Zorla sezeryan

derini

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
1
0
duygu hastanesinde normal doğum yaptım ama beraber kaldığım arkadaşların hikayeleri hiç iç açıcı değildi.abartısız kiminle konuştuysam hikaye şu:KK43:genelde ilkn doğum)hiç sancım yoktu kontrole geldim.2,3 sntim açıklık var dediler.doktor hemen yatırmalıyız her an doğum olabilir dedi.2,3,4,5 saat suni sancı çektim.doktor bebeğin yukarda kaldığını söyledi ya da doktor bebeğin kalp atışlarının düzensiz olduğunu söyledi mecbur sezeryan.
Allah aşkına bu duruma nasıl dur diyebiliriz?

canım bence bu duruma kimse dur diyemez doktorlarda bu aç gözlülük olduğu sürece hepimiz onların elinde kobay olmaya mahkumuz.kolaylarına öylesi geliyor.belki :%10 u işlerini hakederek hastanın sağlını düşünerek yapıyordur ama öylelerini bulmakta çok zor :KK43:(

Doktorlarin kolayina gelio sezaryen 15 dk oldu bitti, tv de dinlemistim oyle demisti Turk doktorun birisi ne yazikki cok kotu bi sey malesef :!!!

duygu hastanesinde normal doğum yaptım ama beraber kaldığım arkadaşların hikayeleri hiç iç açıcı değildi.abartısız kiminle konuştuysam hikaye şu:KK43:genelde ilkn doğum)hiç sancım yoktu kontrole geldim.2,3 sntim açıklık var dediler.doktor hemen yatırmalıyız her an doğum olabilir dedi.2,3,4,5 saat suni sancı çektim.doktor bebeğin yukarda kaldığını söyledi ya da doktor bebeğin kalp atışlarının düzensiz olduğunu söyledi mecbur sezeryan.
Allah aşkına bu duruma nasıl dur diyebiliriz?

Hayır keyfimi yapıldığını falanmı ima ediyorsunuz burada!!!
Hiç bir doktor hastasını ve daha gözlerini hayata açıcak bir bebeğin hayatını risk altına sokmaz ben böyle düşünüyorum.
Lütfen birde diğer bakış açısıyla bakın bakalım:Ya hastasına bir şey olsa,yada bebişe o zaman yine doktorlar suçlanacak bu durumda..
Yapmayın Allah aşkına hipokrat yemini ediliyor ve her hasta bana göre onlar için çok önemli ve değerlidir,kimse hastasını riske atmak istemez.

istemiyosanız siz bekleyin sezeryan olmayın canım..sancı yoksa çocuğu bekletip riske atmanın ne anlamaı var ki..

arkadaşlar bu bir gerçek normal doğum oranı sezeryanın çok çok altına düştü artık. normal doğum haberi alamaz olduk nerdeyse. bunda bir gariplik var. doktorlar normal doğuma yanaşmıyorlar bu bir gerçek. hastasını riske atmamak için diyoruz ama sezeryan bir ameliyat hem de hasta için zor bir ameliyat normal doğumdaki kadar riski yokmu sizce?

bende sana katılıyorum arkadaşım ben iki doğum yaptım bana gittiğim 3 ayrı hastane bebeğim iri olduğu için sezeryan dedi ben direttim normal yapacam dedim araştırdım iyi bi doktorda normal doğum yaptırdım hatta doktorun biri bana sezeryan dedi yok ben normal düşünüyorum dediğimde daha ilk bebeğimdi ve dediki kolaymı ordan 4 kilo çocuk çıkması sezeryan olman senin için daha sağlıklı dedi amaben normal ve sağlıklı 4.5 kilo çocuk doğurdum ALLAH a hamdolsun

bende sezeryanla doğum yaptım evet dr ların kolayına geliyo ve sadece dr larında değil kadınlarında kolayına geliyo o kadare sancıyı çekmektense sezeryanla olsun bitsin istiyolar yaşamayınca bilinmiyo malesef sonrada keşke yapmasaydım bekleseydim diyolar dr lar bide riskede atmak istemiyolar halbuki normal doğumla ölen çocuk sayısı çok az o öncedenmiş kadınlar önceden kontorle gitmiyolarmışş neyin ne oluğunu ne bilsin doğum başlayınca gidiyolar ya ölür ya kalır işte yaşayan yaşıyo şimdi ölemi her ay kontrole gidiyosun daha bilinçlisin dr unda iyiyse ve güvenilirse doğum çok kolay o sancı doğum olana kadar doğduktan sonra ben sancımı çektim diyebiliyosun normal doğumda doğumdan eser kalmıyo zamanla hepsi geçiyo ama sezeryanda kalıyo ameliyat izin kalıyo orası ağrıya biliyo benim 2 ay oldu halada ağrır ve yüz üstü yatamıyorum korkumdan bişey olursa diye hiç tavsip etmiyorum adı üstünde normal sağlıklı ve rahat

ozel bir hastanenin bebegim olacak seminerine katildim.
hastanenin kadin dogum uzmani dogum yontemlerini anlayor. konu sezaeryan mi normal dogum mu?
dr. resmen normal dogumu batirdi, herkesi sezeryana davet etti. dinleyenlerin hepsi anne adayi dusunun. iste agrisiz oluyor, birsey duymuyorsunuz, 1 gunde ayaktasiniz, bebeginizi hic bir riske atmiyorsunuz diye siralamaya basladi. sokda dinledim kendisini. ve son olarak soyledigi su. normal dogumda bir komplikasyon olursa hasta ve yakinlari olayi dava acmaya kadar goturuyormus. ben sahsen bu riski almayi istemiyorum tercihim herzaman sezeryandir diyor. simdi gelinde normal doguma istekli dr bulun. turkiyenin sayili hastanelerinden birindeki doktor konusmasidir bu malasef..

evet arkadaşım malesef dr.ların büyük kısmı sezaryan diyor.daha doğrusu işlerine geliyor.
gelişmiş ülkelerde adamlar normal doğum için ne kadar çaba harcıyorlar hayran kalıyorum yaa.
bende kesinlikle normal doğum istiyorum .inş.bebişimde buna hazırlar kendini.
rabbim hayırlı dr.larla karşılaştırsın inş.

yaaa belki doğru diyodur dr lar...işi şansa bırakamayızki öyle bir durumda bence bişi diyemeyiz mecbur dr a inancaz...

X