Zorla lohusa depresyonuna sokacaklar, ama zor biraz..!

gördün mü bak zaman ne çabuk geçiyor gezmeye bile çıkmışsınız küçük adam doğdu da geziyor hey allahım inşallah onların seni yaşlanınca gel anne hava alalım diye çıkaracağı günleri de görürsün görürüz hepimiz inşallah

boşver arkadaşım kimseye minnetin olmaz.biliyorum yalnızlık çok zor.bir destekçin olsaydı keşke ama onlardan gelecek hayır Allahtan gelsin...

Bebeğin hayılrı olsun. Rabbim analı babalı büyütsün , şu yemek takımı olayından hatırlıyorum seni, çok iyi niyetli temiz kalpli bir insansın, malesef kendini bilmez insanlar sen temiz kalpli olunca bunu bir güzel kullanmak istiyor, yazdıkların güçlü duruşun beni çok etkiledi hep böyle devam etmeni dilerim.
Ben 7 aylık evliyim okuduklarım yaşananlar ders gibi hep bana.. benim de henüz cesaret edip satırlara taşıyamadığım babam yüzünden ailemizin yaşadığı hala da yaşamakta olduğu bir sürü sıkıntı üzüntü var, bazen düşünüyorum babam bizlere bunları yaşatmasaydı hayatımız ne kadar farklı olurdu diye, o yüzden seni çok iyi anlıyorum, ama bunlar böyle malesef değişmiyorlar, diğerlerine gelince mesafeni korumaya devam et doğru yolda olduğuna inanıyorum kafan rahat olur böylece kendi ailen çocuklarınla huzuru mutluluğu yaşarsın doya doya inşallah

İpekciğim, öncelikle hayırlı uğurlu olsun, Allah sağlık sıhhat versin yavrularına. Ben iki hafta uzak kaldım siteden konunu bugün gördüm.
Ne acı değil mi beklediklerini bulamamak, insanı hayal kırıklığına uğratıyor bilirim bu duyguyu.
Sen de böylelikle kimin ne olduğunu öğrenmiş oldun, bugün kızsan da inan böylesi iyi olmuş kimileri iyi gün dostudur senin zor zamanlarında kaybolur.
Kırgınlığını anlayabiliyorum en kötü şey yapmayacağın yapamayacağın şeylerin sözünü vermek, yalandan daha beter bence.
Ne kadar takma desek te kafana takacaksın biliyorum ama nasıl insanlar olduğunu öğrenmiş oldun, bir daha karşılaştığında yüzlerine vurursun utanırlar.

Çevremizdeki insanların da bizim gibi olmasını dileyerek çok şey mi istiyoruz acaba? Biraz düşünce, biraz insaf, biraz da sözünde durmak.

Aslında dediğin gibi yüzlerine vurulmasını hak ediyorlar canım, çok haklısın.
Ama ben bunu yapmadıkça da kaşınıyorlar biliyor musun.
Geçenlerde k.validem aradı, "ah ipekcim sana yardımımız olmadı hiç, inşallah "ah öz annem olsa böyle mi yapardı" demiyorsunuzdur" demez mi..
Zeynep abla (hani şu yemek takımı mevzusundan) aradı, "yalnızım deseydin, mecburen gelirdim, neden söylemedin" demez mi..
Mecburen gelirdim..Lafa bak ya..
Öz k.validem hergün arıyor, açmıyorum. Biliyorum günah çıkaracak.
"Bana gücenmedin di mi kızım" diyecek..
Eminim..
Gücendim desem, hiç girmek istemem öyle bir muhabbete onunla. En zor zamanlardan çıktım tek başıma ben, şimdi o kadına ağız göz mü eğeyim.
Gücenmedim desem, onun almak istediği cevap bu zaten, ona bu rahatlığı bağışlamak istemem.
Yani enteresan olan, kimsenin hayrı yok, ama herkes arayıp "ipek bize küstün mü yoksa, küsme olurmu" diye günah çıkarmaları..

