Zıkkım olasıca KPSS

ben de 3 kere girdim bu sınava hala bekliyorum insanın hayatını nasıl mahvediyor bilirim Allah sınava girecek herkesin yardımcısı olsun umarım ilk seferde halledersin

4. sınıfım bitirme ödevleri,final sınavları derken sınava 1 ay kaldı.
yalnız değilsin.
aynı hislerde olan bir sürü insan var.
sınava az zaman kalmışken herkes stresli,sinirli..
hakkımızda hayırlısı olsun.

Devletin açtığı, diplomasını tanıdığı üniversiteyi; anandan babandan ayrı, yarı aç, yarı tok, üç kuruş paranı dostlarınla paylaşarak, üstüne devlete borçlanarak bitir.
Devletin hocalarından ders al.
O hocalar, o okul sana "alanındaki bütün yetkileri kullanmak için yeterliliği vardır" diye diploma versin.
Sonra...
Orada durrr.
Devlet de sana desin ki "Gel bakalım sen gerçekten yeterli misin? Gir bakayım şu sınava..."
Yazık yazık..
KPSS belası ne canları yaktı.
Hiç unutmadığım bir anımı anlatmak istiyorum.
Öss'de yedek görevliydim.
Sınav başladı. Görevli polislerden birisi öğretmenler odasına geldi.
Beni görünce çekindi, "Hocam gelebilir miyim? "dedi.
Bütün panoları incelemeye başladı.
Hayırdır, dedim.
"Hocam ben edebiyat öğretmeniyim.Tek hayalimdi.Atanamayınca polis oldum.Özellikle sınavlarda görev alıyorum ki şu öğretmenler odasında azıcık oturayım"dedi.
Umarım istediğiniz sonuçları elde edersiniz de mesleğiniz zorunlu mesai değil hayatınızın zevk aldığınız bir parçası olur.

Son düzenleme:

Amin canım inşallah.

Yazık ya cidden içler acısı.

İyi dileklerin için teşekkürler.

kpss mi? ay bana bişeyler oluyor benim gireceğim sınava 1 ay kaldı senin zamanın var arkadaşım. başarılar

KPSS çalışan arkadaşlara Allah zihin açıklığı versin.

KPSS aslında güzel bir sınav.

ancak sınava girmeden önce korkuyordum.torpilliler atanır nasılsa diye 2 kere doğru düzgün çalışmadan girmiştim. baktım özeldede çalışacak düzgün yerim yok (ki oradakilere bile birileri vasıtasıyla girebiliyorsunuz, programcı olarak çalışsanız dahi ayak işlerine de koşturtuyorlardı). sonra sınava çalışmaya karar verdim. kursa yazıldım. össyi bu kadar çalışmamıştım. arada umutsuzluğa kapılıyordum. torpili olanlar atanacak diye. hatta babam "tamam torpili olan 10-20 kişidir ya diğerleri" demişti. motivasyonu sağladığım zaman çalışmaya devam ediyordum. sonra 83 puan aldım. atama olduğu zaman kafama göre liste yapıp gönderiyordum. sonunda biri tuttu ve atandım. kendimde çok şaşırdım. demekki atama oluyormuş.

kimsenin ne dediğine bakmayın. yüksek yerlerde torpili olmayanlar için güzel bir fırsat. oturun çalışın. kendinize şu kadar üniversite okudum neye yaradı, gene ders çalışmak zorundayım, torpilim yok vs. gibi bahaneler bulmaktan da vazgeçin....

ben 3 senedir mezunum ve ancak 90-95 arası puanla atanabiliyorum keşke kpss olasaydı hala atanmayı bekliyorum

Tebrik ederim öncelikle,Allah çalışan,emek veren herkese nasip etsin.

İçime su serptin,Allah razı olsun.

canım şu finaller de çok bunaltıyor yaa, bence şu an yaşadığın anlık bişey, zaman zaman olur böyle, çok da doğal, hangi birine yetişeceğimizi şaşırıyoruz. ama finallerin bi bitsin, ondan sonra kendine ister 1 saat ister 1 gün 1 hafta bi ara ver. kendine ve düşüncelerine ayır bu zamanı, biraz rahatla, ondan sonra da bomba gibi devam et
benim de bu yıl 3. sınıf bitiyo, dönem başında eğitim bilimleri çalışayım dedim, iyi başladım ama gerisi gelmedi, okul staj falan çok yordu beni. 2 güne finallerim bitiyo, ondan sonra başlıcam kısmetse. hem 4 ay tatil, okul derdim olmıcak, kafam rahat. iyi değerlendirmek istiyorum.
inşallah hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız.

Bende önlisans mezunuyum ve Eylül'deki sınava bende gireceğim.Soru çözüyorum işte..
Zaten hamileyim 8 aylık karnım burnumda gireceğim kısmetse :)

daha üniversitenin ilk yılındayım ama şimdiden ben de bile ayrı telaş var :18:
finaller,vizeler,ödevler,konu yetiştirme çabası aile hasreti vs. şimdiden bunalmış durumdayım o zamanlara kpss yıllarına dnek gelince neler olur bilmiyorum
tabi birden formasyon var benimmm :18:
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Amin canım,inşallah.

Amin canım,tadını çıkar ilk iki yılın.

Amin canım,inşallah.

Amin canım,tadını çıkar ilk iki yılın.

siz de galiba türkçe okuyorsunuz benim mezuniyetime 2 yıl var ama yine de endişeliyim inşallah şu yeni sistemle önümüz açılır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…