Zorla lohusa depresyonuna sokacaklar, ama zor biraz..!

ben de tam onu soracaktim...

cok iyi yapmissiniz....

sizin ve bebegin sagligi nasil? umarim hersey yolunda gidiyordur....

sevgili ipek
sen ne kadar yalnız kaldığını düşünsende aslında yalnız değilsin.
Rabbim sana hızır gibi yardımcıları taşıycak buna eminim
sen yeterki bunları düşünme ve bebeğine odaklan kızına kocana....

Hepimiz lohusa döneminin ne kadar hassas olduğunu biliyoruz
lütfen kendini üzme...
Allah kolaylığını verecektir inşallah...

açık söylemeliyim ki komşum falan olsan işten çıktığımda evime girmeden geleceğim kişi olurdun...
bunları hissetmek için insan olmak yeterli ... anne baba teyze hala olmaya gerek yok....

Kıyamam ben sana üzme kendini. Keşke yakın olsaydı evlerimiz valla gelirdim ben. Çünkü hissettiklerini anlıyorum. Daha önce ben bir ameliyat geçirdim yanımda eşimden başka kimse yoktu.
Ocak ayında 2,5 aylık bebeğimi kaybettim karnımda kalbi durdu kürtaj oldum psikolojimi tahmin edersin yanımda gene sadece eşim vardı. Annem zaten çokkkk ilgisiz bir kadın ben o durumdayken
baban evde tek ben gideyim dedi ben hastaneye kürtaj olmaya giderken. Kayınvaldem zaten ayrı bir dert en kötü günümüzde bile komşusu kadar değer vermez aramaz sormaz. Kendi grip olsa
ortalığı ayaga kaldırır ama gitmessek. Benim ne ameliyatımda nede çocugumu kaybettiğimde gelmedi. Rabbime şükürler olsun tekrar nasip etti ve şuan hamileyim kısmet nasip olursa şubat ayında
doğum yapıcam ve inan benim yanımda iki gün bile kalıcak kimsem yok. iyi günümde etrafımda çok kişi var.Ama zor zamanımda kimseyi bulamıyorum. İnan şuan gözyaşlarımı tutamıyorum.
Napalım Allah sağlık sıhhat versin bugünlerde geçer nasıl olsa. Sen dayan cnm isyan etme.

Sevgili ipektuncer
öncelikle geçmiş olsun, Allah senin ve ailenin sağlık ve mutluluğunu daimi etsin. Aslında yorum yapmasamda bütün konularının takipçisiyim ve her konunu ağzım açık, hayretler içerisinde okuyorum. Senin sabrına ve herşeye bu kadar insancıl yaklaşmana gıpta ediyorum. Allahım sana bu lohusalık döneminde ve bütün yaşamın boyunca inşallah yardımcın olsun, kimseye muhtaç etmesin. Çocukalrın sana layık birer evlat olsun. Kimsenin seni daha fazla üzmesine izin verme, seninle zor gününde ilgilenmeyenle sende muhatap olma. Ayrıca mevlüt okuttuğunda zeynep abla dahil, yakınından kimseyi çağırma. Öpüyorum canım, sana dua etmekten başka elimizden bişey gelmiyor.

ıpekcıgım,

oncelıkle gecmıs olsun, Rabbım oglunu ve kızını sana bagıslasın.
Her ıkısıne de hayırlı uzun omurler versın, tabıı annelerı olarak sana ve babalarına da.

Sanırım bu hayatta kımseden medet ummamak gerekıyor.
Herkesı kendımız gıbı zannetmemek, her soze ıtımat etmemek...

Galıba ınsan ne olursa olsun, kendı basının caresıne bakmayı ogrenmelı.

Bak, bende hamıleyım. Ustelık calısıyorum. Evıme yardımcı da almıyorum.
Her aksam eve zor atıyorum kendımı, yemek yapamıyorum, mıdem almıyor.
Zaten o kadar bıtkın oluyorum kı, oturdugum yerde uyuklamaya baslıyorum.

