zorunlu hizmet affı

hbyrm

Rabbim OL dedi oluverdi:)
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
746
6
118
41
uyumam lazım sinirden uyuyamıyorum..bu nasıl bir iştir ,nasıl adalettir anlayamıyorum...2010 yılından önce atanan tüm öğretmenlere zorunlu hizmet affı çıkarıldı biliyorsunuzdur öğretmen arkadaşlarım..ben 5 yıldır doğudayım bunun 3 yılı ilçe merkezine 52 km uzak olan bir köyde geçti..hergün sabah akşam 1.5 saat yol gittim geldim..gençliğimin en güzel yıllarını burada tükettim..şimdi artık tam da ben de düzenimi kuracağım göçebelikten kurtulacağım derken af çıktı...:gitme:

batıda çalışan arkadaşlar üzerlerine alınmasın ama gerçekten adaletsizlik bu..ve ben bu düzeni kuranlara hakkımı helal etmiyorummafoldumben

canım Allah yardımcın olsun .
her ne kadar doğu hizmetimi 3 yıllık yerde 4 yıl yapıp bitirsem de bu affı kesinlikle desteklemiyorum. amacım ben süründüm başkaları da sürünsün değil.... ama olanlar doğuda çalışan arkadaşlara yapılan bir haksızlıktır :(((
hele sınıf öğretmeniysen Allah kurtarsın canım.....

O affı yıllarca bekleyip bu durumdan mağdur olan insanlar da var.Siz de kendi açınızdan değerlendiriyorsunuz ,ama bu af isteseniz de istemeseniz de her 10 yılda bir çıkar zaten.

af çıkar zaten evet ama burada ne yaşadığımı ben bilirim..batıdaki arkadaşların tabiki gözü aydın..ben onlara birşey demiyorum ama ortada mutlak bir adaletsizlik var..biz de mi oturup af çıksın diye bekleseydik ki??demekki her on yılda bir o kadar insanın ahı alınıyor..eşimin okulunda bir sınıf öğretmeni var adam tam 15 yıldır doğuda gelebildiği en iyi yer mardin merkez..
bizim suçumuz kpssden yüksek puan alıp kadrolu atanmak mı?bizim aldığımız puanın yarısıyla 4c ile göreve başlayıp sonradan çıkarılan 4b ile yerleri kesinleşenler var..onlar sürekli batıda çalışabiliyorlar şimdi de af çıktı eee peki biz ne olacağız??yıllardır doğunun ücra köşelerinde çalışanlar , çocuklarını en kısıtlı imkanlarla yetiştirmeye çalışanlar , elektiriksiz susuz köylerde çocuklara türkçe öğretmeye çalışmaktan kendi işini yapamayanlar ve bir de benim gibi istediği halde çocuk yapmaya cesaret edemeyenler ömürlerinin en güzel çağını bir dağ başında geçirenler..göçebelikten kurtulamayanlar onlar ne yapacak??

ben 2002 de yalovaya atandım 2005de evlemdim ve eş durumundan doğu hizmetim her yıl erteleniyor benide her yıl mayıs ayı strese sokuyor özelliklede evrakları hazırlarken ya yetişmezse ya bir sorun çıkarsa diye ama haklısınız bence öğretmenlerin tayin olayıda polis asker gibi olmalı sürekli yer değiştirme olsa kimse doğuya gitmekten korkmaz çünkü zamanı dolunca tayin olabileceğini bilir

af çıkar zaten evet ama burada ne yaşadığımı ben bilirim..batıdaki arkadaşların tabiki gözü aydın..ben onlara birşey demiyorum ama ortada mutlak bir adaletsizlik var..biz de mi oturup af çıksın diye bekleseydik ki??demekki her on yılda bir o kadar insanın ahı alınıyor..eşimin okulunda bir sınıf öğretmeni var adam tam 15 yıldır doğuda gelebildiği en iyi yer mardin merkez..
bizim suçumuz kpssden yüksek puan alıp kadrolu atanmak mı?bizim aldığımız puanın yarısıyla 4c ile göreve başlayıp sonradan çıkarılan 4b ile yerleri kesinleşenler var..onlar sürekli batıda çalışabiliyorlar şimdi de af çıktı eee peki biz ne olacağız??yıllardır doğunun ücra köşelerinde çalışanlar , çocuklarını en kısıtlı imkanlarla yetiştirmeye çalışanlar , elektiriksiz susuz köylerde çocuklara türkçe öğretmeye çalışmaktan kendi işini yapamayanlar ve bir de benim gibi istediği halde çocuk yapmaya cesaret edemeyenler ömürlerinin en güzel çağını bir dağ başında geçirenler..göçebelikten kurtulamayanlar onlar ne yapacak??

