Bebek Beslenmesi zor dönem ek gıda dönemi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yenianne26

ஐ ♥―♥―♥―
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2009
270
1
96
İstanbul
selam kızlar benım bebeğim 6 aylık dolayısıyla ek gıdalara başladık evde oldugum surece taze sebzelerden yaralanıoruz ama dısarıdayken veya sıkısınca kavanoz mamalarından yararlanıyoruz ama işte ya kabız yada ishal gıbı olucak tabıkı yenı seylerle tanışıo ama bu olaylar benı çok gerio mesela sebzelı tavuk yedık iki gun önce ama kabız oldu ve huysuzlastı dun gecede benı korkuttu uyuyodu allahtan uyanıktım ve yanındaydım tıkandı kaldırır kaldırmaz fıskırırcasına kustu ben gece yarısı çığlık çığlığa tabıkı off neyse sonra duzeldı ama nıye acabakı sebzelı tavukmu dokundu yaa nasıldı yavrum halsızzz gozler cakmak cakmak sanırım diş sıkıntımızda var bılmıorum yaa ona bısey olucak dıee çok korkuorum benneyaptımki

ya canım pardonda tavuk nıye veıyosun kı ufacık bebeğe?kım söyledı san ver dıye.benım kızım da 6 aylık ek gıda sadece elma amut püresi yoğurt ve sebze çorbası verıyorum o da 6-7 kaşık sadece tadını alsın dıye.tabı kusar çocuk.

Tavuk 7. ay civarı başlanabilir. önce meyve suyu sonra püresi, sonra sebze çorbası daha sonra sebze yemeği, yoğurt ama azar azar verilmeli

Tavuk 7. ay civarı başlanabilir. önce meyve suyu sonra püresi, sonra sebze çorbası daha sonra sebze yemeği, yoğurt ama azar azar verilmeli

bılıorum canım zaten herseye sıralı basladık ama doktorumuz ara ara tepkı olcmek amacıyla azar azar deneyebılecegımızı söledı denedık ama ıyı sonuç alamadık işte deneye deneye öğrencez artık tabıkı

canım ben kafama gore takılmadım ve takılacak kadarda cahıl bırı değilim bebeğimi doğumdan ıtınbaren takıp eden kendı doktorumuz var o arada sadece azar azar tepkısı ölçmek adınadeneyebılecegımızı söledı denedık ama iyi sonuç alamadık işte bıraktım zaten bızde purelerle basladık tahıllarla devam edıoruz meyve purelerı sebze purelerı bunlarla başladık yani tavuguda tek basına tabıkı vermedım bı parca anca vardır oda sebze puresıne karıştırmıştım yaniakannehir

benim bebeğim de 6. ayını yeni bitirdi. doktorumuz sebze püresine tavuk lifleri koyabileceğimizi söyledi. olabilir her bebek aynı tepkiyi vermeyebilir. üzülmeyin.diğer arkadaşın tepkisini de abartılı buldum.

benim bebeğim de 6. ayını yeni bitirdi. doktorumuz sebze püresine tavuk lifleri koyabileceğimizi söyledi. olabilir her bebek aynı tepkiyi vermeyebilir. üzülmeyin.diğer arkadaşın tepkisini de abartılı buldum.

evet canım o bendende heyecanlı cıktı kaydirigubbakcemile5 her bebek aynı reaksıyonları göstermıo olabılıo canım evet ama işte genede annelık içgudusu endışelenmeden olmuo:ecrin_bebek:

slm..ya kafam çok karıştı bana yardımcı olur musunuz.:sinifsinif:.ek gıdalara geçmeden 3 ay bittikten sonra tatlara alıştırmak lazım daha sonra tam olarak 6.ayda geçmeli diye biliyorum..çok yerde okudum..doğru mu aranızda böyle yapan var mı..varsa 3.ay bitince ne ile başlayıp ne kadar verdiniz..

Hayatım eğer emziriyorsan bırak sütün işe yarasın çok erken bence merak etme ilerde herşeye alışacak ben 4. ayın bitiminde başladım ama şimdi olsa 6. ayın bitiminde veririm uzmanlar en iysini o olduğunu söylüyor yinede sen bilirsin.

Yeni anne; canım hiç endişelenme inan herşey kendiliğinden yoluna girecek,yaptığın yanlış değil,ben daha küçük bebeklerin daha farklı şeyleri yediklerini biliyorum,her çocuğun gelişimi farklı,daha çok kusacak,tıkanacak,yemiycek herşey olabilir sen hep soğuk kanlı ol ve bebeğini gözlemle,bebekler ek gıdalara hazır olduklarını bile belli ediyolar,ama yeni başlıyosan meyva suyu,yoğurt,meyva püreleri,yavaş yavaş zamanla sebze püreleri,çorbalarla devam et,gıdaları çok az tattır yiyemiyorsa veya alerji yapıyosa
vermeyip 1 hafta sonra mesala tekrar deneyebilirsin canım ek gıda zor bir süreç gerçekten anne hep suçluluk hissediyo yetebiliyormuyum bebeğime diye ama eminim sen iyi bir annesin,sevgiler.

CANIM SAĞOL EVET HERSEYI SIRALI YAPTIK ZATEN BIRAZ TAVUKLADA TANIŞTIRALIM DEDIK TANIŞTIĞINA MEMNUN OLMADI KÜÇÜK BEYEFENDI BEN ZORLAMIYORUM ZATEN CANIM SEVDIGI SEYLERI YIYO CUKNI SORUNSUZ kaydirigubbakcemile3

CANIM 3 AY COK ERKEN BIZIM DOKTORUMUZ ÖLE DEMIŞTI EN AZINDAN 4 AY BITENE KADAR EK GIDA GECIŞ OLMAMAMLI DIE BILIORUM HIMM TABIKI ANNE SUTU EMIYORSA EN BUYUK NIMET BISEY VERME SADECE EMSIN ZATEN HERSEY O MUCIZE SUTTE VAR AMA TABIKI ANNE SUTU EMSE BILE 6.AYDAN SONRA EK GIDALARADA BAŞLAR YAVAŞ YAVAŞ TABIKI HEMDE EMICEK AMA BENIM BEBEĞİM 2 AY EMDIGI İÇİN MAMAYLA BESLENDI VE BIZ 4 AY BITIMINDE YAVASYAVAS BAŞLADIK CANIM EK GIDALARA........cokacimcoook

merhaba 6,5 aylık bebeğim yarın dr.gitçez rutin kontrol ve bizi et ve tavuğa başlatçak bir önceki kontolde oyle demişti . 3,50 aylıkken meyve suyu hafif hafif 4,5 - 5 aylıkken 1. hafta yoğut 2. hafta kahvaltı 3.hafta sebze çorbası 4.hafta muhallebi gibi bir sırayla alıştırmıştım ama şimdi pek yediği söylenemez alıştırsanda alıştırmasanda pek bi fark yok bence benim kızım biraz zayıftı o yüzden erken başlattı doktorumuz bakalım yarın ne olacak çok merak ediyorum.

yeni anne tatlım bence tavuğa verdiği tepki pişme şeklinden olabilir.tavuğu bebeklere verirken çok fazla pişirmek gerekir.eşimi bile dışarda yediği az pişmiş tavuk zehirlemişti bi kez.bebeğin 6 aylık verebilirsin artık kıyma ver özellikle benim kız 8 aylık.bizim dr.kıyma muhakkak hergün koyun çornalarına dedi.veya tavuk yada balık.sen tavuk yaptığında önce tavuğu kendi başına 40 dk.falan haşla sonra sebzeleri koy sevgiler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…