Cocuk ıstemedıgımızı soylememıze ragme, esıme 'cocugunuz olmuyorsa elefera yı doktora gotureyım' dıyen,
torun ıstıyorum dıye daha evlendıgımız ılk gunden basımın etını yıyen,
'anne ben bır muddet calısmak ıstıyorum, su an cocuk ıstemıyorum' dedıgımde,
'sen dogur, calısmana bak, ben torunuma bakarım' dıyen, kayınvalıdem,
hamıle oldugumu kendısı yazlıkta tatıl yaparken ogrendı.
Bende zannettım kı, toruna bu kadar ısteklı olan bu kadın,
hemen olmasa da yakın zamanda gelır, azıcık bana destek olur.
Belkı bır tas corba yapar, benımde mıdeme sıcak bır yemek gıder.

Ama o tatılınden tavız vermedı, vermeyı de dusunmuyor ta ki, bayram sonrasına kadar.
Zaten o zaman bebegım yaklasık 4 aylık olacak, bende zor gunlerın cogunu atlatmıs olacagım.

Demem o kı, kımseden medet ummamak gerekıyor, ben bunu anladım.
Kımseden medet ummayınca ınsan daha az uzuluyor, bır de bunu anladım.

Neyse... Kendı can sıkıntımla senı bunaltıyorum adeta.

Tekrar gecmıs olsun, butun ıyı dıleklerım senınle, ınsallah hersey gonlunce olur.
Aılenle mutlu bır hayat gecırmen dılegıyle,

ıyı bak kendıne ve cocuklarına.

Son düzenleme:

Sağol cnm, senin bebeğine de hayırlı, güzel, mutlu bir ömür diliyorum, analı babalı inşallah.
her bünye bir olmaz tabi, ama 13. günde ne durumda olunuyor? HAreketlerinde bir zorluk kaldı mı?

Pc başına pek oturamıyorum geç cevap veriyorum.bugün 15 günlük olduk çok şükür gayet iyiyim
çorabımı hiç çıkarmıyorum bigün çıkardım karnım ağrıdı hemen..ayakta işlerimi hallediyorum,eğilebiliyorum ama zorlamıyorum işlerde..oğlum bir haftalıkken fototerapi aldı sarılık oldu yoğun bakımda kaldı o halde bile 3 saatte bir hastaneye gidip sütümü sağıp verdim,o dönem zorlandım ben erken ayaklandım yani..şu anda da dışarı çıkıp ihtiyacımı alır durumdayım..

Geçmiş olsun canım, nasıl oldu bebeğin şimdi, inşallah sıkıntıları atlatmışsınızdır.
Benim dikişlerimden sıkıntım yok ama, sağ tarafta dikişlerin 3 parmak kadar üstünde basınç gibi bişey var. doktora uğrasammı diyorum. bir hafta oldu benim bugün.

Canım benim, yeni öğrendim bebiş beklediğini..
Allah hayırlısıyla tamamına erdirir inşallah. sabahları yataktan kalkmadan evvel tuzlu kraker yeyip, 10 dk sonra ayapa kalkmak bana iyi geliyordu. Ama o bulantılar çok fena, Allah yardımcın olsun cnm. Sancı çekmekten daha zor bence o bulantılar.

Benim bulantım 4 ay sürdü, eve geldiğimde berbat durumda oluyordum.ama mecburen yemek pişiriyordum öğüre öğüre, kızım da var benim çünkü 5 yaşında. ona sağlıklı bişeyler çıkartmak beni çok zorlamıştı.

ama geçiyor, unutuyorsun hemen.. unutmasa insan 2.ye cesaret edemez..

şu anda destek vermese de k.validen umarım bebek bakımında destek olur. çalışmayı düşünüyormusun doğum sonrasında?

