zor bir karar yardımcı olun lütfen.....

kadesa

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
25.770
28.942
herkese merhaba.daha biraz önce buraya üye oldum ve sizinle öykümü paylaşmak istiyorum.bundan 3 yıl önce bir kez hamile kaldım ve maalesef 5 haftalıkken gelişmeyen gebelik tanısı konuldu ve bebeğim alındı.tam bir yıl tekrar hamile kalmak çin uğraştım ama olmadı.eşim ve ben doktora göründük.bende çikolata kisti olduğu eşimde ise sperm hızında sorun ve varikosel olduğu belirlendi.sonra bana ameliyat denildi ama olmadım.bir yıl daha iğne ve ilaç tedavisi gördüm.eşim ise varikoselden ameliyat oldu.bu bir yıl içerisinde de türlü zorluklarla mücadee ettik ve bir aşılama deneyiminden sonra sonuç yine hüsran oldu.ve küçülen kistimde tedaviyi bırakır bırakmaz son hız büyüdü.bunun üzerine tüp bebek merkezine gitmeye karar verdik.ekim ayında tedavime başlandı ve 3 tane embriyo transfer edildi.üç tanesinide dondurduk.

şimdi üç aylık(cuma günü 12.haftaya giricem) hamileyim.ve üçüz bebek bekliyorum.şu anda üçüde normal görünüyor.bugün ense kalınlıklarına baktı doktor ve Allah'a Şükür bir sorun görmedi.

benim sorunum şu.üçüz gebeliğin risklerini biliyoruz ve doktorum bunu ikiye indirmemiz gerektiğini söyledi.yoksa üçüde zarar görebilirmiş:KK43:(.içinizde bu durumu yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum.bu işlemin riski nedir?bu işemden sonra kötü birşey yaşayan arkadaşlar var mı?sizce ne yapmalıyım?nolur bir akıl verin:KK43:(.

benim öle bi sorunum olmadı ama ben doktordayken 3. gebeliği olan bir kadın geldi ve doktor onada senin dediğin aynısını demiş.gelişim açısından alınıyo yanlış anlamıyosam dimi..bence sağlık durumları iyiyse gelişimleride aynı şeklide ne gerek var bir tanesine kıymaya.benim görüşüm bu belki zamanı gelince diğer 2 bebeğine bakarken 3.aklına gelecek bence doktor bi sakınca görmediyse sağlıklarında bir problem yoksa bence boşver.tv duymadıkmı kadının biri 8 gebelik .doğurmuştu hiç bişiyleri yoktu maşallah allahın izniyle bişiy olmaz

cnm benim burada üçüz bebek doğuran çok arkadaşımız var çok şükür ki taşıyan annelerimizde oldu

erken doğuranlarda...ama hepsi kucağına aldı....bence aldırma derim
senin dediğin işlemi dördüzü olan arkadaşlarımız yaptırdı....bence taşırsın hiçbir risk yoksa şuan gelişimleri normalse.......

birde bana bu sonlandırma işi çok ters yüce rabbim bilmiyormu sana iki bebeği nasip etmeyi
yada tek bebeği ...demek senin alın yazın bu yaa.senin ve diğer bbebeklerin şuana kadar sağlık sorunu yoksa neden alacak veeeee 12 hafatlık eli kolu yüzü olan bir bebek bu yaa
çok afedersin ne derse de cinayet gibi yapacaksa bu işi neden 6- 7 -8 haftalarda yapmadı...

benim görüşüm yapma derim..

öyle bi arkadaş vardı sitede
sizin gibi 3üz dü dr birini aldı dün doğum yapmış
ama ben genede alınmasını istemem ya çok zor bi karar

cok zor bı karar............ama hersey kısmet .........ındırgemeden sonra sıkıntı yasayan kaybedenkerde var hamılelıiğ sorunsuz gıdenlerde..............üç tane tasımak cok ımkansız degıl sorunsuz gıdıyosa gıtsın canım............ama karar vermek gercekten zor.............benım gecen tedavımde ıkızdı sorun cıktı bırırnı sonlandırdım dıgerıde gıttı bu kez üçüz tuttu dr a hayır devam edıcem ınş dedım 29 haftamada erken dogum yasadım sımdı kuvezdeler ınş eve gelıler ınş................ınş hersey sorunmsuz olur rabbım kolaylık versın sana..........