Aynen canımm ya baştan sona haklısınn... Duygularımı o kadar net anlatmışsın ki acaba benmi yazdım dedim...Bnde 4. seneyi bitirmek üzereyimm doğuda. O kadar zor günler geçirdik ki eşimle tam tayin isticez diye ümitlenirken af çıktı... sanırımm daha burdayımmm 2-3 sene:( ben o kadar kızıyorum ki o kadar tanıdığım eş dost var hepsi bir yolunu buldu şimdi batıda ; sahte nikahlar, sahte sağlık raporları... neler neler :oklava: :oklava: keşke ilk atamada hemen tercih yapmak yerine ara atamaları bekleseymişiz ne diim...o kadar çokk keşke var ki...şimdi diyorlar ki bize sizi zorla göndermedik doğuya kendi isteğinizle gittiniz.. mesleğini sevmek suç yani, insan mesleğini severken soğutuyorlar ne yazıkki :gitme: ama bu ülkede mutlaka bi tarafı eziyorlar nedense torpili olmayan , dayısı olmayan bizim gibi mağdur oluyo ne yazıkki :gitme: :gitme:
şimdi bana herkes diyor 3 senedir evlisin şöyle böyle yeter çocuk yap ... gelde sen yap burda diemisunn en yakınların anlamıoo seni.. doktor bulamıosunn burda 120 km uzaklıktaki merkeze gtmen gerekiyor doğru dürüst bi hizmet için:( yollar kapanıyooo 6 ay kar kaplıı.. bu memlekette hala kar yağan yerler var millet yazı getirmişş gününü gün ediyor.. biz hala sobalarla karla uğraşıyoruzz... ne diim kimse suçlu olmaz bu devlette ben ve eşimm suçlu bizim gibi azınlıkta olanlarr suçlu..napalımm biz çekerizz .. Arkadaşım Allah seninde yardımcın olsun bizim gibi mağdur olanların hepsinin yüzünü güldürsün :çok üzgünüm: :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

bende sizlerle aynı durumdayım arkadaşlar 4. yılım burada ve nihayet gidiyorum buradan hataya diye düşünüyordum kiiiiiiiii... bu af çıktı ve işim bayağı bir zorlaştı.. birde benim daha farklı bir durumum var eşimden boşandım ve burada tek başıma çocuğumla kalmak zorundayım.. annemde benle kalıyor tabiki ama kadınıda burada mahkum ediyor gibiyim resmen...
ben o kadar çok şey yaşadım ki artık bu olan haksızlığa bile kızamıyorum.. diyorum ki bu benim şansızlığım... İnşallahh hayırlıysa eğer hepimizin tayini çıkar... herşeyin hayırlısını dileyelim arkadaşlar ... eğer bizler için hayırlı değilse de bırakın olmayıversin :)

bulunduğum yerde zorunlu hizmt 4 yıl. şubatta 3 yılım bitti sizce ben ildışı tayin isteyebiliyormuyum? yönetmelikte hizmet yılı hesaplanırken eylül baz alınıcak diyor da.

katılıyorum kızlar, ben de 2 senedir güneydoğuda bi köydeyim. batıda çalışanlardan hiç bi farkımız yok bari doğu görevi yapıoruz dioduk. şimdi o da yok. burda hayat çok zor, yaşayanlar bilir, elektriksiz susuz günlerce yaşanıyo, hasta oluosun doktor yok hastaneye gitcen araba yok vss.. madem doğudaki çocukları da düşünüp öğretmen atıyorlar, adaletli olsunlar herkes bu şartlarda bi süre kalsın. kimseye haksızlık yapılmasın.. kalınacak olan süre de abartılmasın tabi.. inanın 3-4 senedir burda olan arkadaşlar hayatından bezmiş durumda. nasıl faydalı olacaksak artık çocuklara da..

refikasal,6 ay önce atananlar bile tayin isteyebiliyor af çıktığı için diye biliyorum,zorunlu hizmet bizi alakadar etmiyor artık,yeni atananlar için önemli
bnde çok karşıyım bu affa doğuda 3. yılım bnm de,ancak batıda bunu bekleyen çoluğa çoçuğa karışmış çok aile olduğunuda biliyorum ,eğer 3-4 yıldır bekleyipte tayin isteyenlere çok okul açarlarda bu durumdaki herkesin tayini çıkarsa işte ozaman haksızlık ortadan kalkar...

hayır af çıktı ama çalıştığınız kurumda 3 yılı doldurmadan tayin isteyemezsiniz yeni yönetmeliğe göre..
ancak sen batıda da zorunlu hizmet kapsamında olan biryere tayin isteyebilirsin..zaten bugün ya da pazartesi klavuz yayınlanacak ordan da bakarsın..