Canım arkadaşım.
Senin bir zaferin daha işte bu...
O ördek yavruları öyle şanslı ki
Senin gibi anneleri olduğu için.
Senin şansın da onlar işte...
Hiç ayırmasın Allah sizi e mi
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın

öncelikle hayırlısı olsun cnm. sıkma cannı böyle durumlarda kimin ne olduğu belli oluyor. güçlü birisin belli gecicek bunlarda. ama babana sinir oldum ..

ipek hanım konularınızı az cok okuyorudm ama yorumda bulunmamıstım simdiye kadar hiçama defakş konunuz öle birebir benziyorki bana aynı sıkıntıları cektim ve halada cekmeye devam ediyorum he aglamıyormuyum cokmu güçlüyüm hayır degilim hergün aglıyorum ilgiye o kadar ihticım varki ama ne yapcn hayat bizden daha cok beklenti içinde benimde senin gibi 4 yasında bir oğlum var ve doğum yapalı daha 20 gün oldu ve ben 6ıncı günde yapayalınız kaldım öz be öz annem beni bıraktı gitti sebebte ortalık ramazanmıs acımadı gitti evine sırf daha rahat uyabilmek için ve simdiyese umurnda degilim doğru düzgun arayıp sormuyo bile allah büyük ama ben o ameliyat oldugunda 2 yasında oğlumla ona baktım 2 hafta kaldım yanında ne yapcan arkadasım anlatsam bitmez güçlü olcaz cocuklarımız için

benim lafım kimseye güvenerek doğurmayacaksın bu lafım kendime sana değil seni öyle iyi anlıyorumki banada annem ve kardeşim doğur bir tane daha biz bakarız demişti aradan 9 ay geçince birinin gelini istemedi biri evlendi kocası istemedi ben kucağımda bebekle eşim 5 yaşında oğlum birde gitmek zorunda olduğum işimle başbaşa kaldım öyle yada böyle çocuğum büyüdü ama çektiklerimi asla unutamam şimdi utanmadan yine aynı yalanlar bir tane daha doğur biz bakarız kusura bakmayın dedim ben kendime güvenirsem doğururum kimseye güvenerek çocuk yapmamallah seninde yardımcın olsun ipekcim

sen harika bir kadın, çok fedakar bir annesin emin ol...
bugune kadar bir derdim var köşesinde derdini okuyup da olaylar karşısındaki dik durusunu takdir ettiğim, " helal olsun" dediğim nadir hatunlardansın...
lohusalıgı yasamayan ne demek oldugunu, insanin nasıl bir psikolojiye büründüğünü bilemez
tüm bu duygusallığın, caresizliğin arasında öyle dik durmuşsun ki
ne diyeyim, Allah mükafatını fazlasiyla verir inşallah...
hamilelik ve lohusalık döneminde anladım ben de kimi insanların hayatımda sadece ismiyle var olup mevcudiyetlerinin bana zerre fayda sağlamadıgını, aksine zaten zor olan süreci iyice zorlaştirdiklarini...
ve istemediğim kimseyi bırak görmeyi sesimi duymalarına bile izin vermiyorum artık
tabii eşimin hatrına "katlandıklarım" hariç!

gecicek bu zor günlerin yalnızca biraz sabır...
konuşmak gorusmek istemediğin hiç kimseyle bir araya gelme
o meymenetsizlere minnet edeceğine bi yardımcı tut 1 aylıgına
eğer insanlıktan nasiplerini almişlarsa bu durumu ogrenince belki bi nebze olsun utanırlar kendilerinden...