cevaplar için teşekkürler.. üçüzlerde şu an sorun yok ama daha sonraları erken doğum olacağı için ( inşallah) bebeklerin gelişiminde sorun olabilirmiş....doğum aşamasına gelmeden düşük riski daha çokmuş...ne yapacağımıza karar veremedik... şu ana kadar görüştüğümüz doktorların hepsi aldırma taraftarı...ben tabii ki üçünü doğurma taraftarıyım... ama biri yüzünden üçünü de kaybetme olasılığım varmış...

sen üçünü doğurma taraftarıysan teslimiyetini sürdür ense kalınlıkları normalse devam ettir rediksiyonda risklerin pek düşmüyor sonuçta ikizlerdede erken doğum oluyor ...

hakkında hayırlısı...

benim dördüzdü canım...işlemden sonra suyum geldi... 15 gün hiç kalkmadan yatttım...hamdolsun ikizlerim kaldı bişey olmadı.... yapan kişi önemli..rdüksiyon riskli evet

üçüz gebelik her açıdan çok riskli doğumdan sonrasıda riskli herşeyi iyi ölçüpt tartmak lazım maddi manevi doğumdan sonra durumun nasıl olacak .ayrıca doktorlar sırf erken doğum rsiki var diye bebeğin bi taneisni almak istemzler ki sanırım sana bunu birden çok doktor söylemiş yani birçok dr birini alalım diyosa muhakka bi bildikleride vardır gibime geliyo zor bi karar

Çok zor bir karar Allah yardımcın olsun. Devam edersin bebeklere birşey olursa neden yaptırmadın keşke birini aldırsaydım dersin.
ışlemi yaptırırsın sağlıklı doğururur sonra keşke üçüncüsüde kalsaydı dersin yine pişman olursun. üçüzün halinden anca başından geçen anlar.
.Allah'ım kimseyi böyle zor kararlar vermek durumunda bırakmasın.

canım ben olsam hayatta birini sonlandırnazdım o kadar çocuk arıyoruz allah veriyor onu veren allah rıskınıda verir.ne bileyim allahın gücüne gider bir çok insan doğuruyor üçüz .ona bakarsan ikizdede erken doğum olasılıgı yüksek .allah hayırlısını versin sen nasıl huzurlu olacaksan onu yapmalısın
allahyardımcın olsun canım

ay maşallah yaa ne güzel aynı anda 3 tane melek..allahu teala vermişse vardır bi hikmeti..elleme kalsınlar yaaa...

üçüz gebelik her açıdan çok riskli doğumdan sonrasıda riskli herşeyi iyi ölçüpt tartmak lazım maddi manevi doğumdan sonra durumun nasıl olacak .ayrıca doktorlar sırf erken doğum rsiki var diye bebeğin bi taneisni almak istemzler ki sanırım sana bunu birden çok doktor söylemiş yani birçok dr birini alalım diyosa muhakka bi bildikleride vardır gibime geliyo zor bi karar

canancım farketmıyo üçüz oluunca her dr mutlaka bırını alalım dıyo ........hıçbırı üç ıstemıyo eger anne kararlıysa ses cıkarmıyo artık...........benımkıde her gıdısımde dedı rıskı var dıye..............ama bebeklerını kaybedenlere bakınca bır de ıkıde üç de farketmıyo............kısmetı yoksa gıdıyo elımızden............cok zor rabbım kayıp yasatmasın..............baksanıza altızı yedızı doguran bıle var...............kısmet rabbım guzel gunler versın ınş............tabı bende ucundan dondum ınş gelır meleklerım eve saglıkla

pazar günü ankaraya gideceğim. oradaki prof ne derse onu yapacağım.İnşallah hayırlısı olur..

öncelikle zor bir dönemdesin aynı dönemden ben de geçtim uyku uyuyamıyordum üçüzdü benim bebeklerimde ama ben kararımı birini durdurmaktan yana kullandım 12. haftamda biri durduruldu çok şükür bir sıkıntı yaşamadım şu an 28. hafta içindeyim Ankara ya gidiyorum demişsin ben de Ankara da durdurdum Prof. Lütfü Önderoğlu nda eğer kimin yapacağı belli değilse aklında bulunsun canım bu işlerde sayılı hekimlerden şimdiden sana kolaylıklar karar aşamanda ama durdurursan da üzülme o bebeği ben unuttum bile korkma diğerlerinin sağlıklı olduğunu görünce giden bebek için vicdan azabı çekmiyor insan en azından ben çekmiyorum o kardeşlerinde yaşıyor benim için....

