• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğal Saç Bakım Kürleri zeytinyağlı sabun kullananlar?

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

zlmm

artık böyle
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
902
43
118
Ankara
arkadaşlar aranızda saçını zeytinyağlı sabunla yıkayıp zamanla saçı sabuna alışan var mı?

Son düzenleme:
Ben anneannemin güzel saçlarından esinlenerek kullanmaya başlamıştım. İnat da ettim alışır diye, kafa derimde fena kabuklanma yaptı. Aradığın cevap bu değildi sanırım:9: ama bende böyle bir etkisi oldu, mecburen bırakmak zorunda kaldım

inatla sabırla 2 haftadır deniyorum saçımı sabunladıktan sonra 2 defa da şampuanlıyorum ama saçlarım yapış yapış ,
sert oluyo kremlemek de istemiyorum napıcam bilemedim.

kabuklanma olmadı ben de çünkü sabunu direk kafama sürmüyorum bi kapta sıcak su ve lifle köpürtüyorum o suyu kafama döküyorum

zeytinyagı sabununu sadece vuct için kullanmanızı tavsiye ederim çünkü saçları sert yapıyor
onun yerine şampuanının içine biraz zeytin yagı dök hem yümüşak oluyo hemde kırıklar yok oluyor 2 gündür yapıyorum ilk defa saçlarımı beğenmeye başladım :)

Yağlı bakımları hiç sevmiyorum şampuanın içine atsam bile saçımı hep yağlı hissederim. bu konuda sabır gösterip inşallah alıştırcam saçlarımı sabuna

Aslında bu zeytinyağ sabununun kalitesine bağlı arkadaşlar, akçayda bir köyde yaşayan yaşlı akrabalarımda kalmaya gittim,
onlar zeytinyağı işiyle uğraşıyorlar, sizin aldığınız doğal olmayan zeytinyağı sabunları 5. 6. derece zeytinyağlar bunun için
doğallığa dikkat etmenizini öneririm şahsen ben.
Kendim kullandım fakat şuan çok fazla bakım yaptığım için onu bıraktım, bende bir sorun yaratmadı

kızlar banyodan yeni çıktım sayılır ve evde zeytınyağlı sabun vardı onla yıkdım saçımı dedğiniz gibi sert yapıyo ama ardından şampuanım ve kremimi kullandım saçlarım yumuşacık... resimlerle yayınlarım inşlaah gelişme olursa ... banada bunu babaanem demişti bkalım işe yarayacakmı :) :16:

Aslında bu zeytinyağ sabununun kalitesine bağlı arkadaşlar, akçayda bir köyde yaşayan yaşlı akrabalarımda kalmaya gittim,
onlar zeytinyağı işiyle uğraşıyorlar, sizin aldığınız doğal olmayan zeytinyağı sabunları 5. 6. derece zeytinyağlar bunun için
doğallığa dikkat etmenizini öneririm şahsen ben.
Kendim kullandım fakat şuan çok fazla bakım yaptığım için onu bıraktım, bende bir sorun yaratmadı

ben de kullanıp memnun kalmayanlardanım. sertleştirmişti. ama annem sıkça kullandı ve saçları gürleşmişti. ama arkadaşın dediği gibi hakiki zeytinyağı sabunu. akçaydan alınmıştı. egede iyi oluyo böyle şeyler kızlar :34:

