Zor dönemlerden geçip sonrasında bu da gecti diyenler leyloşunuza umut olun lütfen ❤

leylosvemecnun

Cennet kuşu Deniz'im ❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
4.923
6.663
Bilenler vardır zor bir hamilelik geciriyorum 20 haftalıkken su azlığı sebeple zor bir dönem yasadık bende kan pihtikasmasi var bundan dolayi olmus kan sulandirici igne ve aspirinle cok sükür suyu toparladı bir de bebegimin kalbinde ritm sorunu var aritmi deniyormus adina cocuk kardiyolojisi ve perinatologla birlikte ilerliyoruz.25.haftada gebelik sekerim cikti ölcüm diyet derken yetersiz geldi insülin basladık. 27.haftamda yani gecen hafta akcigerinde sivi toplanmasi görüldü aritmisi fazlasıyla artmıstı apar topar perinatologuma gittik haftaya tekrar gelin bakalim dedi dün tekrar gittik akcigerdeki sıvı kaybolmus aritmi daha iyi durumda denildi cocuk kardiyologu tekrar baktı.Bende lupus denen bir hastaligin tahlilinin yapilmasi gerektiginden bahsetti 2 hafta sonra o tahlili yaptiracakmisiz nedir neye yol acar hic duynamistim.Haftalik takip gerekiyormus ritm kötüye gittigi anda dogum planlanacakmış ilk hedefimiz 28 haftaydi bugun tam 28 haftaligım sükür.Kendimi yine de sansli sayiyorum beterin beteri var ama artik stresten nefes alamaz haldeyim sürekli olumsuz bir sey olacak hissi igneler insulinler diyet ölcüm dahiliye doktoru kadin dogum doktoru perinatolog cocuk kardiyologu derken zihin olarak yorgun hissediyorum hastaneden midem bulandi yine de kötü sonuclanmasin da varsin hastaneden cikmayayim diyorum. Umut olur musunuz bana hamileligi zor gecip saglikla kavusan hepsini unutan var mi ? Diyet dolayisiyla pek bir sey yiyemiyorum mesela en ufak kacamakta yükseliyor ne açlik ne baska bir sey hic biri zorlamiyor da zamanin bu kadar yavas olmasi cok zorluyor beni gececek degil mi bu günler de ? Düsünüyorum da 31 yasindayim bu yasina kadar dert ettigim seyler esimle ilgili olsun kv kp ile ilgiki olsun arkadas konu komsu olsun her sey boşmus her sey o kadar basit geliyor ki artik diyorum insan evlatla imtihan olmasin gerisi bir sekilde cözülür velhasil kelam büyüdüm ben epey büyüdüm

Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucağına alıp başarılarını görmeyi nasip etsin. Abur cubur ve gereksiz şeyler tüketmemeye çalış, canın tatlı istediğinde meyve, kuru meyve tarzı şeyler, öğün arası atıştırmalık şeyler istediğinde de lifli gıdalar, yulaf, grissini vb şeyler tüketmeni öneririm.
Bol bol su iç, bol bol yürüyüş yap...

Su azalması bende de oldu, o dönem araştırdım ve havuç suyunun iyi geldiğini duydum. Ama biliyorsun ki suyun fazlalığı da zararlı, o yüzden günde yarım bardak havuç suyu tükettim 1 hafta boyunca. Kontrole gittiğimde doktorum suyun normal seviyeye geldiğini söylemiş ve şaşırmıştı. Ben de o günden beri karşıma çıkan tüm hamilelere bunu söylüyorum, tabii havuç tüketmenize engel bir durum yoksa deneyebilirsiniz gibisinden.

İlk hamileliğimde 6 haftalıkken pıhtılaşma sebebi ile düşük yaptım, o yüzden ikincide hamile kaldığımı öğrendiğim anda doktorum kan sulandırıcı verdi, belli bir haftaya kadar her gün, sonrasında gün aşırı kullandım. Doğuma yakın artık kullanmama gerek kalmadığını söyledi.

Stres yapmamak için değil, dikkatini farklı şeylere toplamak için uğraş. Kitap oku, hobi edin, müzik dinle, alabiliyorsan online birçok eğitim var, onlara katıl. Ücretsiz eğitimler de var, istersen dm den yaz, ben sana öneride bulunurum.

