"Zorundalık"lar

istediklerini yapmamı diretince tavır yaptı ben de ters çıktım öyle küstük..
biraz daha sabredeceğim anlaşılan evet..

Bu konudan maalesef hic anlamiyorum... Babam hep demokrasi bir insandi.
Anneniz babaniza o karari neden böyle verdiginizi izah etseniz? Yani hic direttiniz mi?

İşe canının istemediğini yapmamakla başlayabilirsin mesela. Ben öyleyim, canım istemiyorsa yapmam yani.
Bayramda mesela babam kalk halanın, amcanın elini öpmeye gidelim dedi. Canım istemiyordu gitmedim. Laf etmediler mi, ettiler. Ama istemiyordum, yapmadım yani. Umrumda oldu mu, hayır olmadı.

Canim suan stres falan var mi sende? Bende stresli olunca yataktan cikasim gelmiyor ne biliyim yuzumu yikamak bile buyuk bi ismis gibi gozume gorunur. Kendi stresin ya da ne bileyim sorunlarin varsa normal boyle hissetmen

çok diretince vicdan azabı çekiyorum
sanki yanlış yapıyor gibi

Anladim canim... ama ne dicemi sasirdim gercekten ya Sizi daha 10-12 yaslarinda cocuk mu saniyorlar acaba? Bence kücük kücük kendinizce kararlar vermeye baslayin ve onlari diretin... anneniz bunlarin yanlis oldugunu düsünüp sizi dinemicek bile... ama bakti ki bu kiz kendi okudugunu yapiyor bari bi oturiyim'da dinliyim'de yanlis karar verdigini fark ederse yaninda olayim ... diyecektir belki kendisine ve baktiki dogru karari verdiniz belki daha cok sizin fikirlerinizi dinleyecektir...

Yani kücükten baslayin...

Canim suan stres falan var mi sende? Bende stresli olunca yataktan cikasim gelmiyor ne biliyim yuzumu yikamak bile buyuk bi ismis gibi gozume gorunur. Kendi stresin ya da ne bileyim sorunlarin varsa normal boyle hissetmen
var olmaz mı
işten çıkamıyorum patron ısrarcı bırkmıyor
bi de portfolyo hazırlama işi çıktı başıma pztye yetiştirmem lazım..

var olmaz mı
işten çıkamıyorum patron ısrarcı bırkmıyor
bi de portfolyo hazırlama işsi çıktı başıma pztye yetiştirmem lazım..
Ya ne anlayissiz adammis.. Sen duzenli uyumaya calis, aktif olmaya calis o zaman daha pozitif olursun umarim. Elden baska bisey gelmiyor suanda gibi.. Baska bi ise girme ihtimalin var mi?

evet zorundayız ama bu zorundalıkların beraberinde getireceği şeyleride düşünerek hareket edersek çokta sıkıcı olmuyor hayat.Patronun verdiği iş canınızı sıktığında ay sonunda alacağınız maaşı yapacağınız alışverişleri düşünün, eş dost toplantılarına katıldığınızda onlarında sizin en özel zamanlarınızda yanınızda olacağını.. Aslında bahsettiğiniz şeyler toplum içinde yaşıyor olmanın getirdiği sorumluluklar , yani ya bu deve güdülcek ya bu diyardan gidilecek.

benim annemde var o otorite meselesi.
artık beni o kadar alıştırmışlar ki. arkadaşıma gidecek bile olsam. beni ararsınız gelirim diyerek dizginleri onlara bırakıyorum elimde olmadan.
onlar alışmışlar hep sözlerini dinlememe ama ben artık yoruldum. onların istedikleri yüzünden kendi isteklerimi gerçekleştiremiyorum.
konuyu takipteyim. belki istediğim cevabı burada bulabilirim .

işte o yüzden diyorum
çok abartı bişey yok belki
ama yoruldum gibi hissediyorum zorunluluklardna o yüzden konu açtım doğrusu

Anne babanızı dinlemeyin o zaman. Üniversite mezunu, çalışan insansınız. Hayatınızın iplerini elinize alın. Küsebilirler, darılabilirler, evet. Ama sonuçta siz bir bireysiniz ve kendi kararlarınızı verebilirsiniz.

Vicdan azabı çekerseniz ömrü billah güdümlerinden kurtulamazsınız. Ailenizden önce kendinizi değiştirmeniz gerekiyor.

evınızı terk edin, aılenızle yasamanız hata , kendı evınız duzenınız olsun hem calısın hem okuyun.. azıcık asınız kaygısız basınız olsun..

Sen azıcık bunalıma girmişsin. Portfolyonu hazırladıktan sonra küçük bi tatile çıksan? :)

Anne babamıza da bazen hayır bu benim kararım diyebilmemiz lazım bence. Evet zor biliyorum. Kızıyorlar, kırılıyorlar falan. Ama bu senin hayatın. Sonuçlarından bahsedebilirsin mesela. Mutsuz olacağını falan belirt. Üstele.
Ve biraz hava al, kendi kendine kal, kendini dinle, tatile çık falan. İyi gelir :)

iyi de biliyorlar zaten
illa onların seçtiği okulda okudum daha yükseğini kazanırken ve çok mutsuz oldum
bir daha seçimlerime karışmayın dedim
yok Allah yok
huyları öyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…