- Konu Sahibi yenianne26
-
Tavuk 7. ay civarı başlanabilir. önce meyve suyu sonra püresi, sonra sebze çorbası daha sonra sebze yemeği, yoğurt ama azar azar verilmeli
ya canım pardonda tavuk nıye veıyosun kı ufacık bebeğe?kım söyledı san ver dıye.benım kızım da 6 aylık ek gıda sadece elma amut püresi yoğurt ve sebze çorbası verıyorum o da 6-7 kaşık sadece tadını alsın dıye.tabı kusar çocuk.
benim bebeğim de 6. ayını yeni bitirdi. doktorumuz sebze püresine tavuk lifleri koyabileceğimizi söyledi. olabilir her bebek aynı tepkiyi vermeyebilir. üzülmeyin.diğer arkadaşın tepkisini de abartılı buldum.
slm..ya kafam çok karıştı bana yardımcı olur musunuz.:sinifsinif:.ek gıdalara geçmeden 3 ay bittikten sonra tatlara alıştırmak lazım daha sonra tam olarak 6.ayda geçmeli diye biliyorum..çok yerde okudum..doğru mu aranızda böyle yapan var mı..varsa 3.ay bitince ne ile başlayıp ne kadar verdiniz..
Yeni anne; canım hiç endişelenme inan herşey kendiliğinden yoluna girecek,yaptığın yanlış değil,ben daha küçük bebeklerin daha farklı şeyleri yediklerini biliyorum,her çocuğun gelişimi farklı,daha çok kusacak,tıkanacak,yemiycek herşey olabilir sen hep soğuk kanlı ol ve bebeğini gözlemle,bebekler ek gıdalara hazır olduklarını bile belli ediyolar,ama yeni başlıyosan meyva suyu,yoğurt,meyva püreleri,yavaş yavaş zamanla sebze püreleri,çorbalarla devam et,gıdaları çok az tattır yiyemiyorsa veya alerji yapıyosa
vermeyip 1 hafta sonra mesala tekrar deneyebilirsin canım ek gıda zor bir süreç gerçekten anne hep suçluluk hissediyo yetebiliyormuyum bebeğime diye ama eminim sen iyi bir annesin,sevgiler.
slm..ya kafam çok karıştı bana yardımcı olur musunuz.:sinifsinif:.ek gıdalara geçmeden 3 ay bittikten sonra tatlara alıştırmak lazım daha sonra tam olarak 6.ayda geçmeli diye biliyorum..çok yerde okudum..doğru mu aranızda böyle yapan var mı..varsa 3.ay bitince ne ile başlayıp ne kadar verdiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?