mrb arkadaslar..benimsaçlarım çok kuru kolay kolay yğlanmaz kuruluktan kurtulamdım bi türlü...zeytin yağı kullandım ama pek fayda etmedi..saç kremide kullanıyorum..sizce ne ypbilirim yrdımcı olrsanız sevinirim
Ayvalık'ta olduğum için saf zeytinyağı bulmam oldukça kolay. Bu nedenle zeytinyağı bakımı yapıyorum. Öncelikle şu an kestirdim ama daha önceden saçlarım plastik gibiydi defalarca oriel ve boyadan geçtiği için ölmüştü taranmıyor kremsiz düğüm oluyordu. Zeytinyağı yaptıktan sonra yumuşak ve kolay taranır oldu. Tüm saçıma bolca zeytinyağını yedirdim. 1-2 saat kafama bone geçirip bekledim daha sonra masaj yaptım diplere iyice nüksetti yıkamadan önce yağı arındırmak için su değdirmeden zeytinyağlı sacınızı şampuanlayın daha sonra durlayın ve birkez daha şampuanlayın. Ama daha fazla şampuan yapmayın çunku yaptığınız zeytinyağı hiçbir işe yaramaz ph ı öldürürsünüz. En son çıkarken buz gibi suyla birkez yıkayın saçınızı durladıktan sonra duştan çıkıp kafanızı eğip yaparsanız üşümezsiniz. Saçlarınızı ıslakken tarayın kırılmaları engeller. ve krem kullanmadan saçlarınız taranınca şaşıracaksınız. Şu an saçlarım kısa ama hala aynen devam ediyorum. Oldukça parlak ve yumuşaklar.
saçlarını durladıktan sonra en son soğuk suyla yıka . Ve mümkünse saç kurutma makinası ve düzleştirici çok kullanma. Zeytinyağını da dediğim gibi kullan bırakmadan devam et çünkü 1-2 kere de fayda etmeyebilir. Bir de argan yağı var onuda kullanabilirsin. düzleştirici saçı çok kurutur. ben evden cıkmayacaksam düzleştirmemeye özen gösteriyorum. saçını sık sık yıkarsan sık yağlanmaya başlar
tamam canım çok teşekkr ederim ...amazatn saç kurutma makinesihiç kullanmıyorum saçlarım dalgalı ve geçen seneden beri elimi düzleştiriciye atmadım kurumasın die..ayda bi zeytin yağı sürüyorum ama istedigim gibi olmadı bi türlü..bakalım bundan sonra daha sık zeytin yağı kullancam..ozman hergün saçımı yıkamaya bşlamalıyımtşkkrler tatlım
Yani 2 ay boyunca 2 hafta da bir yap ondan sonra ayda 1 e düşür. Ve sık sık yıka dediğim gibi. Ayrıca soğuk suyla yıkamayı unutma son olarak. Rica ederimElimden geldiğince sorularına cevap veririm. Saç konusunda yapmadığım şey kalmadı çünkü. 1 günde 5 kez boyadığımı hatırlıyorum. Onun dışında belime kadar uzundular aklıma esti gittim küt kestirdim ( Biraz tecrube oldu tabiki de .
çok çok teşekkrler tatlım..ben bi türlü saçımı düzene koyamadım geçen sene saçlarımı çoksıkdüzlstrdim ve benim saçlarım tam kıvrck olmasa ona ykındı bktm saçlarım düz olmus yıkasamda bide tiftik tiftik..kestirdim saçlarımı bi ayda 5 kere zytn yağı sürmüsümdür..brz düzene girdi tam kıvırcık olmasa dalgalı artık..ama kurulugu gitmiyo..saçım çok..dün aksam yptım zytn yağı daha gür güzl oldubaklım ynezytn yğlı bakıma başlıyayım inş kuruluğu gider soğuk su ileykamayı denememstim artık bununda ypcam.ve sadece uçlarından kestrmeme ragmen hiç uzamıyo 4 senedir aynı boyda brz kestiriyom ardndan 1 ay snra tkrar kırır anlayacagın gibi çooook dertliym bu saçlardan :)) 1 gnde 5 kere boyamssın tatlım nsıl düzllttin masallah bide nsl beline kadar uzadı bnm hiçççç uzamıyo( aynı boydan bıktım
Canım saçın yapısından dolayı sanırım ben ne renk boyasam tutar rengi ve çok sık boyardım saçlarımı ki kaç kez üstüste oriel kendim yapmışımdır. Ondan önce 1 yıl sarıydı platin röfle çok yıpratır ama gene uzundu hatta kendimi bildim bileli uzundu saçlarım. En son zamanlar orielle açıyordum platin aralara atıyordum sonra sıkılıyordum tekrar koyu gene oriel . Hiç kuaföre de gitmedim 3 senedir hep kendim kestim uçlarından boyasınıda orielle açmayıda hep kendim yaptım. Biitek röfle yaptırırken kuaföre giderdim. Onun dışın da bide tabi hiç bakım falan yapmazdım. Tabi yıprandı en son tiftik tiftikti ama her duştan sonra mutlaka düzleştiririm falan yani sağlıksız ne varsa herşeyi yaptım gene de uzuyordu saçlarım çok kırılmasına rağmen. Ama şimdi önler uzun arkalar kısa küt model kestirdim ve çok mutluyum uzun bi süre böyle kullanmayı düşünüyorum. Rahatladım saçlarımı kurutmak düzleştirmek zulümdü benim için çünkü (Ayrıca saçların uzamıyorsa bir kaç sorum olacak sana.
