Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası zooorr..1 ay sonra 2.kızım gelecek!! doğum iznindeyken 1yardımcı yeter mi dersiniz?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

gulminahira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
311
12
46
Adana
Çalışan ve 2 küçük çocuğu olan anneler,fikirlerinize ihtiyacım var.haftada 15 saat çalışan öğretmenim.kızım 3 buçuk yaşında ve doğumdan sonra kreş vs düşünmüyorum;kendini dışlanmış hisseder ve ben nasıl olsa 1. dönem evdeyim diye.ha bir de ilköğretimden önce 1 yıl okul öncesinin yeterli olduğunu savunmuşumdur hep.neyse bu ayrı bir tartıima konusu:) size soracağım şu anda 1 yardımcı buldum.benim doğum iznimde olduğum ilk 6 ay haftada 4 gün 08-15 arası gelip yemek ve temizlik yapacak,gerekirse büyük kızımla ilgilenecek.okul başladıktan sonra ben büyük kızımla okula gideceğim,yardımcım evde küçük kıza bakıcak.ne dersiniz çalışan anneler işim zor mu?tek ve tam gün olmayan bakıcı işimi görür mü,yoksa büyük kızıma da 1 oyun ablası mı bulayım?bel sorunum var,çok ciddi,sık sık yatıp dinlenmem gerekiyor.ha bir de haftada 28 saat karşılığı kadına 300tl teklif ettim kabul etti.az mı sizce,yeterli mi? yorumlarınızı bekler teşekkür ederim..

temizlik yapacak yemek yapacak vede çocuğa bakacak bence 300 çok uygun .yani çevremden duyduğum kadarıyla benim arkadaşlar 600 700 e baktırıyorlar tabi çalışma saatlerini bilemicem.

Karşı sitede oturuyor,yol parası vermiycek yol 3dk sürüyor.4gün/7 saat için 350 istedi bu gün ben de olur dedim.aslında ben 350 diycektim ama bu sefer 400 teklif eder diye dememiştim.eheuheheh:D
600-700tl haftada 50*60 saat çalışanlar için geçerli arkadaşım.şu anki kızımın oyun ablasına ayda 550veriyorum akşam 6da çıkıyor,iş te yapmıyor..şöyleki kızımın yemeği pastası banyosu,giyisilerinin yıkanıp katlanmasını ben yapıyorum.o da buşalıkları yerleştirip elektrik süpürgesini açıyor bazen.

Çalışan ve 2 küçük çocuğu olan anneler,fikirlerinize ihtiyacım var.haftada 15 saat çalışan öğretmenim.kızım 3 buçuk yaşında ve doğumdan sonra kreş vs düşünmüyorum;kendini dışlanmış hisseder ve ben nasıl olsa 1. dönem evdeyim diye.ha bir de ilköğretimden önce 1 yıl okul öncesinin yeterli olduğunu savunmuşumdur hep.neyse bu ayrı bir tartıima konusu:) size soracağım şu anda 1 yardımcı buldum.benim doğum iznimde olduğum ilk 6 ay haftada 4 gün 08-15 arası gelip yemek ve temizlik yapacak,gerekirse büyük kızımla ilgilenecek.okul başladıktan sonra ben büyük kızımla okula gideceğim,yardımcım evde küçük kıza bakıcak.ne dersiniz çalışan anneler işim zor mu?tek ve tam gün olmayan bakıcı işimi görür mü,yoksa büyük kızıma da 1 oyun ablası mı bulayım?bel sorunum var,çok ciddi,sık sık yatıp dinlenmem gerekiyor.ha bir de haftada 28 saat karşılığı kadına 300tl teklif ettim kabul etti.az mı sizce,yeterli mi? yorumlarınızı bekler teşekkür ederim..

kızınız 3 yaşındayken yarım gün anaokuluna başlaması en uygun olandı, bebekten sonra birden okula göndermek olmaz. o konuda size katılıyorum.

bakıcı veya ev işine yardımcı biri mi almak istiyorsunuz, ona karar verin.
bence çocuk bakımından anlayan biri olması daha önemli ve uzun süreli olmasına dikkat edin.
para konusunda 50-100 ün hesabı yapmayın, ücret açısından tatmin olması önemli, çocuklarınıza da o derece özenir. gerekirse ortalamanın biraz üstünde fiyat verin ki, o kişi de daimi olma konusunda çaba göstersin. çift taraflı memnuniyet sağlansın. (ilk verdiğiniz fiyata ok dediyse, memnun kalırsanız artırırsınız)
çocuklarınızla güzel vakit geçirecek birini hafta içi alırsınız, yemek yapmasını da biliyorsa iyi olur olmazsa siz halledersiniz. temizlik için de haftada 1-2 gün yardımcı gelir...

deneyimli bir kişi, iki çocuğunuzla da aynı anda ilgilenebilir. temizlik-yemek için ayrı biri olsa daha iyi olur bence.

