boşver adeti ya free takıl sempatiksalakcinni
sözde bişey takan pek olmaz. Ama yine de bazı aileler küpe tarzı küçük şeyler takarlar. Nişanda olur genellikle bu tarz şeyler karşılıklı bohça verme vs.
sözde sepet oluyor ama herkes yapmıyor. Söz sepeti diye araştırabilirsin
Merhaba Aylincim ,
Adetleri Zonguldaklılar olarak değerlendirmeye gerek yok.Bizim adetlerimiz özgülerimiz hep aynıdır zaten.
Annen doğru söylemiş kıza söz yüzüğünü erkek , erkeğin söz yüzüğünü kız alır.
Eğer erkek tarafı başka bir şey takmak isterse takar o onlara kalmıştır.
Söz tepsisi hazırlanır onu kuzenin , arkadaşın kimi istiyorsan ona tutturursun.Görümcende olabilir varsa eğer
Ailende en büyük kimse amcan,dayın,deden v.s kimi uygun görürseniz o kesicek yüzüklerinizi.
Makas kesmiyo muhabbeti olurKayınpeder el atar olaya Tepsiye para koyar yada altın ne isterse Sonra hala makas kesmiyo denir .. Bu sefer damat ve gelin tarafından amca hala teyze dayı v.s kim varsa para yada altın takılır.Makas kesmeme olayı duruma göre uzayabilir maksat icraat para olsun benim dedem köydeydi gelemedi hasanın dedesi geldi zonguldaktan o kesti yüzüklerimizi 550 tl para toplanmıştı haha
sonra müzik çaldık oyun havası falan oynadık ... kayınvalıdem 2 tepsı borek yaptı getırdı.bnm babamda kuru pasta almıstı tatlı tuzlu falan..bıde 60-70 tane falan meyvesuyu aldılar erkek trafı gelırken... plastık bardak catal tabak falanda almıslar.. koyduk tabaklara meyvesuları borek ve kuru pastayla ıkram ettık :) sonrada herkes yavas yavas dagıldı.. walla bzde 70 kısı rahat vardı koltukları az öne cektık koltuklarn arka trafınada geçtıler orda ayakta durdular maksat alan rahatlasn sonra söz kesildkten snra erkekler dısarı cıktı bı yer var bınada kazan daıresı gıbı ama toplantılar flanda orda yapılıo.erkekler orda oturdu alan rhatlasn dye.. öyle yaniii :))
başka merak ettiğin sormak istediğin ?
bu arada sözde senin kıyafetini , iç çamaşırını , çorabını , ayakkabını erkek alır.
erkeğin kıyafetini yine erkek alır.
nişandada kızın kıyafetını erkek erkegın kıyafetını kız alır.
bız nısanda bohca yapcagımız ıcın sozde bohca yapmaya gerek duymadık cnm
ellerine saglik canimm
cok tsk ederimm
söz tepsisini ben kendim de hazirlayabilirim degilmi?????
tepsi olmasi sart mi ya?
pazarda süper sandiklar var, ekstra yüzük koyma yeri var.
bunu ben mi alicam erkek tarafi mi?
annem diyorki söz elbiseni kendin alirsin dedi...
ayakkabi corap ic camasiri dami var icinde? bilmiodum
Canım illa tepsi olmasına gerek yok tabi.O benim kullandığım tepsiyi istemeye gelirken getirmişlerdi canım çikolata tepsimdi onu kullandım benayrıyetten almadım yani bıde bızım ısteme ve soz ayrı olmustu.ama sen eger gorduysen oyle mınık sandık yada soz yastıgı falan oluyo suslu puslu oyle bısey gorursen al. ama soz kıyafetını ıc camasırını corabını ayakkabını erkek tarafı alır sen değil.
aylin canim tanisma nasil gecti??? Insallah hersey istedigin gibi gecmistir canim.....
aa baya geç gördüm ben bu topiği....umarım güzel geçmiştir tanışma canım....bizimkilerde nisanda tanışcak...anneler tanıştı ama nisanın 10u yada 17 si biz ailece çağırıcaz onları....bende heycanlanıyorum düşününce....eyvahedigeldismile
bi arkadaş söz kıyafetini falan karşı tarafın aldığını söylemiş bizde öyle bişey yok herkes kendi alır giyer...sadece gelinliği erkek alır,damatlığıda erkek alır....bizde öyle...herkesin farklı oluyor vallaboshayallersmile
evet kizlar tanisma olduu. bizde önceki gün gittik onlara....
ve pazar günü sözleniyorumm
dün alisveris yapildi. bana elbise ayakkabi toka küpe ceket alindi...
herkesin adeti baska sanirim olumunekankayizsmile
cok sevindim canim senin adina allah tamamina erdirsin....bende bartinliyim bizde sözde giyilecek kiyafetleri karsi taraf alir....
aylincim hayırlı olsunnn :kedi:
kıyafetını gormedımkı bıtanem nerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?