Canım benim, Allahım bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Geçmişteki tüm sıkıntılarını unuttursun inşallah bebeğin sana..
Annelerin "baban evde yalnız" muhabbetini anlamıyorum zaten.. Ne oluyor yalnız kaldıklarında, çocuk mu bunlar yani?? Türk kadını, illaki kocasına annelik yapacak..
Çok şükür ki sana destek olan bir eşin var, inan en önemlisi o zaten. doğumunda da sana en iyi şekilde bakacaktır. normal doğum yaparsan daha çabuk ayaklanırsın. ama diğerinde de çok sıkıntı olmuyor, yeterki fazla kilo alma, o çok önemli.
ben de çok korkuyordum, ama korktuğum kadar yokmuş.
senin ilk bebeğin, yani işin daha kolay benden. ben bebeği uyutunca kendimde dinlenemiyorum, kızımla ilgilenmem gerekiyor.
Allah hepimizin yardımcısı olsun cnm.

Canım senin gibi iyi niyetli insanların da var olduğunu bilmek, yeryüzünde tüm insanların benim çevremdekiler gibi riyakar olmadıklarını bilmek bile iyi geldi bana..
Çok teşekkür ederim. sevgilerimle.

ben de tam onu soracaktim...

cok iyi yapmissiniz....

sizin ve bebegin sagligi nasil? umarim hersey yolunda gidiyordur....

çok şükür iyiyiz cnm, bebişin pek yükü yok şimdilik. Ablamızın kaprisleri oluyor, altımı bezleyin, sütümü memeden içicem gibi..
Onu idare etmeye çalışıyoruz bu ara)
yalnız kalmak da daha iyi oldu. yanımızda biri olsa kızımın bakımını o kişiye bırakırdım, belki kızım için kötü olurdu.
şimdi kızım getir-götür işlerinde yardımcı oluyori hep yanımda.
sanırım böylesi daha iyi oldu.

Canım neden o kadar uzun yattın hastanede, beni 2 günde çıkarttılar. 2.günden sonra bir tedavi uygulandı mı?
Benim göbeğim çok büyüktü, konuşmuştuk hani.
Şu anda da o göbek, hamilelik öncesine dönmüş değil, hala bir miktar göbek var. Ben hala ağrım olmasını göbeğe bağlıyorum.
İlk doğumumda da doğum sonrasında göbeğim vardı, 6-7 haftada inmişti ancak.
Senin göbeğin indi mi tamamen?

canım öncelikle Allah analı babalı büyütsün bebişini

ben de çevremdeki insanların ne tıynette olduğunu geçen yıl geçirdiğim tiroid kanseri sayesinde anladım tamam adı kötü kendi sorunsuz bir hastalık ama çok zor dönemler de geçirdim ve benim can sandığım bazı arkadaşlarım evime ziyarete bile gelmediler ama çok uzağımda tuttuğum biri defalarca aradı mesela

görümcem duyduktan 3 gün sonra o da ben aramadı ayıp etti dedikten sonra aradı o derece yani eşimin ailesi enteresandır

biz eşimle beraber oturduk bir süre sonra kim geldi kim gelmedi kim aradı kim aramadı bildiğin çetelesini tuttuk bundan sonra gelen ilgilenen ama gerçekten candan ilgilenen herkes başımızın tacı aramaya gelmeye üşenen herkesi sildik akrabalık dostluk derecemize bakmadan sonuçta zor zamanımda benimle ilglenmeyen insanların artık benimle işi yok ki biz herkese koşarız o gelmeyen aramayanlara maddi manevi ne faydalarımız dokundu

insan başına sıkıntı gelince kendi kıymetini daha çok anlıyor sanırım bence senin de şu anda yapman gereken kendi kıymetini anlaman insanlara o kadar çok değer veriyorsun ki hep senden gidiyor ama sen çok değerlisin ve o insanlar bunu hak etmiyor teşbihte hata olmaz ben o insanları pis kokan, yırtık pırtık bir elbise seniyle o elbisenin üzerindeki kıymetli bir broş gibi görüyorum senin yerin orası değil canım değerini kıymetini bilen ellere saklaman lazım