1- Sabahları halsiz yorgun mu uyanırsın?
2- Tırnaklarında kırılma incelme sağlıksızlık var mı?
3- ağzında dudaklarında yaralar çıkar mı zaman zaman?
4-Depresyon belirtilerin var mı?
5- eskiden hoşlandığın aktivitelerden artık aynı zevki alıyormusun?
6- Unutkanlığın varmı?
7-Sinirsel bozukluk var mı? Aşırı sinir gibi.
8-Bulanık görme,nefes darlığı,kilo kaybı gibi şeyler varmı?
9-El ve ayaklarda karıncalanma varmı?
Bu belirtilerden bazılarına sahipsen hemen B vitaminini ölçtür. B vitamini eksikliği saçları çok etkiler. Saçlarda dökülme, uzamama seyrekleşme vs gibi etkileri olur. B vitaminin eksik ise o nedenle uzamıyor olabilir.
Canım saçın yapısından dolayı sanırım ben ne renk boyasam tutar rengi ve çok sık boyardım saçlarımı ki kaç kez üstüste oriel kendim yapmışımdır. Ondan önce 1 yıl sarıydı platin röfle çok yıpratır ama gene uzundu hatta kendimi bildim bileli uzundu saçlarım. En son zamanlar orielle açıyordum platin aralara atıyordum sonra sıkılıyordum tekrar koyu gene oriel . Hiç kuaföre de gitmedim 3 senedir hep kendim kestim uçlarından boyasınıda orielle açmayıda hep kendim yaptım. Biitek röfle yaptırırken kuaföre giderdim. Onun dışın da bide tabi hiç bakım falan yapmazdım. Tabi yıprandı en son tiftik tiftikti ama her duştan sonra mutlaka düzleştiririm falan yani sağlıksız ne varsa herşeyi yaptım gene de uzuyordu saçlarım çok kırılmasına rağmen. Ama şimdi önler uzun arkalar kısa küt model kestirdim ve çok mutluyum uzun bi süre böyle kullanmayı düşünüyorum. Rahatladım saçlarımı kurutmak düzleştirmek zulümdü benim için çünkü (Ayrıca saçların uzamıyorsa bir kaç sorum olacak sana.
1- Sabahları halsiz yorgun mu uyanırsın?
2- Tırnaklarında kırılma incelme sağlıksızlık var mı?
3- ağzında dudaklarında yaralar çıkar mı zaman zaman?
4-Depresyon belirtilerin var mı?
5- eskiden hoşlandığın aktivitelerden artık aynı zevki alıyormusun?
6- Unutkanlığın varmı?
7-Sinirsel bozukluk var mı? Aşırı sinir gibi.
8-Bulanık görme,nefes darlığı,kilo kaybı gibi şeyler varmı?
9-El ve ayaklarda karıncalanma varmı?
Bu belirtilerden bazılarına sahipsen hemen B vitaminini ölçtür. B vitamini eksikliği saçları çok etkiler. Saçlarda dökülme, uzamama seyrekleşme vs gibi etkileri olur. B vitaminin eksik ise o nedenle uzamıyor olabilir.
Müthiş bir saç kürü size kızlar
Bir yumurta sarısı (saç yoğunluğu ve uzunluğna karşı artırabilirsiniz)
bir tatlı kaşığı bal
bir tatlı kaşığı hint yağı
bir tatlı kaşığı tatlı badem yağı
bir yemek kaşığı zeytin yağı
bir tatlı kaşığı lavanta yağı
ve son olarak bir kaç damla çam terebenti
bütün malzemeleri karıştırın saçlarınıza çok diplere gelmeden uygulayın
saçınız sürerken sertleşecek korkmayın
bir saat bekletin ve ılıkdan biraz daha soğuk suyla yıkayın
Sakın sıcak suyla başlamayın çünü yumurta saçınızda pişer
yıkarken farkı göreceksiniz dokunmaya doyamayacaksınız...
maşşallah tatlım herşeyi ypmana ragmen uzams..bnm biraz uzuyo snra kırıkları aldırmaya gidiyom kuaföre snra sil bştan..kaç ay geçer yine uzamaz...sorularına baktım kimileri oluyo mesala
sabhları hep halsz ve yorgun kalkıyom ne kadar uyusamda
tıraklarımım hiç uzutamam hemen kırılır incecektir
agızkenarmda ve dudaklarımda sende 1 2 kere ucuk çıkar
unutkanımdır herşeyi bi yerlerde bırakıyom
aşırı sinirliym bazen
karıncalanmada oluyo
sadece yazdıklarından bi kaçtanesi yok
teşkkr ederim galiba bnde B vitamini eksik
Evet kesinlikle B vitaminin düşük doktora danış ve geç kalma B vitamini vücudda depolanmayan bir vitamindir ve düşüklüğü çok zararlıdır. Tabi bunun yanında çok yüksek olmasıda çok zararlıdır. Ama troid de olabilir yazdıklarına göre sen doktora git T3 T4 TSH B vitamini demir kan magnezum kalsiyum değerlerinin hepsine baktır. Ama en önemlisi T3 T4 TSH Ve B vitamini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?