Zorla lohusa depresyonuna sokacaklar, ama zor biraz..!

Canım bence seni kıran insanlar bize küstün mü diyorsa evet küstüm de. Açıkla herşeyi içinde tutma içinde tutarsan seni için için yer bu konular. Yüzleş insanlarla yoksa seni kırmaya devam ederler. Kaçmak çözüm değil yüzleş canım bence çünkü bunlar akraba. Arkadaş olsa görüşmezsin olur biter ama bunlardan nereye kadar kaçabilirsin.

allah sana sabır ,sağlık güç versin , bebeğine de sağlık ve uzun ömür versin.sen takma kafanı hiç bir şeye. iki yavrunun sana ihtiyacı var. boşver, herkes yaptığının karşılığını alıyor üzülme.sen mesafeni koru ki daha çok üzülme.ben de yapayalnız kaldım küçük yavrumla 20gün sonra.gurbetteyim bende. benim ki tekti ama eşim görevlerdeydi bilirim zorluğunu. rabbim sana sabır versin.

Canım, ben kibirli bir insna olmamak için çok çaba gösterdim, ama olmadı.
Zeynep abla (yemek takımı mevzusundan hatırlarsın belki) bana arka arkaya ummadığım davranışlarda bulundu, ama hep görmezden geldim. Demek hataymış bu yaptığım, kendini korumak adına biraz kibir gerekliymiş demek.

Şimdi düşünüyorum, domuz gribi olan kızıma yarım gün bakmadı, ki ücret verecektim. Sonradan da arayıp durumunu sormadı. O benim minicik yavruma acımadı, ama ben onun kzaık kadar 25 yaşındaki kızının çeyizinin derdine düştüm, gittim yemek takımı aldım. Bu kadar ahmaklık yeter bana.

Mevlidi iple çekiyorum, arayacak, soracak neden çağırmadığımı. o zaman senin dediğin gibi biraz açık olabilirim. en azından "kimseyi zorla evime getirtmek istedim, gelmek isteyen bebek görmeye gelirdi bunca zaman zaten" diyebilirim, demeliyim.

Ama k.valideme asla açık olamam, çok cahil ve medeniyetsiz. Anında kavgaya döker olayı ve ben tutulur kalırım, belirli bir seviyenin altına inilince ben şok oluyorum ve dilim tutuluyor adeta. O da geçenlerde aramış "ah canım ikinizinde annesi yok, üzülüyorum, sakın annemiz olsa bize bakardı demeyin,ağlarım,dayanamam".. Dedim ki "deriz veya demeyiz, bu konuları konuşmak istemiyorum ben".
Vicdanını rahatlatmak istiyor yani, "yok annecim ne demek" diyeceğim, onu bekliyor.

ah canım seni çok iyi anlıyorum .güle güle büyüt bebibende 15 temmuzda sezeryanla doğum yaptım ve çok sorunlu bir doğum oldu ağrılarım ve gazım çok vardı.ve o halimle 5 günlük ameliyatlı halimle kalkıp temizlik yaptım.kayınvalide ve tayfası üst katımda olduğu halde hepsi gelip bende yiyip içiyolardı aklınca iyilik edecek yemek getirip .....heryer ekmek kırıntıları dağınıklık vs....kimse ne görümce ne elti bir süpürge açalım demediler en sonunda patladım ve gereken tepkiyi verdim .inanırmısın bir gün olsun yatıpta dinlenemedim kendi annemde rahatsız olduğu halde yardım etmeye çalışıyo ama oda yetemiyo herşeye .ben kimsenin yardımını istemiyorum ama en azından insan bir bardağı kaldırıpta gider ama herşey karşılıklıdır canım o yüzden sende üzülme sende onların zor gününde aynı şeyi yap anlasınlar nasıl oluyomuş.

