecegini dusundugum bir kitap :31:

Bende 1 saat önce kadar bitirdim.
Sonuna doğru e ne şimdi bu muydu yani dememle
sonunu okuyup vay be dedirtti açıkçası.

ben ve ablam bu kitabı okuduk ve çok beğendik ama farklı yorum çıktı bizde sizce katil kimdi lütfen yardım edin.:)

kitabı okudum ve çok beğendim
zülfü livanelinin çoğu kitabını okudum ama bunun farklı bir havası vardı
tamam çok sürükleyici değil ama düşündürücü bir kitap

ilk zülfü kitabım elimden bırakmadan okudum bıtırdım hemen sonra leylanın evını aldım ama sıralamam ters oldu zulfu lıvalenı cıtam yukselmıs bır kere olmadı...

Zülfü Livanelinin müthiş bir yazar olduğunu düşünüyorum.
Bu kitabı bir günde bitirmiştim yazın ve çok etkilenmiştim sonunda.

Açıklamalarınıza göre güzel bir kitaba benziyor. Ama ben bu kitabın kapağından hiç hoşlanmadım. Nerde rastlasam itici geliyor bana. Farklı bir kapak edisyonu yaparlarsa o zaman almayı düşünürüm. Ama şu haliyle alıp evde tutmak bile istemiyorum.

canım öyle düşünme bana da başta öyle gelmişti ama kitap gerçekten çok ilginç etkileyici bir kitaptı eğer kapağı yüzünden okumuyorsan hiiç vakit kaybetmeden okumalısın :)

Back