zor durumdayım yardım ....

tubatubatubatuba

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2009
2.674
3
41
merhabalar ,ben yaklaşık 5 ay önce eşimden ayrıldım beni aldattığı için 1 buçuk yaşında bir oğlum var ,kendim fransıca öğretmeniyim ancak çalışmıyorum geçici olarak bi kreşte çalışıyorum ama para almıyorum sadece çocuğuma bakıyorlar eşimden nafaka alıyorum ama yetmiyo ben de fransaya gitmeye karar verdim ,orda bir arkadaşım var fransızla evli ve kendiside fransız vatandaşı bana 1 ay sonra davet yollayabileceğini söyledi ,ben de şimdi pasaport işlemleri için koşturcam bu bir ayda babam subay emeklisi olduğu için sanırım yeşil pasaport alma hakkım varmış ,size sorum şu sizce oraya gitme ihtimalim nedir gididnce hangi şartlarda orda kalabilirim yani illa evlenmem mi gerekiyor birza bilgi verebilirmisiniz gideceğim yer lyon bu arada şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Çalışma izni alabilmen için Fransız ile evlenmen lazım sanırım.. Benim ilk eşim yabancıydı. O şekilde çalışma iznim vardı ama bir yılı dolmadna boşandık ve döndüm türkiyeye zaten..

tam bilmiyorum ama turkiyeden yurt disina ogretmenlik olarak basvurun, ama siz fransizca ogretmeniymisiniz, turkce olsaydi burdaki turk cocuklari icin turkiyeden ogretmenler geliyor

Ben lyona cok yakin oturuyorum 30 dakikalik mesafedeyim daha yakin olsaydik burda ev tutmana falan yardimci olabilirdim...baban subay emeklisiymis zaten yesil kart alma hakkin varsa rahatlikla gelebilirsin tabi ...is konusuna gelince ben buraya geleli 9 sene oldu esim cifte vatandas oldugu için calisma izni falan almadim direk olarak aldigim 10 senelik oturumla bir sene sonra ise girip 6 sene calistim bebegim olana kadar...senin icin en kolay yontem buraya geldikten sonra cifte vatandas olan bir turk bulup formalite evliligi yapip hic gitmemen canim...baska sorularin olursa yardimci olurum...biraz dusuneyim bakalim aklima baska bir yontem gelicekmi eger gelirse sana yardimci olmayi cok isterim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…