36 günlük oldu oğlum teyzeleri..
Bu 36 gün boyunca kızım ve bebeğimle yalnız kaldığımı, k.validemin ve k.pederimin hiç yardımcı olmadığını biliyorsunuz.
Bir yandna oğlumu emzirip, bir yandan kızımın çorbasını karıştırarak; kızım ev hapsinden bunaldığı için 10 günlük bebekle parka çıkarak türlü çeşit işkence ile baş ettim. Ama şükür bugünlere geldik ve hepimiz de gayet iyiyiz.

K.validem bu 36 gün boyunca 1 defa aradı. "ah kızım ne yapalım, ben de gelemiyorum. bir annemiz olsa bakardı demeyin e mi, üzmeyin beni" dedi o kadar. Üvey aqnne olduğunu vurguluyor yani.
K.peder onu da yapmadı.
Evime bebeğimi görmeye de gelmediler, yarım saatlik mesafede oturuyoruz. Bahaneleri arabaları olmaması, oysa oğlunun arabası var, birlikte gelmelerine bir engel yok. Eşimin kardeşide bebeğimi görmeye gelmedi tabii ki.

Geçenlerde bir de utanmadan iftara davet etti k.validem. Madem müsaitseniz atlayın gelin de, bebeğinizi görün önce.

Neyse arkadaşlar sorunum şu.
Bayramda tatile gitmeyi planlıyorduk. Eşiö bayramın 2.günü çıkalım, 1.günü bizimkileri ziyaret ederiz dedi.
Çok tuhaf bir istek değil, ama şu durumda ben haksızlığa uğramış hissettim kendimi.
"Bebeğimi göstermeye mi gideyim" diyebildim sadece.
Doğrusu buymuş, muhakkak ziyaret etmeliymişiz, büyüklük bende kalmalıymış.
Senelerdir büyüklük hep bende kalıyor, bir faydasını görmedim.
Aksine karşımdakiler daha da çirkinleşti..
Şimdi istemiyorum büyüklük falan. Doğru bildiğimi yapmak istiyorum.
Sadece "onlar bana gelmedi, yardım etmedi, ben de onlara gitmem" inadı değil bu..
Benim bebeğimi önemsemediler onlar. Gelip görmediler, merak bile etmediler. Sağlığını bile sormadılar arayıp. Tam 36 gün oldu ve zaten daha hastanede k.validem "eviniz uzak, gelemem yavrum" demişti.

Şimdi bebeklerimi, yavrularımı, en kıymetlilerimi alıp; onların değerini asla idrak edemeyecek olan, onlara sevgi beslemeyen insanların ayağına götüreceğim, el öptürmeye..
Yok yapamam ben, bedeline de hazırım.
Bakalım, görelim.

Son düzenleme:

bayramda hep beraber tatile gideceğiz dediğinde oh be demiştim ne güzel kafasını dağıtacak biraz...
neler yaşadığını az çok tahmin edebiliyorum, gitmek istememekte sonuna kadar haklısın...
böyle bir durum başıma gelmişti bebeğimi görmeye gelmeyen eşimin akrabaları görümceme gidecekmiş(bize gelmeye fırsatları olmuyor ama ev gezmesine rahat rahat gidebiliyorlar) sen de gel dedi görümcem dedim ki bebek göstermeye mi gidicem bizi görmek isteyen gelirdi zaten...
ama senin durumun daha farklı anne baba hiç bir faydaları olmasa da gelip torunlarını görmeye tenezzül etmeseler de dede babaanne...
belki tüm gününü değil ama orta yolu bulabilirsiniz...
biz tatile gidiyoruz deyip yarım saatliğine ayaktan uğrayıp kaçabilirsiniz...
şimdi gitsen sen üzüleceksin gitmezsen sen suçlu olacaksın...
bilemiyorum zor bir karar ama bu durumda ben olsaydım yarım saat uğrayıp kaçardım gibi geliyor...
onlar da bu soğukluğun sebebini belki düşünmeye başlarlar...
canım artık bu üçüncü şahıslar için kendini sıkma...
bırak onlara değer verdiğimiz kadar büyüyorlar gözümüzde...
herhangi biri gibi gidip çık evden...
kızını ve missss gibi kokan oğluşunu öpüyorummm...

