Zuckerberg'in 2016 hedefi 'yapay zeka' üretmek

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
Zuckerberg'in 2016 hedefi 'yapay zeka' üretmek
  • 8 saat önce
Paylaş
Image copyrightGetty
Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg kendi hesabından yaptığı açıklamada 2016’da yapmak istediklerinin arasında kendisine çocuk bakımı ve ev işleri konusunda yardımcı olacak bir yapay zeka üretmek olduğunu söyledi.

Zuckerberg, yapay zeka teknolojisiyle evindeki müzikten ışık ve ısı sistemine kadar herşeyi 'sesini tanıtarak' kontrol etmeyi hedeflediğini söylüyor.

Facebook'un kurucusu, kendisine özel bu yazılımın tasarlanmasının eğlenceli bir deneyim olacağını belirtirken, ''Kişisel asistanıma, kapıyı çaldıklarında arkadaşlarımı yüzlerinden tanıyarak kapıyı açmasını öğreteceğim. Ayrıca yapay zekayı Max'in yanında olmadığım zaman odada neler olup bittiği konusunda beni bilgilendirmesini sağlayacak şekilde eğiteceğim'' dedi.

Facebook, halihazırda mesajlaşma aplikasyonu messenger için yardımcı yaratmayı hedefleyen bir yapay zeka üretim sürecinde.

Iron Man (Demir Adam) filmindeki 'uşak' Jarvis karakterinden ilham aldığını söyleyen Zuckerberg, ''Kişisel asistanıma eve gelen misafirleri yüzüne bakarak onları nasıl tanıyacağını öğreteceğim. Ayrıca ben yokken Max’ın (kızı) odasinda neler olup bittiğini de bana bildirecek'' dedi.

Gelişmeleri yıl boyunca paylaşacağını belirten Zuckerberg, kızı doğduktan sonra, ''insanlığın potansiyelinin daha ileri seviyelere taşınabilmesi için" Facebook'ta kendisi ve eşinin hisselerinin Zuckerberg - Chan Vakfı'na bağışlayacaklarını söylemişti.

Image copyrightbbc
Zuckerberg'in geçmişte kendisi için belirlediği yeni yıl hedefleri arasında Mandarin'ce konuşmayı öğrenmek, ayda 2 kitap okumak ve her gün yeni bir insanla tanışmak da var.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2016/01/160104_zuckerberg_yapayzeka

Korkunç şey şu yapay zeka denen şey. Beni ürkütüyor. Bi ara ALICE ile baya sohbet ediyordum ingilizcem gelişin diye, hatun ters köşeye yatırabiliyor resmen
Ben fazla gelişirlerse bizi alt edebileceklerine inanıyorum.

Misafirlerimizi tanımasalar da olur

Bana da urkutucu geliyor bunlar. Ozellikle Facebook ve Google.

Cok fazla buyuduler ve etki alanlari ucuk seviyelere ulasti. Virus gibi artiyor adamlarin etki alani. Milyarlarca kisinin bilgilerine sahipler. Televizyonun yerini Youtube'a biraktilar ve cok daha anlik ve gercekci kullanici profili cikariyor. Arama motoru ile herseyin bilgisi ellerinde... Telekomunikasyon sirketlerinin otesine gectiler yine mesajlasma uygulamalariyla. Bir de Google Wallet cikardilar, o da yayilmaya basladi ve yakin gelecekte, nakit para bile baya gozden dusmusken onun da otesine gecip kredi kartlarinin bile yerini almaya baslayacak iyice... Her yerde kamera sistemleri falan... Bir de tum insanligi bu sisteme dahil edenilmek icolin belli yerlere ucretsiz internet goturmeyi dusunuyorlar, ki ulasamadiklari kimse kalmasin... vs.

Yapay zekaya gelene kadar urkutucu bir suru sey var yani. Tam bir kontrol mekanizmasi. Marx'in kehanetleri her ne kadar zirva olsa da, bu teknoloji yine de soyle bi "acaba?" dedirtiyor.

Zuzkerberg Yahudi asıllı ve face de yüz tanıma sistemi var.Korkutucu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…