Canım öncelikle çok geçmiş olsun, Allahım bir daha yaşatmasın inşallah.
Bu tür insanların en sevmediğim özelliği de şu.
Senin anlattığın gibi mesafe koyuyorum mesela, aramıyorum,uzak duruyorum.
Gördükleri yerde "sen bana kırgın mısın" diye sorup izahat bekliyorlar.
En nefret ettiğim de bu durum. "yoo değilim" desen gereksiz iyilik oluyor. Kırgınım desen, hiç sevmem o tür dialogları.
Yani sen zaten hatanı biliyorsun ve kırgınlığımı tahmin ediyorsun. Ne diye dillendiriyorsun ki bir de..

Biz niye böyleyiz İpek?

hem bize yapılanları unutamıyoruz hem de her dara düştüklerinde ilk koşan biz oluyoruz... Her elimizi uzattığımızda ısıracaklarını bile bile yaklaşıyoruz. Ama zor zamanlarımızda kafamızı kaldırıdığımızda kimseyi göremiyoruz etrafımızda...

Neyse ki iki tane pırlanta gibi evladın var. Allah'ım sana hayırlı evlat olmalarını nasip etsin inş. Bize de iyiyle kötüyü ayırt etme gücü versin.

ay canım benimmm hayırrlı olsunnn Allah analı babalı sağlık mutlulukla büyütmeyi nasip etsinn...güll mutlu ol 3 5 tane sözünde durmayan insan için şu güzel günlerini karalama izin verme kimseye.bak yerinde olmak isteyen binlerce bayan var yani çocuğu olmayan evlenmek isteyip çocuğa hasret kızlarımız var..bak maşallah Allah sana bir kız bir erkek vermiş ne kıza ne erkeğe hasret bırakmamış...sezeryan zor olur tabi ama sabret 10/15 gün sonra hafifler inşallah ağrıların...gelmeyen gelmesin be güzelim güzel oldu aslında kimin ne olduğu çıktı meydana!
bundan sonra senden beklenti içine girene sen de meşgul oluver..hayır "gel " dememişsin "gelirim kalırım" deyip sonra hiç bir açıklama yapmamak..bir de mesaj çeken var ya "abla doğum yaptın mı?" ilginç doğrusu..ara da sor merak ettinse ameliyat masasından mı yazacak bu kız...hiç ağlama daha da güçlü ol ..
hazır yemek kolay ne varsa durumun musaitse iste evine getirsinler kızın için de artık oyalanacağı ne varsa ona izinver pc tv izin ver.
ay canım benim nerdesin yakın olsak ben gelirim yardıma..hem kızınla kızım da oynar oyalanır.
eşin de destekçin ;yanındaymışş..bunca şey içinde şu üvey annen var ya helal olsun kadına esaslı insanmış..Allah razı olsun..
bayramda ise git gitmek istediğin yere sana gelmek isteyen olursa kusura bakma sözümüz var annemlerdeyim dersin...hem de keyfini çıkararak de
hadi canım kendini iyi hissettirecek meyve çayları iç oğluna süt lazım değil mi:) eşin akşam eve gelince arada bir yarım saat de olsa çıkın hep beraber bi yerlere.
sen güçlüsün annesin; çocuklarına ,eşine yet.sevgini onlara ver.
dip not;benim arkadaşım kızı 18 aylıkken 2. kızını hem de sezeryanla doğurdu ve kimsesi yok görümcesi gelecekti gelmedi..ama güçlü ayakta; alıştım zor ama alıştım diyor..senin kızın 5 yaşındaymış maşallah..o daha 1. çocuğun diş çıkarma hastalıklarıyla uğraşırken ufaklığa koşturuyor..yani beterin beteri var diye söyledim..
Allah kolaylık versin canım..