Canım, yarım saatle kalmaz ki içeri girince. yok çay için, kahve için derken misafirleri gelir, onlara takılır kalır eşim. çıkamaz da çıkamaz. ben de gerim gerim gerilirim, tepkim falan anlaşılmaz. her bayram aynı şey oluyor.

Ancak hiç gitmezsem gerçek bir tepki olur gibi geliyor bana. Eğer hala bebeğimi görmeye gelmemeiş olurlarsa kurban bayramında da gitmem.
şu ana dek hep büyüklük ben de kaldı, eşimin tabiri ile. ama haksızlıkların, saygısızlığın muhatabı bendim hep.
şimdi ise bebeğime yapıldı saygısızlık.. o yok sayıldı, önemsenmedi.. sanki eve bir yavru kedi almışız gibi..
kendileri grip olsalar ziyaret beklerler, arayıp sorma beklerler..
ben hem sezaryen oldum, hem bebeğim var, nasıl gelmez bu şuursuzlar.
yok canım, inan kafamı yormuyordum, düşünmüyordum 3.şahısları.
azıcık boş anım olsa hemen kk'dayım zaten:)
ama işte eşimin bu ısrarı beni incitti şimdi..
Eğer oraya gitmeyeceksek, hemen arife günü yola çıkacak ve o gün istanbulda olmayacakmışız.
ben d eyollar kalabalık diye o gün çıkmak istemiyordum ama bakalım..
biz de seni öpüyoruz canım.

anlattıklarından biraz dengesiz tipler olduğunu düşünüyorum...
aklına geleni söyleyen karşısındaki ne düşünür kırılır mı üzülür mü diye düşünmeyen,
suçlu olduğu halde üste çıkmaya çalışan insanlar (yanlış hatırlamıyorsam)
bu insanların seni bir de bayramda bile gelmedi diye suçlu gösterecekler
diye düşündüğüm için öyle yazdım...
aslında en iyisi arefeden gitmek bence de böylelikle sorulara ve sorunlara muhatap kalmayabilirsin.
umarım senin ve ailen için huzur dolu bir bayram olsun...

Son düzenleme:
sizin bütün konularınızı biliyorum ve ne kadar dirayetli bir insan olduğunuzu da .bebeğiniz hayırlı evlat olsun inşallah uzun ömürlü anneli babalı sağlıklı olsun.siz kırgınlıklarınızdan ders çıkardınız bana göre ...bu yüzden en doğru kararı vereceğinizi biliyorum .Rabbim yar ve yardımcınız olsun yuvanızın huzuru bozulmadan atlatırsınız bu tatil krizini inşallah..aklıma geldi yazmadan edemiycem .biz iki yıl önce kayınpederimin sezonluk kiraladığı yazlığa binbir ısrar üzerine gittik.daha doğrusu bazı kırgınlıklarımdan dolayı istemeye istemeye eşimim hatrına gittim.iğrenç bir tatildi kayınvaldem kayınpederim kayınbiraderim eltim böyle sürü halinde adı tatil..neyse dönüşte çok büyük bir trafik kazası geçirdik kayınbiraderimin arabasının önü tamamen gitti biz tost olduk .neyse kırıklarla filan atlattık .ama şimdi eşim herzaman der bundan sonra sana gönülsüz hiçbişey yaptırmıycam diye ..neyse siz iyi şeyler düşünün pozitif olun herşey yoluna girer inşallah.