Sevgili efla, yorumun için çok teşekkür ederim.inan ben de yardım ve fikir isteyenlere yazdığım için,birilerinin umurunda olmak hoşuma gidiyor açıkçası,sağolasın.daha önceki bakıcıma ve temizlikçime piyasanın çok üzerinde verdiğim için pek verim alamıyordum,çünkü insanlar hep başın üstünde taşınmayı haketmiyor.cahil insanlarla da iletişi,m kurmak kolay değil,tabi herkes için konuşmuyorum ama bazıları gerçekten çok anlayışsız.mesela bakıcı arayışımda bir düzine kadın-kız başvurdu ama hepsi fiyatı duyunca koşa koşa gelmiş insanlar.evde kamera olacak deyince yüzler hep düşüyordu.ben işteyken kocaman ekranlı televizyonumda film izleyeceklerini mi düşünüyorlardı da hayalleri suya düştü,yoksa çocukla hep ilgili olmak gerektiği mi onların canını sıktı anlayamadım.neyse,özellikle çocuk konusunda birini çalıştırıyorsanız piyasanın üzerinde fiyat vermek çok saçma.o mini mini şeker mi şeker bebelere inanın ki sadece SEVGİ için bile bakan var.polis eşi çocuksuz bir arkadaşım ankarada haftada 70 saat 500tlye bakıyor.para da tatlı elbette ama ekmek tatlı olmadıktan sonra..yani aileyi sevmedikten sonra ne bakıc ıevde çalışır,ne evin hanımı bakıcıyı çalıştırır.50-100ün hesabını yapmıyorum ancak diğer kızımın da oyun ablası ya da kreş masrafı olacak ayrıca temizlikçi de olursa bana da masraflı olacak.bu durumda saçamam pek ööle:/
bir de çocukların 3 yaşta kreşe başlamasının pek gerekli/faydalı olduğunu düşünmüyorum bir eğitimci olarak.okul öncesi 1 yıl,ilköğretim için gayet yeterli bir süre.ömür boyu okuyacaklar nihayetinde ve mümkünse ev/aile ortamı 4-4,5 yaşa kadar terkedilmemeli diye düşünüyorum.bir çok uzman da bunu savunuyor.en azındanbir anne ve öğretmen olarak bu benim naçizane fikrim.yoksa, kreş çok daha kolay ve mantıklı aslında.ama duygular işin içine giriyor işte yaş küçük olunca.çocuklarımız her yönden sağlıklı olsunlar inşallah.sevgiler.