Son düzenleme:
ipek üzme kendini,sende bilirsin lahusalık ayrı bir duygusallık katıyor insana,o güçlü insan gidiyor,yerine sevilmeye,ilgiye muhtaç bir insan geliyor.Ben de bebeğimi doğurduğumda eşimin ailesine kırgındım,onları istemedim zaten bakacak durumda değillerdi,k.valide rahatsızdı,kayınbaba zaten nasıl yardım ederki
Neyse annem geldi,sezeryanla doğurmuştum,hastaneden çıktık,2. gün ayaktaydım,annem babamdan dolayı bunalımdaydı,gece yoruldum dedi gitti yattı.çocukla kalakaldım öylece,ilk bebeğim öksürünce bile dikişlerim ağrıyordu o halde eşimle ben çocuğa baktık,10. gün oldu ben gidiyorum dedi,anne nereye gidiyorsun,bu bebeği kim yıkayacak,ben burda yapayalnızım nasıl gidersin dedim,cevap:senin yarı yaşındakiler doğuruyor yıkıyor sen mi yapamayacaksın.Neyse ben ağlaya ağlaya bu gitti.sonra ben o el kadar bebeyle öylece kalakaldım,zaman geçti,yıkadık da büyüttükte ço şükür,dünya iyiside bir bakıcımız var,rabbim zorda bırakmıyor

Canım, ben bu doğum olayında çok sağlam ders aldım diye düşünüyorum..
Ama tabi önüme çıkacak olaylara vereceğim tepkilerle sınayacağım kendimi gerçekten ders aldım mı almadım mı..
Bu arada aminnn diyorum..

Desteğin için teşekkür ederim canım, dikişler artık pek hissettirmiyor kendini. Oğlan gün içinde uykuda genelde, ablası ile zaman geçiriyoruz. Dışarı çıkamıyor "hapis kaldım, ne suç işledim ben" diye komik komik dolanıyor ortalıkta..

Babası işten geldiği gibi yemek falan da yemeden parka gidiyorlar hemen, en az 2 saat.
Kurtlarını döküp geliyor, banyo yaptırıyorum. Yemek vs derken sızıp kalıyor.
Hazır yemeğe bile gerek kalmadı. Üvey annem birkaç çeşit yemek yapıp bıraktıi, birkaç çeşit de pişmeye hazır halde dondurucuya attı. Sanırım 1 hafat daha dondurucudakiler bana yetecek. Sonrasında yemek yapmak sıkıntı olmaz zaten.

Ben insanlara çok kolay bağlanıyorum, güveniyorum. Üvey annem giderken ağladım arkasından mesela O görmedi.
2 çocuk çok yorucu, ama çok da meşgul ettiği için psikolojime iyi geliyor. Bu gereksiz insanları düşünmeyeceğim inşallah bu sayede. Sadece aileme konsantre olacağım ve öyle yapıyorum.

Zeynep hn ararsa dediğiniz gibi "annemdeyim, eve geçince ararım" diyeceğim. Nasıl olsa ararım deyip aramamak çok şaşırtıcı değildir onun için, hep yaptığı şey.
Eskiden yatıya gelmek isteyenlere (genelde şimin kuzenleri) ses çıkaramazdım, mecburen kabul ederdim. Ama şimdi milleti ağırlayacak gücüm yok, isteğim de.. Onlara ayıramam olan enerjimi. Daha toparlanamadım, toparlanınca ararım dedim, oldu bitti.

Ne rahatmış böylesi.. Özel alanıma sokmayacağım bu insanları artık..
K.validemin bayram için planladığı turistik gezi hevesi kursağında kaldı, ona da üzüldüm..

Sözünü de dinledim, emzirme çayı içiyorum cnm şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…