Rabbim bağişlasin bu arada seni yavrularına

çok kızdım kendime bir iki gün önce gördüm konunu...
evet belki elimizle ulaşamıyoruz ama buradan da olsa dualarımızda olduğunu söylemek,
sana maddi olarak yetişemesem de manevi olarak yanında olduğumu söylemek isterdim...
canım benim yaşadıklarınla o kadar yakın hissediyorum ki kendimi sana,
inan sana yakın olmak ve yardımcı olmak isterdim iki çocuklu ve yeni sezeryanlı bir kadının neler yaşadığını bilerek...
canım arkadaşım insanlar kendi geleceklerini kendileri hazırlarlar...
sana bu duyguları yaşatanlar ileride yaşayacakları şeylerden kendi nasiplerine düşeni alacaklardır unutma...
aynısı olmasa da (kimsenin hakkını yemek istemem) benzer olayları yaşayınca insan, seni çoook iyi anlayabiliyorum o yüzden...
ben hayatımda şuna inanıyorum bu dünya bir imtihan dünyası ve mutlaka herkesin başarabileceği, üstesinden gelebileceği bir sınavla karşı karşıya...
çünkü rabbim çok merhametli ve kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemiyor...
ve ben şükrediyorum ki benim sınavım dışarıdaki insanlar...
allah korusun ya eşimle çocuklarımla imtihan olsaydım diyorum...
bırakıcaz arkadaşım onları dışarıda kimsenin kalbini kırmadan ama kendimizi de enayi yerine koydurmadan, ezdirmeden dışarıda bırakıcaz onları...
eşimiz ve evlatlarımızla huzurlu bir yuvada harika ahlaklı vicdanlı imanlı çocuklar yetiştiricez....
onlar gibi olmayacağız ve evlatlarımızı da öyle insan olmamaları için eğiteceğiz...
ve dua edeceğiz rabbime; şerli insanların şerlerinden bizleri ve evlatlarımızı korusun muhafaza etsin diye...
çok uzun oldu galiba sıkmamışımdır umarım seni
ama bu dışarıda kalan insanların ne kadar can sıktığını çok iyi bildiğimden içimdeki yara kanadı senin yazını okurken...
akan gözyaşlarıma engel olamazken bu cümleler dökülüverdi...
allaha emanet ol canım...
kızın oğlun ve eşinle çok mutlu ve huzurlu bir yuva diliyorum rabbimden...

bu arada bebişimizin ismini kayra mı koydunuz???

araştırıyordun beğeniyorum diyordun ya merak ettim...

canım 15 gündür girmiyordum foruma,bugün gördüm allah analı babalı büyütsün,evlatlarını sana bağışlasın inşallah...zor günlerimde çok destek olmuştun bana,mesajların moral olmuştu,keşke bende yanında olabilsem diye düşündüm..ama inan dualarım ve kalbim seninle..toparlayabildin mi kendini?

Sağol cnm, sağlık olarak toparladım çok şükür. Ama yorgunluk tarifsiz boyutta, çok zor 2 çocukla tek başına olmak. daha ne günler atlatacağım tek başıma,düşünüyorum da her ikisi de mesela aynı anda hastalanacak, buna benzer ne zorluklar olacak büyütene kadar.

Canım, yürekten teşekkür ederim bu güzel mesajına. İnan bana moral oldu, bundan iyi destek mi olur.
Evet, uzak tutacağım onları. hem kendimden hem ailemden. bu 1 ayı öyle zor geçirdikki, ben büyük kızıma zaman zaman yorgunluğun verdiği öfkeyle ilgisiz kaldım, şimdi telafi ediyorum ama o insanlara yüz verirsem en başta kızıma haksızlık ederim. Bayramda bile gitmiycem, kötü bişey bayramda kin tutmak. Ama büyük zorluk yaşadık ailece ve tatili hak ettik. O insanların meymenetsiz yüzünü görmek için harcamayacağım bayramımı.

Allah analı babalı büyütsün canım. haklısın, çare yok çocuklarımız için güçlü durmaktan başka.
Geçecek bu günler, hergün daha iyi olacağız. NE kadar şanslıyız düşünsene, 2 tane meleğini bize emanet etti Allah, ben öyle düşünüyorum yorgunluğum tavan yaptığında.
Allah kolaylık versin hepimize canım.

bitanem yeni gördüm msjını, iyi ki varsın sen, ben de senin gibi bir arkadaşım olduğu için şanslıyım

İpocancım böyle olacağı belliydi ama. Ben sana demiştim en başından itibaren bakıcı tut diye. Benim çocuğum bir ayını doldurduktan sonra annemle kardeşim yazlığa gittiler ben de işe başlayana kadar 2 ay bakıcıyla birlikte kaldım hem bakıcıyı tanımış oldum hem de bana çok yardımcı oldu. Ne bileyim çıkıp havuza gittim arkadaşlarımla falan buluştum. Sende iki çocuk var bir de. Millet çalışmadığı halde evde bakıcıya baktırıyor çocuğuna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…