ben yazdıklarını okuyunca hayatta eşinden başka kimsen olmadığını düşündüm ve inşallah eşi çok iyidir dedim içimden.inşallah düşündüğüm doğrudur ve eşinle çok mutlusunuzdur.sana eşine ve çocuklarına güzel günler diliyorum

valla içim şişti konunu okurken ilk sayfaya baktım önce seni tanısam ben gelip bakıyım demek istedim valla...yengem doğum yapcak benimde başka bi şehirde oturuyolar 9 saat uzak bizim yaşadığımız şehire.anneannemle dedem(70in üstündeler)otobüse dayanamyız ama uçakla da olsa mutlaka gitcez diyolar nası insanlarmış sizinkiler pes yani!bide bayramda kesinlikle gitme bence hatta onlar sana gelene kadar kesinlikle gitme,uzaklığı mı bahane ediyolar,bizede uzak aynı yol üstelik bebekle hiç gelemeyiz o kadar yolu de sende.imalarda bulunuyolarsa sende hemen cevaplarını ver,siz şöyle mi yaptınız da benden bide bunu bekliyosunuz de,niye kendini yıpratıyosun yaa sana yazık dök içini hiç bişey kalmasın içinde,üstünden bi yük kalkmış olur valla bak hafiflersin,onların seviyelerine düşcem diye düşünme

canim yazdim fakat mesaj kutun doluydu tekrar deneyecegim birazdan..

esin gidiyorsa gitsin bayram ziyaretine
sen moralini bozma
ben sahsen gitmenden yana degilim yine senin bilecegin is..
kendini uzme ve zorlama artik
unutma oncelik sensin cunku simdi iki cocugun var!
benim kizimda 45 gunluk oldu
hala cozemedim onu.. gaz sancisi vardi kurtulmustuk
oyleki geceleri bile bes alti saat uyuyordu
ama simdi bir kac saate bir uyanip ilgi bekliyor
ve emmeye cok duskun
yorucu ismis ciddi ciddi bir sorumlulukmus :)
benim gibi otuz sene kafasina gore giden birini
hizaya getirdi bu cocuk

rica ediyorum kendini uzme

Seni beğene beğene sonunda nazarı değdirdik sıkma canını sen bunları da aşarsın sen bugüne kadar alttan aldığın için eşine de heralde hep normal geldi şimdi gitmem deyince şaşırdı adam halledersiniz siz anladığım kadarıyla eşin de senin gibi sağduyulu düşünceli biri tatlıya bağlanır umalım

o kadar canım sıkkındı ki bunu okuyuncada senin için üzüldüm sakın ağlama,üzülme.... o kadar içten yazmışsın ki yanında olup seninle dertleşmek geldi içimden ,o kadar yakın hissettim ki kendime... hayat herşeye rağmen güzel,ve çözümsüz hiçbir şey yok.bebişinin miss okusunu çek içine bak hiçbişeyin kalmayacak. en yakın dostun çok üzgünken ağlıyoken sımsıı sarılıp öpersinya yanaklarından ,işte aynen öyle öptüm seni dost insan...

Son düzenleme:

Anladığım kadarı ile eşiniz onların eline koz vermek istemiyor "gelmediler felan" gibi ondan gitmek istiyor diye düşünüyorum. Eğer gitmezseniz bu defa gelmediler diyecekler gene sizin canınızı sıkacaklar kendi yaptıklarını görmezlerki terbiesiz insanlar.

Onun için eşiniz bu şekilde hareket etmeyi uygun görüyor sanırım.

Düğünümde anneme dedimki "halama arama gelmez" gerçektende öyle oldu .Şimdi diyorumki "keşke aramasaydın" olsun diyor " o zaman çağırmadı diyecekelrdi ama şimdi diyemiyorlar ben gelmediler diyebiliyorum ama" demişti

İnanıyorumki eşniz de böyle düşünüyor.

Tamayın diyeceğim ama sinek küçük ama mide bulandırır. Maalsefki takıyorz.

Ama yinede diyorum takmayın. Siz minik oğlunuza ve minik cadınıza odaklanın. En kıymetlileriniz her saniyenizin tadını çıkarın..

Kocaman öptüm sizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…