hayır af çıktı ama çalıştığınız kurumda 3 yılı doldurmadan tayin isteyemezsiniz yeni yönetmeliğe göre..
ancak sen batıda da zorunlu hizmet kapsamında olan biryere tayin isteyebilirsin..zaten bugün ya da pazartesi klavuz yayınlanacak ordan da bakarsın..

bnm aynı ilde 3. ancak aynı okulda 2.yılım bitiyor ben isteyebilirmiyim ?ozaman ooooooooof kafam iyice karıştı

bnm aynı ilde 3. ancak aynı okulda 2.yılım bitiyor ben isteyebilirmiyim ?ozaman ooooooooof kafam iyice karıştı

evet canım sen isteyebilirsin önemli olan o ilde kaç yıl çalıştın..ben mesela mart ayında Anadolu lisesine geçtim isteyecem..
geçen seneki okulumda da 1 yılımı doldurmamıştım tayin istediğimde..
gerçi çıkmadı ama...
canım senin branşın ne ve nereyi istiyorsun??
benim ingilizce puanım da 82 mersin istiyorum....
mardinde çalışıyorum

aslında puanım az 58 hmde sınıfçıyım:(((((( ama olur ya aftan dolayı çok yerler açılır belki giderim,muştayım aslında memnunum ama ailem ankarada iç anadolu istiyorum aileme yakın olayım diye...
hayırlısı,bnmkisi öylesine bi tercih olacak umut beslemiyorum durum belli çünkü

bulunduğum yerde zorunlu hizmt 4 yıl. şubatta 3 yılım bitti sizce ben ildışı tayin isteyebiliyormuyum? yönetmelikte hizmet yılı hesaplanırken eylül baz alınıcak diyor da.

hocam isteyebilirsiniz diye biliyorum..15 eylül tarihinde her durumda 3 yılınız bitiyor ve tayin isteyebiliyorsunuz..aftan yararlanabiliyorum..inşallah bir aksilik çıkmaz..bu yönetmelik her şekilde her öğretmen arkadaşıma hayır getirsin tek dileğim bu..bunu zaman gösterecek ..

il dışı-il içi beraber olacağından çok okul açıldı..puanı fazla olan yaşadı..özellikle dozğudaki zorunlu hizmetteki meslektaşlar iyi bir puan lede ettilerse batıdakilerden şansları yüksek olacak..benim branşım iniglizce ıspartada kaç tane okul açılmış seç beğen al gibi...çok şaşırdım çok fazlaydı..

canım kendi açından çok haklsın kims ekimsenin halinden anlamaz elbette, ama ben hiç doğuda çalışmamış bir sınıf öğretmeniyim, şartları saedce doğuda çalışan öğrtmen arkadaşlarımdan dinliyorum ben batıda çalıştım evet ama batı da sandığın kadar rahat değil inan, snıf öğretmeniysen rahat değil, bahsettiğin gibi ben de ilçeye 45 km uzaklıkta olan mahrumiyet amabatıda olan bir köyde görev yaptım, şartlarımız doğuda çalışan bir çok öğrtmenden daha kötüydü, 2 yıl çalıştımderken başka ile eş durumndan gittim rahatmıydım sınıf öğretmenleri şartlarında belki biraz daha

şimdi merkezdeyim, rahat mıyım, aslaaaa!! canımöğretmen olduğun sürece sıkıntı asal bitmiyor buna emin ol!!! bunu direk doğuda ya da batıda görev yapmakla alakası yok inan, öğretmenlik baştan sona sıkıntı olan bir meslek zaten,

O affı yıllarca bekleyip bu durumdan mağdur olan insanlar da var.Siz de kendi açınızdan değerlendiriyorsunuz ,ama bu af isteseniz de istemeseniz de her 10 yılda bir çıkar zaten.
niye çıkıyor ben de bunu anlamıyorum hiç olmamalı belirli sıklıkta bile. oralar da bizim illerimiz ya orada da görev yapacaksınız!! neden af çıkıyo ki ne yapmışlar da neyini affediyolar ondan sonra cahil kalıyo millet sonra al sana terör.
dağ başı diyosan da seçmeseydin o zman bu mesleği. sen gitmicen o gitmicek de kim gidecek o dağ başına?
o dağ başındaki insanlar nasıl aydınlanacak? demişler ki mum ışışğında türkçe öğretmeye çalışmak. işte bu yüzden mum ışığı,işte bu,gelişmemişlik. işte sizin gibilerin il tribi yüzünden!!!!!!!!!!!!!!!!

Son düzenleme:
Back