Zorla lohusa depresyonuna sokacaklar, ama zor biraz..!

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
Merhaba arkadaşlar,

3 gün önce doğum yaptım sezaryenle, zaten buradan birçok arkadaşım özelden tebrik etti, hepiniz çok sağolun. Birazdan anlatacağım sıkıntımı okursanız, bu kutlamaların beni ne kadar motive ettiğini göreceksiniz. Ortam sanal olsa da, insanlar ve dostluklar gerçek..

Beni tanıyanlar babamla ilişkimin berbat olduğunu ve bunun nedenlerini önceki konumdan bilir.
Eşimin annesi-babası da o 1 yaşındayken boşanmış, ortada bir öz ve bir üvey anne var. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan, ama icraata gelince fare deliğine saklanan cinsten..
Eşimin babası da boş gezen, oğullarından harçlık uman, alamayınca isyan eden, beni hamileliğimde 9 ay boyunca 1 defa bile aramayan bir sorumsuz.

Bunlar ön bilgiydi.

Doğum yaptım, yanımda 2 gece ablam kaldı. Yoruldu, yıprandı zaten. Evde de bakardı talep etseydim, ama dünya kadar randevulu hastası var, iptal ederse başı ağrır biliyorum. Ayrıca üvey annem birkaç gün bende kalabileceğini söyledi. Ben de kabul ettim. Dediği gibi de yaptı, taburcu olduktan sonra 2 gece kaldı, bana da çocuklarıma da çok iyi baktı.

Ama sevgili babam telefonlarıyla sürekli taciz etti karısını.
Yok ütü yapamadık, yok aç kaldık.. İçimiz dışımız lahmacun oldu.. Bugün pikniğe gitmek istiyorum, eve dön... gibi tacizler..

Kızı lohusa, hastaneden çıktığı gün adam piknik derdinde..
Üvey annem diyor ki "çok mağdurlar, kimseleri yok, 2 gün kalıvereyim"..
Benim öz babam olan yılan piknik derdinde, karısını yollamak istemiyor.
Kadıncağıza defalarca "lütfen benim yüzümden zor durumda kalma, ben tanıyorum babamı" dedim ama gene de geldi.
En sonunda bu sabah yoğun tacizler, kapıya gelip karısını eve götürme noktasına ulaştı.
Yarın eşim de işe başlıyor.
4 günlük lohusa ben, 4 günlük bebeğim ve ipte sapta durmayan 5 yaşındaki kızım yarından itibaren evde yalnızız.
Ve ben daha oturduğum yerden yardımsız kalkamıyorum. Kendime gelene kadar hazır yemekle idare ederiz, yemek düşünmüyorum. Kızımı günde 1 saat parka indirmesi için görevlinin kızıyla anlaştım. Onun dışında da evde idare edicez, dinlenme imkanım yok. Ama çocuklarıma yetmeye çalışacağım.

Gelelim üvey k.valideye..
Hastanede ziyaretçilerimin yanında "arıyorum bakmıyorsun telefonun hep kapalı" diye yalandan sitem ediyor.
Öyle rezil ve seviyesiz bir yalancı ki, inanın istesem bile seviyesine inip de cevap veremiyorum. Ağzımı açmak istiyorum, açılmıyor. Göz göre göre yalan söylüyor. Onurlu bir şekilde "arayamadım, yoğundum" de. Veya bişey deme, açıklama yapmak veya beni aramak zorunda değilsin ki. Sana "neden aramadın" diyen mi var allasen??
Eşim dayanamadı. "E benim telefonumu arasaydın İpeğinki kapalıysa" dedi. "ay yavrum silinmiş senin numaran telefonumdan".. Be kadın kocanın telefonundan da silnmiş oğlunun numarası? Yalan üstüne yalan..
Hastane odasında tartışma çıksın istemedim, zaten eşimin ailesi yüzünden ablama yeterince mahcup oluyorum. Ablam böyle bir irtifa düşüklüğünü algılayamıyor bile. Ve asıl neden benim bu pespeya laflara cevap yetiştirmeyeceğimin bilinmesi, o rahatlıkla söyleniyor bu boş ve saçma yalanlar..

