• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zeytin Çekirdegi ile Midedeki problemlerden kurtulan var mı? Yanma, ağrı, ekşime gibi

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
ya arkadaslar ,biz ailecek mideden sorunluyuz, kayinpederinki agriyo ,esiminki ,yaniyo ,benimki eksiyo, duydugum kadariyla sabah kalvaltisinda ,zeytini cekirdegiyle birlikte yutunca,mide problemini gideriyomus, sizler denedinizmi hic ,ben denicem internette arstirdim dogru

internetten aldim bu yaziyi
zeytin cekirdeginin faydaları ise: ülser gastrit gibi mide problemlerini bitirdiği gibi bağırsak ve sindirim yollarını düzenler. Basur ve prostatı engeller. Ve iç organlarda oluşabilecek kanserojen hücre riskini binde birlere indirger
Bu faydayı elde etmek için ise kahvaltılarda yenilen zeytin çekirdeklerini yutmak gerekir. Yutulan Zeytin çekirdeği boğaz boşluğundan mideye girene kadar eriyen yediğimiz tek maddedir. Yani hazmı en kolay yiyecek zeytin çekirdeğidir

Son düzenleme:
nasıl şey o? zeytin çekirdeğini parçalayıp mı yeniyor yoksa öylece mi yutuluyor? bu çekirdek çok sert bişey kolay parçalanmaz ki..

benimde midemde çok sorunum var sürekli ve şiddetli ağrım var ama zeytin cekirdeğini hiç duymadım ben endoskopi cektireceğim yarın öne sorunumun ne oldugunu öğrensem daha iyi olur sanırım ama zeytinin bircok seye faydası var mideyede olabilir

günde 5 tane zeytin çekirdeğini yutmanın çok faydalı olduğunu duymuştum...aklıma geldikçede yutarım...

mide asidi çok kolay ertiyormuş z.çekirdeğini...o konuda hiç tereddüt etmeyin...

Mevlam her nimete bir şifa vermiş...düşünün kiraz sapında ayrı bir şifa,z.çekirdeğinde ayrı bir şifa....

bu şifa kaynağını değerlendirin derim...

arkadaslar ben sabahlari 2 veya 3 tane zeytin cekirdegi yutuyorurm , insallah faydasini gorurum midemde eksime oluyo ,insallah duzelir,
erimeye gelince, bi tanigin ,cocugu kiraz ve zeytin cegirdegini yutarmis, kakasindan kiraz cekirdegi cikarmis ama zeytin cekirdegi cikmazmis buda demek oluyoki, mide ogutuyo bunu ,arastirdmim buna inandim ,denemekte yarar var ,ne yapcakki bize ,oldurcek degilya, hazmetmesede cikarsırnaşık şey

bir sürü bişey duydum ama bunu hiç duymamıştım benneyaptımki
bende de var ülser yutimm bari ama ben hapı zor yutarımki çekirdee nasıl yutcam-tatlicadiarzu-

canim tek yurma bende yutamam ozaman ,mesela agzinda ekmek varken biseyler yerken at onlarla birlikte yut hooop gidiyo walla:roflol::roflol::roflol:

arkadaşlar ben de netten öğrendim bunu ama zeytini yiyip çekirdeğini yutmanız daha doğru imiş o zaman hazmı daha kolay oluyormuş faydasını görenler yazmışlar herkese selamlar
kaydirigubbakcemile5

kızlar ben 6 yıldır bu mide ağrısını çekiyorumve 21 yaşındayım yaşım erken olmasına rağmen küçük yaşta tanıştım bu hastalıkla,gitmediğim doktor kalmadı.dokturun dediği herşeyi uyguladım ama geçmedi.benimki bide normal ağrı gibi değil miğdeme kramplar giriyo ve saatlerce geçmiyor.her sabah uyandığımda miğdemde ekşime ve açlık oluyor aşırı derecede.bende yutayım bari zeytin çekirdeği belki şifamı bulurum.verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..

Bunu hiç bilmiyordum valla ben kendimi bildim bileli zeytin çekirdeğini hep yutarım. Ama mideme bir faydası olmadı yani yanma oluyor. Mide yanmasına en iyi gelen bir iki yudum süt diyebilirim.

zeytini çekirdeğiyle birlikte yutacaksın.geçici bir fdaydası oldugunu duydum.mesela annem geçen gece midesi çok ağrıyormuş.çiğnemeden çekirdegiyle birlikte yutmuş.bayagı bir faydasını görmüş.
ama sürekli rahatsızlıklarnız için bir doktora başvurun.ne kadar erken teşhis konulursa hastalık o kadar çabuk iyileşir.

Back
X