• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Zonguldaklilar, Lütfen Yardim :((

aylin90

9.Takm•Bşlgç 128kg•Gncl 103.3kg•hdf 80kg•boy 168
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
8.660
3.741
373

IMDAAATTT dün askimla babam tanistilarrr, cumartesi 20 mart aileler tanisiyooo, bize geliyorlar, cok heycanliymmm yaaa
tahmin ettigimdende hizli gelisyorr
kayinvalidem bugün bana söz tepsisi aldiii, tepsiler aldii, kahvaltilik kagse seti aldii, havlu aldii, sagolsunn

Zonguldaklilara Soruyorumm...
2-3 Aya kalmaz beni istemeye gelicekler, ve Söz kesilcek ayni günde...

Adetler nasildir? Dün Söz yüzügümü aldi askim.
Ayriyetten baska birsey takiliyormu?
Annem taki takilmiyor dedi, ama erkek tarafi takmak isterse takar karisamayiz dedi,
Dogrumu?

Temizlik yapilicak... Cay kahve pogaca, salata böle seyler ikram etmeyi düsünüyoruzz...
cok kalabalik geliceklermis.. nasil eve sigacaz bilmiyorum eyvahedigeldismile

zonguldakli arkadaslar biraz anlatirlarsa cok sevinirimmm

Burasi benim topigim olsun. arkadas edinmek istiyorum, bana destek cikan arkadaslarim olsun istiyorum burada. cok sevinirim :asigim:

ben almanyada yasiyorum... 20 yasindayim.

SÖZLENIYORUMMMMMMMM 4 nisandaa allah nasip edersee (30mart)

coraplarima bakmayinnn ten rengi olucakk, ve halim berbat cok yorgunummm

tokam ve küpem

saclarimi yukarsini kabarticam kenarlarinida bu tokalarla yapicam... renkleri uydu demii

Son düzenleme:
boşver adeti ya free takıl sempatiksalakcinni

sözde bişey takan pek olmaz. Ama yine de bazı aileler küpe tarzı küçük şeyler takarlar. Nişanda olur genellikle bu tarz şeyler karşılıklı bohça verme vs.

boşver adeti ya free takıl sempatiksalakcinni

sözde bişey takan pek olmaz. Ama yine de bazı aileler küpe tarzı küçük şeyler takarlar. Nişanda olur genellikle bu tarz şeyler karşılıklı bohça verme vs.

bencede öyle valla, ama milleti bilirsiniz iste, dedikodu yaparlar felan filan, aileler üzülmesin diye...

söz de bohca oluyormu?

sözde sepet oluyor ama herkes yapmıyor. Söz sepeti diye araştırabilirsin

valla erkek tarafida pek birsey bilmiyor gibi.... umarim arastiriyorlardirrr....

pazarda kücücük sandiklar var 15 cm kadar. icine yüzügüm girecek. bi onu alicaklar diye biliyorum... cok sirin bir sandik

Merhaba Aylincim ,

Adetleri Zonguldaklılar olarak değerlendirmeye gerek yok.Bizim adetlerimiz özgülerimiz hep aynıdır zaten.
Annen doğru söylemiş kıza söz yüzüğünü erkek , erkeğin söz yüzüğünü kız alır.
Eğer erkek tarafı başka bir şey takmak isterse takar o onlara kalmıştır.
Söz tepsisi hazırlanır onu kuzenin , arkadaşın kimi istiyorsan ona tutturursun.Görümcende olabilir varsa eğer (:
Ailende en büyük kimse amcan,dayın,deden v.s kimi uygun görürseniz o kesicek yüzüklerinizi.
Makas kesmiyo muhabbeti olur (: Kayınpeder el atar olaya (: Tepsiye para koyar yada altın ne isterse (: Sonra hala makas kesmiyo denir .. Bu sefer damat ve gelin tarafından amca hala teyze dayı v.s kim varsa para yada altın takılır.Makas kesmeme olayı duruma göre uzayabilir :D :D maksat icraat para olsun :D benim dedem köydeydi gelemedi hasanın dedesi geldi zonguldaktan o kesti yüzüklerimizi 550 tl para toplanmıştı haha :D