Hastanede yarım saatlik ziyaretinde bana diyor ki "ben torunuma bakıyorum, zaman bulup seni evde ziyaret edemem, sen bu tarafa gelirsen uğra bize".. Sonra bu kadın bana "hiç gelmiyorsunuz bize, evlatlık vazifenizi yapmıyorsunuz" diyor hastane odasında.
2 sene olmuş taşınalı, evime gelmemişler, yolunu bilmiyorlar.
Ama gene bana sarıyor kadın "gelip de bizi alıp evinize götürmediniz, bizim arabamız mı var"..
Taa Gebze'lere kına gecelerine giderken araban mı var peki?
Ve ben kapına araba dayayıp seni zorla mı evime götüreceğim?
Sen bir sinyal ver bana, evine gelmek istiyorum, gelemiyorum de.
Eşimi her fırsatta arayıp "bizi şuraya götür" demeye yüzün var, "gel bizi al da, torunları sevelim" demeye gelince mi gururun devreye giriyor?
Ve hepsini geçtim..
Ben soruyor muyum sana "neden evime gelemdin" diye? Sırf tabancayı bana çevirmek için, kendi suçunu bana yüklemek için şeytanlık yapıyorsun??

Gelelim eşimin öz annesine..
Sakarya'da yaşıyor, çok da uzak değil İstanbul'a.
Doğumdan önce (ben asla talep etmediğim halde) kızıyla birlikte geleceklerini, kırkım çıkana kadar kızını yanımda bırakacağını söyledi.
Ki bu kadın 30 senedir görmediği oğlunu, benim sayemde gördü, tanıdı.
Hep söyler, sana vicdan borcum diye.
Ben gene de talepkar değilim, ama bakacağım diye kandırmak mıdır vicdan borcunu ödemek?
Doğum yaptım, çıt yok.. Eşim dayanamadı sordu kızkardeşinin gelip gelmeyeceğini.
"Ben onları memnun edemem ki" demiş, o ne demekse.. MAdem öyle neden baştan söz veriyorsunuz, güvendiriyorsunuz?
Bayramda geliriz artık, diyor..
Bayramda oğlum nerdeyse 2 aylık olacak, bana bakmaya değil, kendini ağırlatmaya gelecek.
Demin de aramış, oğlanın resimlerini facebook'a koyun görelim diyor.
Senin görmen için facebook'a oğlumun (afedersiniz) b..klu bezini bile koymam ben kadın!
Ben zaten aradığında konuşmuyorum, eşim meşgul olduğumu söylüyor.
Bayramda da kusura bakmasın, ben ailemle tatilde olacağım..!

Artık ben de uyum sağlayacağım bu düzene..
Herkes hakkı kadar değer vereceğim. Bu insanları arayıp hatır sormayacağım. Ben de kibir göstereceğim. Karakterimi değiştirmeyeceğim, ama onları yok sayacağım.
Doğrusu onların yaptığı değil, ben farklıyım, doğru olan benim..! En azından bunu bilmek, içimi rahatlatıyor.

Bu arada Zeynep abla mevzusunu da beni tanıyanlar anımsar..
Yemek takımı olayı vardı hani, konu açmıştım.
Onun da çok vaadleri vardı, doğum öncesi gelecekti, izne ayrılınca haber ver demişti.
Gelip yardım etsin diye dğeil, izne ayrıldığımı haber vermek için aradım. Kızı çıktı, iletirim dedi.
Tam 15 gün sonra cebime bir sms.. "Abla doğurdun mu, merak ettik. Fırsat bulup arayamadık"..
Hastanedeyken de başkasından duyup aramışlar, gene aynı terane.. "eve çıkınca bişeye ihtiyaç duyarsan ara, gelirim"..
Lafla olsaydı keşke..
Benim anlamadığım tutamayacağın sözleri vermek neden?
Bu bir çeşit yalan değil mi, yalan söylemek onursuzluk değil mi?

Size bu satırları yazarken döktüğüm gözyaşını bir görseydiniz, benimle ağlardınız eminim.
Şaka gibi, ama buradan başka içimi dökeceğim bir insan yok.
Ve burada benim çok kıymetli arkadaşlarım var, onların desteğini, varlığını hissetmek istiyorum 1-2 satır cevaplarıyla.

Ama depresyona falan girmem, giremem..!!
Süt gerek oğluma, kızıma da ilgi..
Şimdi kalkıyorum koltuktan. Destek istemeyeceğim ilk defa, acırsa acıyacak. Daha çabuk kaynayacak.

Son düzenleme:
İpekçim bebeğine Allah hayırlı uzun ömürler versin,analı babalı büyütsün..

Canım ,güzel bir bebek doğurdun..Sağlıklı sıhhatli..

Sağlıklı bir de kızın var bir de seni seven eşin..

