• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zinco 220 50 mg

victoria_seras

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2009
162
7
318
Geçenlerde eczaneden saç ve tırnak için bu vitamin ilacını aldım 1 tane kullandım fakat kullandıktan sonra aşırı miğde bulantısı ishal ve karın ağrısı yaşadım yani kısacası zehirlendim :59: ilacın prospektüsünde yan etkileri kısmında yazıyo bunlar ama neden böyle oldu anlamadım yanlış bir şekildemi kullandım acaba doğru kullanım şekli nasıl olmalı acaba? Bilgilendirirseniz sevinirim kızlar :112:

50mg cinko günlük dozun cok cok üzerinde bir miktar vucudunda cinko eksiliği olmadıgında bu yan etkileri görmen cok normal. Erkekler için günde 11 mg, kadınlar içinse 8 mg öneriliyor. Ayrıca Yüksek doz kullanımı bağışıklık sistemini bozabiliyor ve HD (iyi) kolesterol seviyesini düşürebiliyor. Çinko takviyeleri antibiyotikler ve tansiyon ilaçları ile reaksiyona girebiliyor.

slm ridibunda benim cildim yağlı ve birazda sivilceli sence çinko hapı kullansam yağ dengemi düzenler mi belki sebum üretimim azalır bu sayede diye düşünüyorum:(

bu ilaç bana da dokunmuştu. bende çinko eksikliği de vardı.doktor bana iki günde bir öğle yemeği ile al demişti

günlük 50 mg. çinko dozu çok yüksek, günlük en fazla 25-30 mg alınmalı. fazlası zararlı. solgar'ın 22 mg zinc picolinate 100 tablet ürünü çinko kullanımı için daha ideal gibi.

Merhaba arkadaşlar

bana da bi arkadaşım tavsiye etmişti bunu. parmaklarımdaki derilerde soyulma yapıyor ve çok çirkin görünüyor. kullanmayı kestim tavsiyeniz var mı doğal yolla veya vitamin desteğiyle kapanır mı bu deri soyulma sorunu.

Back