sonra müzik çaldık oyun havası falan oynadık ... kayınvalıdem 2 tepsı borek yaptı getırdı.bnm babamda kuru pasta almıstı tatlı tuzlu falan..bıde 60-70 tane falan meyvesuyu aldılar erkek trafı gelırken... plastık bardak catal tabak falanda almıslar.. koyduk tabaklara meyvesuları borek ve kuru pastayla ıkram ettık :) sonrada herkes yavas yavas dagıldı.. walla bzde 70 kısı rahat vardı koltukları az öne cektık koltuklarn arka trafınada geçtıler orda ayakta durdular maksat alan rahatlasn sonra söz kesildkten snra erkekler dısarı cıktı bı yer var bınada kazan daıresı gıbı ama toplantılar flanda orda yapılıo.erkekler orda oturdu alan rhatlasn dye.. öyle yaniii :))
başka merak ettiğin sormak istediğin ?
bu arada sözde senin kıyafetini , iç çamaşırını , çorabını , ayakkabını erkek alır.
erkeğin kıyafetini yine erkek alır.
nişandada kızın kıyafetını erkek erkegın kıyafetını kız alır.
bız nısanda bohca yapcagımız ıcın sozde bohca yapmaya gerek duymadık cnm

Merhaba Aylincim ,

Adetleri Zonguldaklılar olarak değerlendirmeye gerek yok.Bizim adetlerimiz özgülerimiz hep aynıdır zaten.
Annen doğru söylemiş kıza söz yüzüğünü erkek , erkeğin söz yüzüğünü kız alır.
Eğer erkek tarafı başka bir şey takmak isterse takar o onlara kalmıştır.
Söz tepsisi hazırlanır onu kuzenin , arkadaşın kimi istiyorsan ona tutturursun.Görümcende olabilir varsa eğer (:
Ailende en büyük kimse amcan,dayın,deden v.s kimi uygun görürseniz o kesicek yüzüklerinizi.
Makas kesmiyo muhabbeti olur (: Kayınpeder el atar olaya (: Tepsiye para koyar yada altın ne isterse (: Sonra hala makas kesmiyo denir .. Bu sefer damat ve gelin tarafından amca hala teyze dayı v.s kim varsa para yada altın takılır.Makas kesmeme olayı duruma göre uzayabilir :D :D maksat icraat para olsun :D benim dedem köydeydi gelemedi hasanın dedesi geldi zonguldaktan o kesti yüzüklerimizi 550 tl para toplanmıştı haha :D

sonra müzik çaldık oyun havası falan oynadık ... kayınvalıdem 2 tepsı borek yaptı getırdı.bnm babamda kuru pasta almıstı tatlı tuzlu falan..bıde 60-70 tane falan meyvesuyu aldılar erkek trafı gelırken... plastık bardak catal tabak falanda almıslar.. koyduk tabaklara meyvesuları borek ve kuru pastayla ıkram ettık :) sonrada herkes yavas yavas dagıldı.. walla bzde 70 kısı rahat vardı koltukları az öne cektık koltuklarn arka trafınada geçtıler orda ayakta durdular maksat alan rahatlasn sonra söz kesildkten snra erkekler dısarı cıktı bı yer var bınada kazan daıresı gıbı ama toplantılar flanda orda yapılıo.erkekler orda oturdu alan rhatlasn dye.. öyle yaniii :))
başka merak ettiğin sormak istediğin ?
bu arada sözde senin kıyafetini , iç çamaşırını , çorabını , ayakkabını erkek alır.
erkeğin kıyafetini yine erkek alır.
nişandada kızın kıyafetını erkek erkegın kıyafetını kız alır.
bız nısanda bohca yapcagımız ıcın sozde bohca yapmaya gerek duymadık cnm

ellerine saglik canimm
cok tsk ederimm

söz tepsisini ben kendim de hazirlayabilirim degilmi?????

tepsi olmasi sart mi ya?
pazarda süper sandiklar var, ekstra yüzük koyma yeri var.
bunu ben mi alicam erkek tarafi mi?