Artık etrafındaki insanları bu kadar takmasan?

Gerçekten çok yorar seni bu düşünceler...Bundan eminim..

senin bu dertlerde hiç bitmiyo ki ablacım...
kardşeine helal olsun işim gücüm dememiş genede 2 gün yardımcı olmaya çabalamış..
babanızı kınıyorumm ...
üvey k.v zaten başlı başına rezalet..
ama üvey annede iyiymiş şaşırdım .. babanıza rağmen bişiler yapmaya çabalamış kaıdncağız..
ama öz kayınvaliden hakkındaki düşünceleirne katılıyorum.. bayramdada hiç gelmesinnn

Zaten koyltuydumm okuyunca daha kotu oldum..allaha sigin o guc verir ve yetersin bebeklerine insaallah...dusunce kimse olmaz kimsenin yaninda cnm...yasi uzun ve saglikli olsun bebeikin bu arada

cnm seninle tanışmadık öncelikle hayırlı olsun Rabbim mutlu yuvanda çocukların ve eşinle sağlık huzur versin açtığın bütün konulardan tanıyorum seni ve yaptığın yorumlardan bırak artık hepsini bırak yufka yürekli olma artık kime dirsek göstereceğini biliyosun sana ihtiyacı olan 2 yavrun var kim ne hali varsa görsün sen çok mantıklı ve aklı başında bir kadınsın tanımadan tanıdım sanki seni bugünlere geldiysen yapamayacağın başaramayacağın hiçbişey yok alma hayatına parazitleri boşver ya takma kafana oğlunda büyüyecek bak keyfine zor bir süreç bekliyo ama ipek bunuda başarır maddi manevi kimseyi düşünme azıcık bencil ol etrafındaki bencillerden azıcık ders al

Öncelikle bebişin hayırlı olsun Rabbiim uzun ömürler versinn

Bu konuda çok hassasım bende hep düşünürümm ..Rabbim dilerimm yardımcı olur ve kimseye sizi muhtaç bırakmaz kolaylığını verir..Benim ailem ve eşimin aileside başka şehirde bende bebişim olunca en çok muhtaç olmaktan korkuyorum bebişime rica ediyorum şimdiden uslu bi bebek ol diye Rabbimede hep dua ediyorum Allahım nolur kimseye muhtaç bırakma diye İlk başlarda zorluk çeksende dilerim kolaylıklar gelecektirr..

ipekcim dün mesajlaşmıştık, bugün de yardımcı konusunda ne yaptın diye soracaktım sana tam. sen konu açmışsın. yemin ederim aklımdaydın. konularını bildiğimm için ne kadar zordur diye düşünmüştüm. tahmin ettiğim gibi çıktı.
annelerden de zeynep abla olayından da sana fayda yok canım, bu çok açık. tek çare ablan gibi görünüyor. yani sezaryenlisin kaç kat karnın dikişli inanamıyorum böyle yaptıklarına. senin bir hafta hiç kalkmaman lazım. kaldı ki bir de 5 yaşında kızın var. yemeği, ilgisi, banyosu...ablan ne yapıp ne edip izin alabilse keşke canım, yani şu anda en çok senin ona ihtiyacın var.seni bırak iki tane yavrunun...eşin evde olsa neyse diyeceğim.
iyi bir yardımcı araştırsan burdan da olabilir, mutlaka parasıyla yardımcı birini tutmalısın.
bu arada deprsyonu hiç düşünme bile, hamileliğinde bile seni ne kadar üzdü bu insanlar. senden ve yavrularından daha değerli değil hiç biri. bırak uzak dursunlar.
sen de bu saatten sonra hiç bi şekilde elini uzatmaman gerektiğini anladın. içini ferah tut, şimdi ne kadar tatlıdır oğluşun

Son düzenleme:
ipek abla hayırlı olsun, bebegini kucagına almıssın sonunda.. Rabbim hayırlı uzuun ömürler versin.. Benim dikkatimi çeken bişey oldu.. Üvey annenin senin yanında kalıp sana yardım etmesine çok çok şaşırdım, daha önceki baslıklardan aramasını bile beklemezdim.. Senin iyiliğin asaletin durusun nasılda sana dönmüş.. Su an belki canın acıyor, hareket edemiyorsun ama hepsi geçecek sakın sakın moralini bozma olurmu.. Dualarımdasın..

