Zor olacak biliyorum, ama başka çarem kalmadı

Teşekkür ederim yanıtınız için.

Ben çocuğum için evli kalacak bir kadın değilim. Mutsuz bir annenin mutlu ir çocuk yetiştirebileceğine inanmıyorum. Çocuğum için içimin yandığı kısım, bu gerçeklere keşke onu dünyaya getirmeden gözüm açılsaydı kısmı. Onu bu çatışma ortamına ben getirmiş oldum bu durumda.

Eşim benim ilk ciddi ilişkimdi, kadın erkek ilişkilerini hiç bilmeden, hiç anlamadan evlendim, orası benim hatam.
Çok da kör kütük aşıktım, yaşanan pek çok şeyi sineye çektim, iyi yanlarına odaklandım. Çünkü dalgalı bir profil seyretti eşim, bir çok iyi, bir çok kötü. Ve iyiler hep çoğunluktaydı, kötüler yılda üç beş kez olurdu. Ama doğumdan sonra işler rayından çıktı.

Doğumdan sonra bana yaşattıkları ile sanki gözümden bir perde kalktı, aşkın tozu dumanı dindi, elimde ne var diye bakıyorum bu ilişki için: arada yaptığı ufak tefek hoşluklar dışında çok bir şey yok. İyi bir insan , kötülemek istemiyorum. Ama beraber yapamıyoruz, doğum sonrasındaki tüm tavırları bunu imkansız hale getirdi. En büyük konulardan biri de cinsellik, neden benim evli bir kadın olarak bunu yaşamaya hakkım yok? Şu anda geçmiş yıllara dönük öyle büyük öfke var ki içimde. Yani diğer tüm sorunları bir yana bırakıyorum, yıllarca beni kadınlığımdan mahrum bırakıp bu anlamda aşağıladığı için bile boşanmam mantıklı. Yaşım daha 33, sağlıklıyım. Hayat neler getirir bilinmez, belki yeniden severim.

Bir sürü şey var zihnimde, kalbimde ama, ne kelimeler ne de zaman yetiyor...

Borderline kişilik bozukluğu hakkında bilginiz var mı? Ya da yapısı..(hafif derecesi) yoksa bir internetten okuyun.bir kötü bir iyi uçtan uca salınması,özellikle hayatındaki iyi olaylarda(evlilik,doğum vs) bağlanma korkusu çığrından çıktığı için kavga çıkarma,kötüleşme falan..okuduğunuz maddelerden hepsini karşılamak zorunda değil sadece 5 i uysa yeter.ve o maddeler en uç hastalar için yazılmış.neyse siz okuyunca hissedersiniz zaten uyumlu olup olmadıgını..çok merak ettim açıkçası

Kullandığınız kelimelerden ne kadar saygılı, naif, kibar bir insan olduğunuz o kadar çok belli oluyor ki.
Kendinizi ve çocuğunuzu böyle bir yaşamdan kurtarmanın zamanı çoktan gelmiş ve geçiyor bile.

siz ve çocuğunuz için en doğru kararı vermişsiniz..
dilerim hakkınız da hayırlısı olur.

Hayır, bu konuda hiç bir şey bilmiyorum. Refleksim biraz araştırayım demek olacaktı tam ama o kadar yorgun ve umutsuzum ki bu ilişkiden, adı konmuş bir teşhisi bile olsa artık eşimin hırçınlığının, ben mücadele edip iyi olsun diye bundan sonra ömrümü tüketemeyeceğim. Çünkü ben bittim tükendim. Yine de teşekkür ederim tavsiyeniz için.

Zamanınız, yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Bu süreçte güçlü, kararlı durup bu enkazdan çıkmak istiyorum.

Her defasında içimde bir yerlerde minicik de olsa devam eden umut ışığını artık söndürmem gerek. Eşimin ifadesi onun hayatını mahvettiğim yönünde. 9 ayda olup bitti bunlar, inanmak zor geliyor. Söylenen onca çirkin şeyden sonra, edilen onca eziyetten sonra hala düzelir umudu beslemek de benim naifliğim, duygusal saçmalamam sanırım.

