Sevgili efla, yorumun için çok teşekkür ederim.inan ben de yardım ve fikir isteyenlere yazdığım için,birilerinin umurunda olmak hoşuma gidiyor açıkçası,sağolasın.daha önceki bakıcıma ve temizlikçime piyasanın çok üzerinde verdiğim için pek verim alamıyordum,çünkü insanlar hep başın üstünde taşınmayı haketmiyor.cahil insanlarla da iletişi,m kurmak kolay değil,tabi herkes için konuşmuyorum ama bazıları gerçekten çok anlayışsız.mesela bakıcı arayışımda bir düzine kadın-kız başvurdu ama hepsi fiyatı duyunca koşa koşa gelmiş insanlar.evde kamera olacak deyince yüzler hep düşüyordu.ben işteyken kocaman ekranlı televizyonumda film izleyeceklerini mi düşünüyorlardı da hayalleri suya düştü,yoksa çocukla hep ilgili olmak gerektiği mi onların canını sıktı anlayamadım.neyse,özellikle çocuk konusunda birini çalıştırıyorsanız piyasanın üzerinde fiyat vermek çok saçma.o mini mini şeker mi şeker bebelere inanın ki sadece SEVGİ için bile bakan var.polis eşi çocuksuz bir arkadaşım ankarada haftada 70 saat 500tlye bakıyor.para da tatlı elbette ama ekmek tatlı olmadıktan sonra..yani aileyi sevmedikten sonra ne bakıc ıevde çalışır,ne evin hanımı bakıcıyı çalıştırır.50-100ün hesabını yapmıyorum ancak diğer kızımın da oyun ablası ya da kreş masrafı olacak ayrıca temizlikçi de olursa bana da masraflı olacak.bu durumda saçamam pek ööle:/
bir de çocukların 3 yaşta kreşe başlamasının pek gerekli/faydalı olduğunu düşünmüyorum bir eğitimci olarak.okul öncesi 1 yıl,ilköğretim için gayet yeterli bir süre.ömür boyu okuyacaklar nihayetinde ve mümkünse ev/aile ortamı 4-4,5 yaşa kadar terkedilmemeli diye düşünüyorum.bir çok uzman da bunu savunuyor.en azındanbir anne ve öğretmen olarak bu benim naçizane fikrim.yoksa, kreş çok daha kolay ve mantıklı aslında.ama duygular işin içine giriyor işte yaş küçük olunca.çocuklarımız her yönden sağlıklı olsunlar inşallah.sevgiler.