Doğum sonrası için süslemeleri kendin hazırlayarak hem maddi şekilde bütçenize destek olup hem de bir uğraş edinebilirsin.

Daha birçok tavsiye verebilirim, ben de yaptım bunları ve bana çok iyi geldi.

Cok tesekkur ederim insallah.Ne yazik ki doktor kepek ekmegini dahi yasakladi grisini vs tuketiyordum ara öğünlerde baktik düsmedi direkt yasakladi meyve olarak sadece eksi elma ve eksi erik serbest gecenlerde parmak ucu kadar karpuz canim cekti yedim 170leri gördüm daha da tovbe ettim meyveye.Havuc suyunu gebelik sekerimi ögrenmeden önce ben de denedim ve faydasini gördüm su an cok sükür suyu normal seviyede az olsa dahi deneyemem ne yazik ki.Benim de ilk gebeligim 9 haftalik düsük sonra igne kullanarak bir kizim var 4 yasina girecek ekimde saglikla kavustum ona ama kardesi biraz yaramaz cikti hop oturup hop kaldiriyor bizi.
Inanin su azligini ögrenene kadar aldiklarim disinda daha bir igne almadim bebegime korkudan dogsun öyle aliriz dedik bir hazirlik yapmaya korkuyorum ancak evde aktiviteler yapabilirim gunluk yarim saat yuruyus yapiyorum her ogun sonrasinda ama maalesef cok sosyal olamiyorum diyetim dolayisiyla yiyecegim seyler kisitli her daim yanimda yiyecek tasimak da zor oluyor yoksa kurslara falan katilmak istiyorum online olarak degil de birebir istiyorum ama dedigim gibi diyet biraz zorluk yaratiyor bu konuda.Namaz kilip kuran okuyorum kizimla ilgileniyorum ama kafamin hep bir yerinde endise korku var her kontrol öncesi kötü bir sey duyacagim kaygisi hic gecmiyor

Herşeye rağmen 28. Haftaya kadar gelmişsin. Durmak yok beybiii.. sorunlar birbir çözülüyor. Tek sıkıntı olarak aritmi kalmış anladığım kadarıyla. O da yakında geçer. Çok fazla kafana takıp düşündüğün için bebişte etkileniyordur doğal olarak. İkinizi de strese sokma

Kardesim once kanama ile ugrasti ilki baya direnip dusmustu ikinci de doktoru yurt disina gitti onun tavsiye ettigi doktor ile devam etti. Ama kacinci hafta idi hatirlamiyorum once grip oldu bisey yiyemedi bal limona sarildi pesine kolestaz vurdu ve o doktor anlamadi kayinvalidesi ben seni begenmedim dedi arastirma hastahanesine goturdu eve pijama almaya salmadilar 3 gun ac dogumhanede bekledi surekli kan aldilar degerler ciksa hemen doguma alacaklardi 14 gun kaldi sonra planli erken sezeryan oldu
Ve ilk doktor normal dogum planlamisti imkansizmis resmen kardesimi de bebegide buyuk riske atmis kolestaz tahlillerine donmedi bile sehirde unlu ve her soyleyene aa kolestazdan haberi olmayan doktormu diyorum
Doktor bebek engelli dogabilir durum cok kritik dediginde cok aglamistik. Hepsi geride kaldi bitti gitti..

Hep diyorum rahat dogum degil guvenli dogum planlanmali buyuk hastahaneler secilmeli varsin oda 2 kisilik olsun
Dogumda da sonrasinda da buyuk sorunlar yasamadi, ama ozel hastahane de devam etse simdi ikisini de kaybetmistik.

Merhaba benim hamileliğim değil ama kız kardeşimin hamileliği çok zor geçmişti. Tansiyon çıkmıştı ve hatta bir ara tansiyonu o kadar yükselmiştiki gözü görmemişti saatlerce kör oldu sanmıştı 3 gün yoğun bakımda kaldı. Cocugu erken alabiliriz dediler. Sonra ense kalınlıgi ve bagirsaklarda bir parlama var diye down sendrom olabilir dediler mahvolmustuk. Hamileligin sonlarina dogru da gebelik zehirlenmesi protein kacagi. Yani soyle soylim kiz kardesim de hastanelerden hic cikamadi riskli grubundaydi. Gunde 8 hap sadece tansiyon ilaci aliyordu digerlerini hatirlamiyorum bile zor zamanlardı atlattı. Yegenim saglıkli cok şükür down sendrom falan yok. Tansiyonunuz kalir dediler gebelikten sonra gecti kalmadı. 5 yasinda suan yegenim kardesim de gayet saglikli cok sukur. Yani geciyor moralinizi yuksek tututun kendinizi yormayın yıpratmayın üzmeyin zor ama biliyorum bir sey kalmamıs zaten az biraz daha sabır sağlıkla kavuşun birbirinize inşallah

