Kasandra

Guru
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2012
128
33
298
Ankara
Merhaba arkadaşlar, Hobby Kremlerle ve Zeytinyağının Faydaları ilgili yeni bir gönderi yazmak istedim. Bizim İlçede bana yakın marketlerden birinde 50 TL'nin altında bir fiyata satıldığı için her canım sıkıldıkça yeni bir çeşitini alıp durdum. 6 çeşitten 5'ini almış bulundum. Hepsinin Formülü, Kıvamı, Kokusu... falan farklı farklıymış. Bu farklılık da hoşuma gitti zaten, çeşit dediğin böyle olur diye düşündüm. En son Zeytinyağlısını aldım ve sanırım içlerinden benim en beğendiğim çeşiti bu oldu. Bir kere kokusu çok hoş, arka planda hafif bir zeytinyağı kokusu, sanırım Çimen ve Çiçek kokularıyla birleştirilmiş ve ortaya çok tatlı bir koku çıkmış, kıvamı Koyu Kıvamlı ama Gliserinli Pembe olandan bir tık daha yumuşak.

Bende bir Avokadolu olan yok, onun kıvamının nasıl olduğunu bilmiyorum ama diğerlerinin kıvamlarını sıralarsam: En koyu kıvamlı Pembe Gliserinli, sonra Zeytinyağlı, orta kıvamlı ama yine de yumuşak Kahverengi Shea Yağlı, Mavi Hindistancevizi Yağlısı epey yumuşak kıvamlı, en yumuşak kıvamlısı ise yine Mavi renk olan Aloeveralı Soft Kremi ki Soft Kremi de çok güzel, hafif bir krem, kokusu da ferah, hoş, bana her cilt tipine ve daha Genç kardeşlerimize de gidecek bu çeşidiymiş gibi geldi. Ama yaşınız benim gibi 30-40 üzeriyse ve kırışıklığa da fayda edecek, yoğun bir krem arıyorsanız ya da cildiniz kuruysa Zeytinyağlısı benim çok hoşuma gitti.

Bu arada Zeytinyağının antiflamatuar özelliğinden dolayı bazı akneli ciltlere de iyi geldiği bilgisini okudum ama Zeytinyağının Komodejenik Derecesi 2 olduğundan (yani komedonları (GÖZENEK) tıkama, siyah nokta, beyaz nokta, pütürlenme yapma vs gibi derecesi) akne problemi de varsa denenebilir ama yine de dikkatli olmak gerekli bence. Bu arada Avokado Yağı ve Hindistancevizi Yağı Komodejenik Derecesi 4 yani sivilcelenmeye ya da komedonları tıkama olasılığı yüksek olduğundan Gençlerin ve cildi sivilce ve siyah nokta yapmaya eğilimli olanların yüzüne kullanması pek mantıklı olmaz gibi geliyor ama ben de bir tek Avokadolusunu denemedim fakat diğer 5 çeşitinin hiç biri bende olumsuz bir etki, komedon tıkama falan yapmadı, lakin işte ben 40 yaş üstü kurumaya meyilli, normal-kuru arası bir cilde sahibim. Bu arada Shea Yağının Komedojenik Derecesi 0-2 arası, yani hem yağlı bir krem kullanıp komedon tıkama olasılığı en düşük ve güvenli olsun istiyorsanız bunu tercih edin. Ayrıca Hobby'nin çeşitlerinde yok ama Argan Yağının Komedojenik Derecesi 0, yani komedon tıkama özelliği hiç yok, cilt için en en güvenli yağlardan biri de Argan. Fakat ben Zeytinyağının Komedojenik Derecesi 2 yani çok fazla olmadığı için ve cilde de kırışıklık, yara, çatlak vs karşıtı, güneş koruması, antiflamatuar ve akne karşıtı, ton eşitleyici, sıkılaştıcı... gibi faydalı özelliklerinden dolayı Zeytinyağlıyı çok tuttum.

Zeytinyağlı Kremi bu kadar tuttuğumu anlattıktan sonra Zeytinyağının Cilde Sağladığı 8 Fayda ile ilgili bir yazının linkini de buraya bırakmak istedim. Sanırım Zeytinyağı Cilde EN, EN FAYDALI YAĞLARDAN ama Türkiye'de bol bulunduğu için değerini, kıymetini unutmak üzere olabiliriz diye de düşündüm, tabi bu kişiden kişiye değişir ama yine de hatırlatmak istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…