Zirve için eşini ölüme terk etti

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Zirve aşkına eşini ölüme terk etti
Genç dağcının eşi Gropel, Strydom’ı Everest'in zirvesini görebilmek için yarım saat kadar yalnız bıraktığı için suçluluk hissettiğini söyledi.
Sitene Ekle
zirve-askina-esini-olume-terk-etti-7117858.Jpeg

Dünyanın en yüksek dağı Everest’e tırmanırken yaşamını yitiren 34 yaşındaki Avustralyalı akademisyen Maria Strydom’ın son anlarına ilişkin çarpıcı ayrıntılar ortaya çıktı.

Habertürk'te yer alan habere göre, Avustralya basınına konuşan genç kadının eşi Robert Gropel, Strydom’ı zirveyi görebilmek için yarım saat kadar yalnız bıraktığı için suçluluk hissettiğini söyledi.

Eşi gibi akademisyen olan Gropel olayı şöyle anlattı: "Zirveye 15 dakika mesafede Maria rahatsızlandı ve çıkamayacağını söyledi. Ona benim zirve yapmamdan alınıp alınmayacağımı sordum.

Devam etmemi ve beni bekleyeceğini söyledi. Zirveye çıktığımda özel bir durum hissetmedim çünkü o yanımda değildi. Hemen aşağı indim. Onunla inişe başladık ama yürüyemedi. Kılavuzlar oksijen ve ilaç verdi. Biraz sonra bilincini yitirdi ve onu kurtaramadık."

http://www.milliyet.com.tr/zirve-askina-esini-olume-terk-etti/dunya/detay/2254493/default.htm

Sonunda zirveyi görmüş ve hiçbi şey hissetmemişmiş. Kadın ölmüş gitmiş kendince sen suçlusun, Ömrünce vicdan azabı çekiceksin işte al sana en büyük his :110:

kadın ölmüş, sanırım hareketsiz kaldığı için, kocası zirveye çıkıp inene kadar durumu kötüye gitmiş olmalı, beraber inişe geçerlerken ölmüş

Nasıl ölmüş tansiyonu mu çıkmış iç kanamamı olmuş yarım saatin içinde ölmüş çok ilginç geldi

Nasıl ölmüş tansiyonu mu çıkmış iç kanamamı olmuş yarım saatin içinde ölmüş çok ilginç geldi
O yükseklikte oksijen oranı çok düşük , basınç oranı ise oldukça yüksektir . Nefes yetmedi , beyine giden oksijen yetersiz kaldı , yüksek basınca dayanamadı bunlar muhtemel sebepler olabilir diye düşünüyorum .

O yükseklikte oksijen oranı çok düşük , basınç oranı ise oldukça yüksektir . Nefes yetmedi , beyine giden oksijen yetersiz kaldı , yüksek basınca dayanamadı bunlar muhtemel sebepler olabilir diye düşünüyorum .

Bu riski göze alabileceklerine inanamıyorum da o yüzden bu kadar şaşırdım..

Zirveye cikti basi göğe erdi, kadın öldü.
Zirve onu mutlu etmistir artik.

Ben esime benimle disari gel dedigimde (işim oldugunda) ben gelmesem olurmu diye sordugunda kırık şekilde olur desem bile vicdan yapip hemen gelir benle.

Adam orada bu tehlikenin yasanilacagini biliyor olmasi gerek. Belliki amator degil prof. Dagcilar. Kadin yurumediginde yada orada beklediginde olecegini yada tehlikeli olacagini biliyor olmasi gerek. Kötü düşünüyor olabilirim ama bu devirde herkesden hersey beklenir. Karisindan kurtulmak mi istedi acaba?

Zirveye cikti basi göğe erdi, kadın öldü.
Zirve onu mutlu etmistir artik.

Ben esime benimle disari gel dedigimde (işim oldugunda) ben gelmesem olurmu diye sordugunda kırık şekilde olur desem bile vicdan yapip hemen gelir benle.

Adam orada bu tehlikenin yasanilacagini biliyor olmasi gerek. Belliki amator degil prof. Dagcilar. Kadin yurumediginde yada orada beklediginde olecegini yada tehlikeli olacagini biliyor olmasi gerek. Kötü düşünüyor olabilirim ama bu devirde herkesden hersey beklenir. Karisindan kurtulmak mi istedi acaba?

başıda göğe ermemiş, zirvede bi tatmin duygusu hissetmemiş, belki kadın ben daha fazla çıkmıcam dediği anda inişe geçseler böyle olmayacaktı

Bu dağcılar çok hırslı oluyor yav. Filmlerde de böyle arkadaşlarını, eşlerini satıyorlar hep :110:

Yani adamın suçlu hissetmesi normal ama doğrudan adam da suçlu değil.

Her yil onlarca kisi oluyor everestte. Oraya giden olumu goze almistir.
Kisinin o oksijen seviyesine dayanamayacagi oraya cikinca anlasilir.
Akli olan boyle bos islerle ugrasmasin

Back