Benim hamileliğim değilde doğum sonrası çok zor geçti bende bebeğim için sürekli hastaneydim, Allah’a tevekkül edin ona inanın dua edin bol bol hamilelerin duası kabul olur, sürekli şifa niyetine bakara suresi açın evde İnsallah hepsi geçecek, Rabbim size doğumu ve doğumdan sonrasını kolaylaştırsın, Derin bir nefes alıp Allahım hepsi geldi geçti dersiniz insallah Çok çok geçmiş olsun.

Az kalmış dayan hamilelik değil ama çok çok yakınım birisi karnında su toplanmasiyla hastaneye gitmişti,15 gün hastanede yattık doktorlar anca 15 gün sonunda karar verdiler ne iyi ne kötü huylu ama yumurtalık kanseri denildi aynı anda birçok işlem yapıldı amrliyatinda yumurtalığın biride alındi,doktor ameliyattan çıkınca belki bir ihtimal olur yeni evli diye yumurtalığın birini bıraktım dedi,sonra kemoterapi süreci başladı kesinlikle çocuğun olmaz dediler bunca işlem ve kemodan sonra ama atladiklari bir şey vardı Rabbim öyle buyukki olmazı olduruverir kemo bitti aradan 4 ay geçti geçmedi hamile kaldı şimdi bıcır bıcır dolaşan sevimli,güzel,tatli bir çocuğu var arada konusuuyoruz neler yaşamışız neler hissetmisiz aglamisiz,geride kaldı hepsi ins, rabbim bütün hastalara şifa versin evlatalrinada sağlık,sağlık huzur ins,bunlarda geçecek ne güzel gunler var önünüzde bir bilsen

Merhabalar. Ben de yuksek gebelik sekeriyle hamileligimi gecirmistim. İnsülin ignesi ve diyetle 38. Haftada dogum yaptim. 31. Haftada kasilmalarim baslamisti tansiyon ilaciyle durdurdular. Su an oglum 5 yasinda. Dogum esnasinda ve sonrasinda cok sukur hic sknti yaşamadık. Her gun diyete uymak parmaklarimi delik desik etmek koljma igne vurmak ve hep bisey cikacak korkusu ben de anksiyeteye yol acmisti. Surekli her seyden sorun cikacak saniyordum. Bi zaman sonra sekerle yasamaya alistim. Bir sure internete girmedim cunku her seyi soruyordum. Yalniz kaldikca daha cok kuruyodum kendime. En sonunda diyetime uygun kendi kendime tarifler yapmaya başladım. Her yemekyen sonra 20 dakika evin ici de olsa yurudum. Kafami dagitan kitaplar okuyup filmler izledim. Ozellikle sabahları daha yuksek cikiyodu sekerim. O duruma da alismistim gun icinde normale donuyordu. Ben odaklandikca daha cok cikiyoedu seker daha fazla kasilmalarim oluyordu.
Icinizi ferah tutun. Gecmise döndüğüm de tek dediğim sey keske her seye ragmen daha keyifle gecirseydim o zamanlari. Zor durum biliuorum ama kotu dusunceleri silin aklinizdan. Siz elinizdem geleni yapiyirsunuzdur eminim. Bebisiniz de orada ve artik buyudugu haftalarda. Diyetinize uyun. Onunla bir bedende olmanin keyfini çıkarın.