herkese merhaba.daha biraz önce buraya üye oldum ve sizinle öykümü paylaşmak istiyorum.bundan 3 yıl önce bir kez hamile kaldım ve maalesef 5 haftalıkken gelişmeyen gebelik tanısı konuldu ve bebeğim alındı.tam bir yıl tekrar hamile kalmak çin uğraştım ama olmadı.eşim ve ben doktora göründük.bende çikolata kisti olduğu eşimde ise sperm hızında sorun ve varikosel olduğu belirlendi.sonra bana ameliyat denildi ama olmadım.bir yıl daha iğne ve ilaç tedavisi gördüm.eşim ise varikoselden ameliyat oldu.bu bir yıl içerisinde de türlü zorluklarla mücadee ettik ve bir aşılama deneyiminden sonra sonuç yine hüsran oldu.ve küçülen kistimde tedaviyi bırakır bırakmaz son hız büyüdü.bunun üzerine tüp bebek merkezine gitmeye karar verdik.ekim ayında tedavime başlandı ve 3 tane embriyo transfer edildi.üç tanesinide dondurduk.

şimdi üç aylık(cuma günü 12.haftaya giricem) hamileyim.ve üçüz bebek bekliyorum.şu anda üçüde normal görünüyor.bugün ense kalınlıklarına baktı doktor ve Allah'a Şükür bir sorun görmedi.

benim sorunum şu.üçüz gebeliğin risklerini biliyoruz ve doktorum bunu ikiye indirmemiz gerektiğini söyledi.yoksa üçüde zarar görebilirmiş:KK43:(.içinizde bu durumu yaşayan arkadaşlardan yardım bekliyorum.bu işlemin riski nedir?bu işemden sonra kötü birşey yaşayan arkadaşlar var mı?sizce ne yapmalıyım?nolur bir akıl verin:KK43:(.

allah ilk önce evlatlarını kucağına alıp yüzlerini görmeyi nasip etsin,ama bu sadece senin verebileceğim bir karar,bana 4 tane transfer edildi ve 4 taneside tuttu 1 tanesi 7 haftalıkken kendiliğindn durdu,2.12 haftalıkken sonlandırıldı ama bu sadece doktorumla benim kararımdı,benim 2 arkadaşım üçüz doğurdu her iki arkadaşımında 1 çocuğunda sorun çıktı ama başka bir arkadaşımında normal tek gebelikte 7 aylık doğum yaptı ve bir sürü sorunla karşılaştı allah hakkımızda ne takdir ettiyse o oluyor zaten,çok sağlıklı doğan 3 tanede var 4tanede var alah hepimize hayırlı vakitli doğumlar nasip etsin,,

evt üçüz gebelik riski ama onu sana veren Rabbim değil mi belki seni böyle sınaycak sapasağlam duran canlardan birine nasıl kıyılır k bir de düşün evlat sahibi olmak için tedavi olmuşsunuz...
Bende tüp bebekle ikiz bebeğ hamile kaldım evt taşıyamadım onları 5.5 aylık doğum yaptım ve kaybettim ama isyan etmedim tekrar tüp bebek yapmak isterken düşündüm kaç emriyo koydursam tek olsa tutma şansı az çift olsa yine aynısı olursa ama asla aldırmam dedim ve yeni tüp bebek tedavisinde 2 emriyo trasfer olmasına gerek kalmadan tek bebğe hamile kaldım ve sağlıkla aldım...
çok riskleri var evt ama bir can gös göre göre bir de şunu düşün 3 tane yavrun doğmuş sağlıkla kucağındalar sana deseler ki birinin canını alıcaz hangisini verbilirsin bunu da böyle düşün... Karar sana kalmış inşallah hepsini sağlıcakla kucağına alırsın..
Yine aklıma gelmişken kk da bir arkdaş 3 bebeğe hamileydi tüp bebek düşünürken redüksiyonu hepsini birden düşürdü kendiliğinden

ne biliyim bende zor bebek sahibi olduğum için hatta kaybettim halde çoğul gebelik aldırma lafına sinirleniyorum istemeden belki çok aradım o yüzden ayrıca 3 emriyoru koyduran sizsiniz 3 tane tutma ihtimalini hiç mi düşünmediniz şu tüp bebeğe de direk 3 emriyoyla gren dr lara uyuz oluyorum sorumsuzluk bir sürü can gidiyor

X