Daha dün doğum mesajını okuyunca ipek bi konu açsa da doğum atraksiyonlarını dinlesek diye geçirdim içimden hatta mesaj yazacaktım yoğundur şimdi dedim ahanda dediğim oldu =))

yahu ipek bunlar bu işte bu kadar sen de anladın artık takma kafana diyecem takacan biliyoruz bari dediğin gibi yaz da rahatla başka yolu yok eşin var ablan var çocukların var onlar sana yardımcı olur merak etme yalnızsın allah da yardımcın olur önemli olan sağlık olsun huzur olsun canım

bi kadın ayarlamıştın noldu o gelemedi mi yardımcı olacaktı bi de senin teyze halan kuzenin falan yok mu

sakarya istanbul 1,5 saat bu arada yakında ben gelicem nerdeyse

Canım benim hiç kendini üzme hayat sana hayatında kimlerin değerli olduğunu gösteriyor,benim büyük oğlum iki yaşındayken ikinçi oğlumu doğurdum sadece hastene de ablam bir gün kaldı, annem ise benden kalmamı bekleme dedi ve eşimin ailesiyle eve geldim k.validem sadece büyük oğlumu aldı gitti yinede sağolsun.anem hastalandı iki cocukla gittim baktım ,ya söylenecek içindekileri kusacak öyle vefasızlıklar yaşıyorsun ki...yine boşver diyosun, şu anda kimse umrumda deği herkese mesafemi koydum ,benim için bir allahım var,birde cocuklarım gerisi gereksiz..inan cocuklarıma sünnet yapıcam ama hiç kimseyi istemiyorum sadece boş kalabalık..hepsinden nefret ediyoeum ama inan buna allah, sana güç kuvvat veriyor sen bile şasırıyorsun...

RABBIM yar ve yardımcınız olsun insallah tez zamanda kendınızı toplarsınız insallah gönlünüzü zengın hos güzel tutun kı kalbınız kararmasın ALLAH ım kolaylık versın ınsallah...

Takmak istemiyorum canım inan, ama ayağıma dolanıyorlar, karşıma çıkıyorlar..
Kadın hastanede ziyarete gelip, 2 dk efendice oturup gitmeyi bilmiyor. Beni zaten senede 1 görüyor ve hasta yatağımda laf sokmaya çalışıyor.
Bu bir örnek sadece, babam da aynı, diğer k.valide de..

Haklısın cnm, en iyisi yok saymak ve ailene konsantre olmak..
Sünnetiniz şimdiden hayırlı olsun, sağlıcakla atlatın inşallah.

size ne kastı var anlamıyorum kiii
ilgilenmeyeceksede susmayı bilseydi..
illa canınızı sıkmaya uğraşıyo ..
senin anne üvey eşininki üvey.. nolmuş böle
bu arada Allah analı babalı büyütsün canım..

Neden susmuyor biliyor musun.. Eşimi kaybetmek istemiyor. Çünkü maddi manevi sıkıntıları olduğunda eşim hep onlara destek. O ilgiyi kaybetmemek için, "seni aramadık, çünkü telefonun kapalıydı" gibisinden aptalca savunmalara geçiyorlar.
Ama az önce eşimle ciddi bir konuşma yaptım. Bundan böyle bu tür laflara cevap ver, saygıyla susuyorsun, olan bana oluyor dedim. Kabul etti bakalım, görücez..

Aglattiniz beni...konularinizi tek tek okumustum, cizelgenize bakinca dogum yapti mi diye merak etmistim, yavrunuz gelmis Allah anali babali buyutsun. Ne guzel anlayisli esiniz yavrulariniz var gerisini takmayin kafaniza. zor anliyorum ben de 32 haftalik hamileyim 4 bucuk yasinda kizim var.dogumdan sonra sizin gibi tek kalacagim, iki taraf ta bize cok uzak.her anlamda.Allah kolayligini verir icinizi ferah tutun.

umarım sizi dinler artık ya...
yoksa sizde kocanız olmadığında lattan laf sokun dicem ama onude eşinize yetiştirip acındırmaya kalkar..

Canım ben anladım ki herkes sadece çekirdek ailesine konsantre.. Kuzen, hala, teyze diye bişey yok..
Herkes laylay lom zamanda yanında, onun dışında gerideler. Belki de doğrusu budur, benim d eöyle olmam gereklidir.

Bu arada konumu anlatırken nasıl unutmuşum şaşırdım..!!
Anlaştığım kadının kardeşinin bacağı kırıldı ve memleketine gitti, tam hastaneden çıktığım gün... Nasıl ama??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…