38 yaşında hamile olduğumu öğrendim. Bana göre çok geç bir yaştı,aslında çok çocuk isteyen biri de değildim. 14. Haftada 39 derece ateşle acile gittim. O an bebeğime bir şey olacak diye ilk defa çok korkmuştum. Covid pozitif çıktı, doktor birkaç ilaç verdi. Bu ilaçlardan sonra daha da kötü oldu. Protein kaçağı, karaciğer enzimlerinde yükselme ve böbreklerde kum. Hepsini aynı anda yaşadım. Bu arada en büyüğü 10 cm olan 3 miyomum vardı ve bu büyük olan tam rahim ağzındaydı. Sezaryen sonrası hemen miyom ameliyatı oldum, bebeğimi birkaç saniye görebildiğim doğumdan sonra. Doktorum çok fazla miyom olduğunu ve bebeğimin burada büyümesinin mucize olduğunu söyledi. Başından beri benden bu kadar çok miyom olduğunu saklamış çünkü ben ciddi ağlama krizleri yaşıyordum ve çok büyük korkularım vardı. 15 haftadan neredeyse hamileliğimin sonuna kadar doğru düzgün ne yemek yiyebilfmmşde bulantısından ne de vitamin kullanabildim. Bebeğim şu an 1 yaşına geldi. Size tavsiyem kendinizi rahatlatacak şeyler yapın, artık havalar güzel yürüyün, dinlenin, kitap okuyun ne bileyim bi şeyler yapın. O korkular hiç bşr zaman bitmeyecek, sadece zamanla değişecek. Maalesef anne olmak gerçekten delilik, deliliğin en güzel hali.

Canımmm üzülme lütfen bende Suan riskli gebelik geçiriyorum çok üzülüp ağladım zor günler geçirdim Suan daha iyiyim bol dua sabır ediyorum her gecenin bir sabahı vardır inşallah çoğu gitmiş azı kalmış kafanı dağıtmaya çalış sürekli düşünmek insana işkence ediyor

İki hamileliğimde de bir sürü sağlık sorunu yasadım. Gerçekten inanılmaz kötü süreçlerdi. Ne ben ne doktorumuz bu çocukları kucağımıza alabileceğimizi pek düşünmüyorduk. Öyle ki eşim bebek odası vs bebek arabası planlamasi yaptığında bile içten ice uzuluyordum kucağımıza alabilecek miyiz ki diye İlk gebeligimdi benim için çok zor süreçlerdi. Benimle aynı zamanlarda hamilelik geçiren arkadaşlarım gebeliğin normal seyrinde getirdigi şeylerden şikayet ettiklerinde bana komik geliyordu bundan mi şikayet ediyor diye. Sonrasında geçti şükür ve normal hamileliğin getirdiği normal zorlu surecler bana çıtır cerez geldi o süreçlerden sonra. Dedim böyle hamileliğe ne var hepsi geçti. İkisinde de benzer süreçler yaşadım. Şimdi ikiside uyuyor teyzesi. Darısı senin ve diğer şifa bekleyen herkese nasip olsun.

Hamileliğimin 10. Haftasından sonra lekelenmeler kanamalarım oldu. Tamam geçti bitti rahatım dedim 22. Haftada bebeğimin suyu bitti hastaneye yattım. 6 hafta boyunca her sabah bebeğimin ölebileceğini riskli olduğunu keşke aldırsaydın cümleleriyle güne başladım. Hareket takibi yapmaktan ciğerim soldu gece 2 lerde ağlayarak hareket etmiyor deyip ultrasona gittiğim oldu. 6 hafta sonunda bebeğim 28 haftalık olduğu günün ertesinde bir dekolman yani plasenta ayrılmasıyla acil doğuma alındım. Doğuma gidene kadar bütün yol kan içindeydi. Eşime, eşinizi de bebeği de kaybedebilirdik dendi. Kızım 1 kg doğdu 16 martta. Bugün 29 Mayıstı ve kızımı ilk defa kucağıma alıp emzirdim. Bu benim hayatımın en güzel mucizesi. Çünkü 16 martta doğduğu günden beri sakat olma ihtimalleri, kanama tiskleri, enfeksiyon gibi şeyler nedeniyle tedirgin geceler günler geçiriyoruz. Beni neyin beklediğini bilmiyorum ama şunu biliyorum ki ben artık mucizelere inanıyorum ve kendimi çok güçlü hissediyorum. Bugün kendimi gerçekten anne gibi hissettim. Sizi çok iyi anlıyorum umarım siz de mucizelere inanırsınız :)

Tesekkur ederim ister istemez hissediyordur tabii ki stresimi ama elimde degil her an bir olumsuzluk cikacak hissi cok yipratici bu da gececek insallah ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…