Ortada tek bir yanlış karar var, o da bu evliliğe başlamak.

Yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşadım, ben de sizin gibi en başından yanlış karar verdim. Ama sonrasında "kol kırılır, yen içinde kalır" diyerek kimseye birşey aksettirmedim. İçimde yaşadım çoğu şeyi.
Evlilik özveridir dedim, hemen bitirmek olmaz dedim, kolaya kaçmak demek bu dedim.

Ama tek taraflı demelerle olmuyor.
Tek taraflı özveriyle olmuyor.

Ben boşandım, 2 çocukla hem de.
Dediğim gibi tek yanlış kararım bu evliliğe başlamaktı.

Allah hakkınızda hayırlısını versin. Evliliğin yürümediğini kabullenme süreci en zor olanı, ondan sonrası çok daha kolay geçiyor inanın.

Teşekkür ederim. Sizin ve çocuklarınız için de hayırlısı olsun, çok mutlu olun.

Gerçekten kabullenme süreci çok yıpratıcı, sanıyorum bundan sonrası bundan zor olmaz. Allah sağlık derdi vermesin, gerisi bir şekilde hallolur diye düşünüyorum. Hatta tahminim bu yangın söndüğünde daha güçlü, daha mutlu bir insan olurum. Zamana ve sabıra ihtiyacım var, hayatımın geri kalanını nasıl geçireceğim benim elimde.

beni piraye kitabi animsatti eşiniz diyarbakirli olmasina rağmen.. kitabi okumuşum.. piraye boşanmişti dişciydi.. senin gibi egitimli biriydi... o kitap aklıma geldi hayırlısı olsun...

beni piraye kitabi animsatti eşiniz diyarbakirli olmasina rağmen.. kitabi okumuşum.. piraye boşanmişti dişciydi.. senin gibi egitimli biriydi... o kitap aklıma geldi hayırlısı olsun...

Evet, Piraye'yi ben de okudum, orda da geçerdi hatta, "Delale min" diye severdim ben de eşimi.

İyi niyetlerle ne hayallerle başlanıyor ilişkilere, sonuç böyle hüsran olunca, sanki toprak ayağımın altından kayıyor gibi haftalardır, özellikle son günlerde. Başım dönüyor.

Hepsi bitsin gitsin geride kalsın istiyorum, bir an önce normal, huzurlu kendime döneyim.

hikayeniz o kitaba benziyor anlattığına göre.. dicle diye kızı vardi çok küçüktü boşandıklarinda. adam üstüne kuma almişti o kumadan engelli bir kızı olmuştu oğlan bebek istiyordu kocasinin ailesi.. kısır demişlerdi pirayeyi. işte sonunda okuduğumda agladim.. ne pirayeymiş dedim diyarbakir dediğinde hep aklima Piraye gelir.. benim için diyarbakir demek piraye demek gelir. diyarbakirin güzelliği kültürü felan...
aşiret ailedense eşiniz böle büyümüş aşiretler baskıcı sinirli olur...
işiniz varsa kafan rahat derim...

Aşiret değiller. Yine de belli bir yöre kültürü ile yetişince, kadın erkek ilişkilerine bakış açısı, beklentiler, rollere ilişkin tanımlar vs o kültürün etkisiyle şekilleniyor. Ne kadar eğitim, dışa açılma vs de gelse üstüne sonradan, daha bebeklikte içselleştirilen şeyleri bilinçaltı aşamıyor. Böyle düşünmek istemezdim ama yaşadığım, gördüğüm bu. Eşim anne-babasında şiddet görmüş, ve bizim evliliğimizde "arada sırada" beni dövemediği için, ben böyle bir şeyi kabullenmediğim için kendini yıllardır bu evlilikte ezilen taraf olarak görüyor :) Evliliğimizde kimin kadın kimin erkek olduğu belli değilmiş, yani dövmemeyi kendisinin yaptığı bir fedakarlık olarak görüyor :) Ben daha başka ne söyleyeyim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…