ben kil sabunu iyi geliyor diye 1 ay kil sabunu kullandım saçımda.Saçlarım felaket derecede dökülüyordu dökülmesi durdu ama eski parlaklığı gitti ve çok mat oldu.o bitince sabun almaya üşendim bizim izmirin köylüsü tanıdıklarımız bize 1yıl önce zeytinyağı getiirirken yanında 2tane zeytinyağı sabunuda hediye getirmişler.,annem söyledi1yıl sonra banyonun dolabında gördüm.Bende battı balık yan gider kullanayım bari dedim.iyikide kullanmışım saçlarım yumuşacık oldu,çok kolay taranıyor ve çok çook parlak oldu.Yine kil sabunundaki gibi dökülmüyor.Ama istediğim her şeyi bu sabunda buldum,şükürler olsun.Banyoda saçlarıma sürerken köpürdüğünü söyleyemem ama bu sabundan asla vazgeçmeyeceğim.Ama size tavsiyem yamuk yumuk köylü zeytinyağı sabunu kullanın sakın ha %100 doğal desede fabrikasyon almayın derim.AYNI etkiyi vermeyeceğine eminim.Birde bu sabunu tek başına kullanın sakın ha şampuan kullanmayın.Ben bunca sene şampuan kullandım tamam saçlarım parlaktı ama günde yüz tel saçım dökülüodu şimdi günde on tel anca dökülüyor.kesinlikle biri bana söylese saçlarımdaki elektiriklenmenin asla gideceğine inanmazdım.İnanılmaz ama gerçek saçlarım elektirklenmiyorda.Ayrıca kil sabunu kullanırken tabi o fabrkasyondu doğalı olsa belki o da çok işe yarardı.Neyse saçlarımın dibinde yağlı gbi tabaka oluyordu.Kesinlikle saç diplerinde yağlanma yok.ZEYTİNYAĞLI SABUN sana teşekkür ederim.Ama şiddetle tavsiyem köylülerin yaptığı doğal sabunlar.SAKIN HA AMBALAJLI ürünlerin,markaların albesine aldanmayın.Ben şimdi 1 kalıp zeytnyağı sabunu 2tl ye alıyorum.:21:

ben kil sabunu iyi geliyor diye 1 ay kil sabunu kullandım saçımda.Saçlarım felaket derecede dökülüyordu dökülmesi durdu ama eski parlaklığı gitti ve çok mat oldu.o bitince sabun almaya üşendim bizim izmirin köylüsü tanıdıklarımız bize 1yıl önce zeytinyağı getiirirken yanında 2tane zeytinyağı sabunuda hediye getirmişler.,annem söyledi1yıl sonra banyonun dolabında gördüm.Bende battı balık yan gider kullanayım bari dedim.iyikide kullanmışım saçlarım yumuşacık oldu,çok kolay taranıyor ve çok çook parlak oldu.Yine kil sabunundaki gibi dökülmüyor.Ama istediğim her şeyi bu sabunda buldum,şükürler olsun.Banyoda saçlarıma sürerken köpürdüğünü söyleyemem ama bu sabundan asla vazgeçmeyeceğim.Ama size tavsiyem yamuk yumuk köylü zeytinyağı sabunu kullanın sakın ha %100 doğal desede fabrikasyon almayın derim.AYNI etkiyi vermeyeceğine eminim.Birde bu sabunu tek başına kullanın sakın ha şampuan kullanmayın.Ben bunca sene şampuan kullandım tamam saçlarım parlaktı ama günde yüz tel saçım dökülüodu şimdi günde on tel anca dökülüyor.kesinlikle biri bana söylese saçlarımdaki elektiriklenmenin asla gideceğine inanmazdım.İnanılmaz ama gerçek saçlarım elektirklenmiyorda.Ayrıca kil sabunu kullanırken tabi o fabrkasyondu doğalı olsa belki o da çok işe yarardı.Neyse saçlarımın dibinde yağlı gbi tabaka oluyordu.Kesinlikle saç diplerinde yağlanma yok.ZEYTİNYAĞLI SABUN sana teşekkür ederim.Ama şiddetle tavsiyem köylülerin yaptığı doğal sabunlar.SAKIN HA AMBALAJLI ürünlerin,markaların albesine aldanmayın.Ben şimdi 1 kalıp zeytnyağı sabunu 2tl ye alıyorum.:21:

tugba zaytinyaglı sabunu 2tl ye nerden alıyosun izmirde mi? eger bi yer varsa söler mısın canım bende alayım. valla her saf zeytinyagına güvenemıyorum malum. bende arıyorum inş. bulurum.:34:

Back