Sevgili efla, yorumun için çok teşekkür ederim.inan ben de yardım ve fikir isteyenlere yazdığım için,birilerinin umurunda olmak hoşuma gidiyor açıkçası,sağolasın.daha önceki bakıcıma ve temizlikçime piyasanın çok üzerinde verdiğim için pek verim alamıyordum,çünkü insanlar hep başın üstünde taşınmayı haketmiyor.cahil insanlarla da iletişi,m kurmak kolay değil,tabi herkes için konuşmuyorum ama bazıları gerçekten çok anlayışsız.mesela bakıcı arayışımda bir düzine kadın-kız başvurdu ama hepsi fiyatı duyunca koşa koşa gelmiş insanlar.evde kamera olacak deyince yüzler hep düşüyordu.ben işteyken kocaman ekranlı televizyonumda film izleyeceklerini mi düşünüyorlardı da hayalleri suya düştü,yoksa çocukla hep ilgili olmak gerektiği mi onların canını sıktı anlayamadım.neyse,özellikle çocuk konusunda birini çalıştırıyorsanız piyasanın üzerinde fiyat vermek çok saçma.o mini mini şeker mi şeker bebelere inanın ki sadece SEVGİ için bile bakan var.polis eşi çocuksuz bir arkadaşım ankarada haftada 70 saat 500tlye bakıyor.para da tatlı elbette ama ekmek tatlı olmadıktan sonra..yani aileyi sevmedikten sonra ne bakıc ıevde çalışır,ne evin hanımı bakıcıyı çalıştırır.50-100ün hesabını yapmıyorum ancak diğer kızımın da oyun ablası ya da kreş masrafı olacak ayrıca temizlikçi de olursa bana da masraflı olacak.bu durumda saçamam pek ööle:/
bir de çocukların 3 yaşta kreşe başlamasının pek gerekli/faydalı olduğunu düşünmüyorum bir eğitimci olarak.okul öncesi 1 yıl,ilköğretim için gayet yeterli bir süre.ömür boyu okuyacaklar nihayetinde ve mümkünse ev/aile ortamı 4-4,5 yaşa kadar terkedilmemeli diye düşünüyorum.bir çok uzman da bunu savunuyor.en azındanbir anne ve öğretmen olarak bu benim naçizane fikrim.yoksa, kreş çok daha kolay ve mantıklı aslında.ama duygular işin içine giriyor işte yaş küçük olunca.çocuklarımız her yönden sağlıklı olsunlar inşallah.sevgiler.

Oturduğunuz çevredeki şartları en iyi siz bilirsiniz.
ben de eğitimci ve anne adayı biri olarak bu konularda çok hassasım arkadaşım. çünkü çocuklarına bakacak kişi, çocuklarına ilgi ve sevgisini vererek bilinçli bir şekilde bakmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. çocuğu kendi başına tv karşısında bırakmak yerine, çocukla kaliteli zaman geçirmesi, ev işlerinden daha önemli geliyor bana.
özellikle ilk yıllarının gelişimleri açısından çok çok önemli olduğunu sen de biliyorsundur. çocuk yanındaki kişiyi de model alarak ondan bir şeyler öğrenecek, iyi model sayesinde daha güzel şeyler öğrenir.
tabii işin maddi boyutu da var, çok haklısın. o yüzden yerinde olsam, meslek lisesi-çocuk gelişimi mezunu bir bakıcı bulur, iki çocuğa birden bakmasını isterdim. isteyeceği fiyat da çok olmaz sanırım. tam gün olmayacak. temizlik-yemek için de bu bulduğun bayan ile devam edebilirsin.

çevrendeki kişilerle özellikle çalışan arkadaşlarından öneri isteyebilirsin. referansa önem ver. fiyat konusunu en son konuşmak daha iyi bence. mümkünse 2-3 sene devam edebileceğiniz biri olsun. umarım gönlüne göre birilerini bulursun.

çok çok teşk ediyorum hocam yorumlarınıza,şu anki büyük kızımın bakıcısı çocuk gel mezunu ama inanın deneyimle sabit,pek te durum iç açıcı değil,tabiii çok şükür iyi de umduğum gibi değil.ben de her çalışan enne gibi çocuk bakıcısı olayında piştim ve kişi her ne okumuş/okumamış olursa olsun -İSTEK- olmadan bu işi yapabilmeleri çooook zor.sevgi her insanın içinde bulunması gereken bir duygu iken sevgiye uzak kalmış o kadar çok insan var ki...gerçi ben şanslıyım güneydoğuda çocuklar sakin ve kalabalık ailelerde sosyalleşerek büyüyorlar ya işte o annelerden seçip daha çok verim alma şansım var.genç ve çocuk gelişimi mezunu kızlar,alt temizlemiyor,çocuğu kucaklayıp göğsüne bastırmıyor vs...daha çok sevgi değil de ''oyun'' verebiliyor.genç ne yapsın nerden bilecek ki...hem klı fikri de giyimde telefonda..
sizin de dediğiniz gibi 3ü5i düşünmeyip kaliteli bakıcılar bulmalıyız.hele 1 doğurayım bakıyım ikinci bakıcı mı,yoksa kızı kendimle beraber okuluma götürmek mi...ozaman düşüneceğim.bizim sitede 1 öğretmen arkadaş var.3buçuk yaşındaki oğlu ve 2 aylık kzıına hiç yardımcısız temizlikçisiz kendi bakıyor.özeniyorum ona doğrusu.çünkü tek yardımcıyla bile başedemem gibi geliyor...hayırlısı..

Back