annem diyorki söz elbiseni kendin alirsin dedi...
ayakkabi corap ic camasiri dami var icinde? bilmiodum

a_460.jpg

buna benzer söz sandiklari var daha süsülü böyle, yüzükleri koyuyolar kücücük kutulara. muhtesem :kedi:

ellerine saglik canimm
cok tsk ederimm

söz tepsisini ben kendim de hazirlayabilirim degilmi?????

tepsi olmasi sart mi ya?
pazarda süper sandiklar var, ekstra yüzük koyma yeri var.
bunu ben mi alicam erkek tarafi mi?

annem diyorki söz elbiseni kendin alirsin dedi...
ayakkabi corap ic camasiri dami var icinde? bilmiodum

Canım illa tepsi olmasına gerek yok tabi.O benim kullandığım tepsiyi istemeye gelirken getirmişlerdi canım çikolata tepsimdi onu kullandım ben (: ayrıyetten almadım yani (: bıde bızım ısteme ve soz ayrı olmustu.ama sen eger gorduysen oyle mınık sandık yada soz yastıgı falan oluyo suslu puslu oyle bısey gorursen al. ama soz kıyafetını ıc camasırını corabını ayakkabını erkek tarafı alır sen değil.

Canım illa tepsi olmasına gerek yok tabi.O benim kullandığım tepsiyi istemeye gelirken getirmişlerdi canım çikolata tepsimdi onu kullandım ben (: ayrıyetten almadım yani (: bıde bızım ısteme ve soz ayrı olmustu.ama sen eger gorduysen oyle mınık sandık yada soz yastıgı falan oluyo suslu puslu oyle bısey gorursen al. ama soz kıyafetını ıc camasırını corabını ayakkabını erkek tarafı alır sen değil.

yani yine karsilikli aliniyor böle seyler?
bende onun takimini alicam yani?
herkes farkli yapiyor böle seyleri ya... bi konusalim ailelerle. onlar ne dio bakalim.

aylin canim tanisma nasil gecti??? Insallah hersey istedigin gibi gecmistir canim.....

aa baya geç gördüm ben bu topiği....umarım güzel geçmiştir tanışma canım....bizimkilerde nisanda tanışcak...anneler tanıştı ama nisanın 10u yada 17 si biz ailece çağırıcaz onları....bende heycanlanıyorum düşününce....eyvahedigeldismile

bi arkadaş söz kıyafetini falan karşı tarafın aldığını söylemiş bizde öyle bişey yok herkes kendi alır giyer...sadece gelinliği erkek alır,damatlığıda erkek alır....bizde öyle...herkesin farklı oluyor vallaboshayallersmile

aylin canim tanisma nasil gecti??? Insallah hersey istedigin gibi gecmistir canim.....

aa baya geç gördüm ben bu topiği....umarım güzel geçmiştir tanışma canım....bizimkilerde nisanda tanışcak...anneler tanıştı ama nisanın 10u yada 17 si biz ailece çağırıcaz onları....bende heycanlanıyorum düşününce....eyvahedigeldismile

bi arkadaş söz kıyafetini falan karşı tarafın aldığını söylemiş bizde öyle bişey yok herkes kendi alır giyer...sadece gelinliği erkek alır,damatlığıda erkek alır....bizde öyle...herkesin farklı oluyor vallaboshayallersmile

evet kizlar tanisma olduu. bizde önceki gün gittik onlara....
ve pazar günü sözleniyorumm

dün alisveris yapildi. bana elbise ayakkabi toka küpe ceket alindi...
herkesin adeti baska sanirim olumunekankayizsmile

evet kizlar tanisma olduu. bizde önceki gün gittik onlara....
ve pazar günü sözleniyorumm

dün alisveris yapildi. bana elbise ayakkabi toka küpe ceket alindi...
herkesin adeti baska sanirim olumunekankayizsmile

cok sevindim canim senin adina allah tamamina erdirsin....bende bartinliyim bizde sözde giyilecek kiyafetleri karsi taraf alir....

Back