Zona

defesen

Herseyi cok dert ediyor..
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
372
0
Merhaba,
ben gecen gun boyunda bezeler baslikli topik acmistim, bugun doktora gittim ve asil hastaligimin zona (herpes zoster) oldugunu ogrendim,
Nedenine gelince: SIKINTI, STRES, UZUNTU, KAFAYA TAKMA VB.... Vucudumuzda kucukken gecirdigimiz su cicegi hastaliginin virusleri hala mevcut imis, ve asiri sikinti zamanlarinda vucudun bagisikligi azalgidi icin su cicegi virusu hortlayarak HERPES ZOSTER yani ZONA ya neden olurmus:KK43:(((
Kulak arkamda ve altinda yanik gibi yaralar olustu iki tane, bunlar cok aciyor ama aci dayanilabilir seviyede. Kulak altimda beze olarak baslayan sislik 3 gunde baya bir yayildi, o da dokununca aciyor, meger bu sislik zona oldugum icin ona karsi tepki olarak lenf dugumlerinin buyumesi imis.. bu yaralar ve sislik sadece sol boyun bolgemde, umarim baska yerlerimde cikmaz:KK43:((
Tedavi olarak doktor hap verdi, bir hafta gunde 3 kez kullanacagim, hastalik iki hafta suruyormus... Haplar gecmesini hizlandirirmis, kesinlikle tamamen gecirecek bir ilac yok maalesef:KK43:

Umarim daha kotu hastaliklara yol acmadan geciririm bu hastaligi, Allaha sukur demek lazim....Arkadaslar ufak tefek seyleri buyutmeyin sagliginiz cok kiymetli!!!

çok geçmiş olsun. zonayı bende yaşadım, belimde oluşmuştu. acı veren bir rahatsızlıktır benneyaptımki
banada sebebinin stres olduğu söylenmişti, ilaç tedavisiyle iki-üç haftada geçti.
ikinci kez zona olmanın riskli olduğunu duymuştum. stres ve üzüntü birçok hastalığın sebebi. herşeyi kendimize dert etmemeyi öğrenmemiz gerek :sinifsinif:
tekrar geçmiş olsun a.s.

Sagol canim, insallah bir daha bunu ve hatta daha kotulerini gecirmeyiz...Bu biraz da kendi elimizde... Dertlerimle burada kimseyi sikmak istemiyorum, hepimizin basinda bircok dert var. Artik tecrube ile bazen el yordamiyla bazi seyleri ogrenecegiz... Elimizden geleni yaptiktan sonra cok da dusunmemek lazim sanirim...
Tekrar tesekkurler.a.s.

Bende zona geçirmiştim yıllar önce.Hiç korkma tedaviye çok çabuk karşılık veren bi hastalık.Çabuk da geçiyor.Geçmiş olsun..

Bugun zona cikali beri 10. gunum ve hemen hemen gecti sayilir, iki tane zonali bolge vardi biri kulak arkasinda sac dibimdeydi, o belli olmuyordu. Ama tam kulak altindaki cok belli oluyordu yanmis da su toplamis gibi 5-6 kabarcik cikmisti, ben de hep gomlek giydim yakasi ile kamufle etmeye calistim. Orasi cok zonkladi ozellikle gecmeye yakin, neyse iki gundur kabuk baglamisti, bugun kabuklari da kalkti, bildigimiz gibiydi bu kabuk baglama. Insallah izi kalmaz. Boynumda lenf bezleri siskinlige sebep olmustu, cok sismisti kabakulak mi oldum zannetmistim, o da 6. gunde filan sondu...B u esnada su degirmemeye calistim, 4-5 gun yikanmadim :KK43: Bir de ilac kullandim ve yaninda agri kesici-iboprofen. Uykuma dikkat etmem gerekiyor ama yaklasik bir ay daha cok yogunum. Iki gundur soguk alginligim da var.. Bayadir yorgun hissediyorum kendimi...Insallah bu gunler gececek.
Zona olan arkadaslara gecmis olsun...

Bende zona oldum yaklaşık on gündür ilaç alıyorum yalnız benim ağrım bazen çok oluyor sırtımda bnm de ama agrı gögsüme vuruyor midemin yan tarafına vuruyor

Benim boynumun yan tarafinda iz hala duruyor- kabuk baglayip kabuk kalktiktan sonraki iz gibi ayni.
20 gunu gecmis zona oldugum tarihten bu yana. Merak ediyorum, bu zona kalici izler mi birakiyor yoksa geciyor mu???

benimde babam oldu daha yeni 3 gündür evde yatıo geceleri uyuyamıor çok ağrısı oluyor göğsünde oldu
:KK43: umarım kısa sürede geçer :KK43:

Merhaba,
ben gecen gun boyunda bezeler baslikli topik acmistim, bugun doktora gittim ve asil hastaligimin zona (herpes zoster) oldugunu ogrendim,
Nedenine gelince: SIKINTI, STRES, UZUNTU, KAFAYA TAKMA VB.... Vucudumuzda kucukken gecirdigimiz su cicegi hastaliginin virusleri hala mevcut imis, ve asiri sikinti zamanlarinda vucudun bagisikligi azalgidi icin su cicegi virusu hortlayarak HERPES ZOSTER yani ZONA ya neden olurmus:KK43:(((
Kulak arkamda ve altinda yanik gibi yaralar olustu iki tane, bunlar cok aciyor ama aci dayanilabilir seviyede. Kulak altimda beze olarak baslayan sislik 3 gunde baya bir yayildi, o da dokununca aciyor, meger bu sislik zona oldugum icin ona karsi tepki olarak lenf dugumlerinin buyumesi imis.. bu yaralar ve sislik sadece sol boyun bolgemde, umarim baska yerlerimde cikmaz:KK43:((
Tedavi olarak doktor hap verdi, bir hafta gunde 3 kez kullanacagim, hastalik iki hafta suruyormus... Haplar gecmesini hizlandirirmis, kesinlikle tamamen gecirecek bir ilac yok maalesef:KK43:

Umarim daha kotu hastaliklara yol acmadan geciririm bu hastaligi, Allaha sukur demek lazim....Arkadaslar ufak tefek seyleri buyutmeyin sagliginiz cok kiymetli!!!

geçmiş olsun canım umarım daha iyisindir mesajından sonra.bende ortaokul yılarında geçirmiştim.ama çok ağırdı.göğsümün altı tamamen kabardı içleri su doldu aynı yanık gibi çok ağrım oluyordu.ama atlattım üzerinden onca sene geçti bir daha olmadım allaha şükür,yalnız bazen çok kaşınıyor aynı bölge korkuyorum.

benim anneannemmin kafasında ve yüz çevrresinde var ve 90 yaşında anneannem sürekli tedavi görmesine ragmen tekrarlıyor.anneennem her şeyi çok kafısına takıyor örneğin gelinlerimizden birinin kardeşi düşük yaptı bir ay filan üzüldü kadın napalım bilmiyorum ilaçlar işe yaramıyo sizin uyguladığınız farklı bir yöntem veya ankarada bir doktor ismi verebilirmisiniz.

X