Zeynep kamil aşılama yaptıranlar

isimsiz53

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2022
95
26
25
Merhaba kızlar
Ben ilk aşılamamı dün oldum çok şükür.
Zeynep kamil hastanesinde tüm işlemlerleri gerçekleştirdim.
Dün aşılama işleminden aonra çatalda 20 dk yattım 5 dk da sol trafa yatmamı söyledi hemşire hanım. Sol yumurtalığım 19 sağ 16 olmuştu. Bu sağ sol tarafa yatma olayını neye göre söylüyolar acaba yumurta büyüklüğüne göremi?
Birde ilk aşılaması tutan varmı çok heyecanlı ve aşırı sinirli gerginim.
Dünden beride kasıklarım ağrıyo ve birden kendimi wc zor atıyorum yani çok dolu dolu bir idrar durumum var sizce normalmi?
Birde bana doktor fitil verdi aşılamadan sonra 15 gün boyunca kullanacağım sabah 1 akşam 2 adet olmak üzere fitil kullananlar varmı ? Tecrübelerinizi ve olumlu olanlar yazabilirmi
Birde aşılamadan sonra bazı anneler bebeğin tutunduğunu hissettiğini söylüyo yani bunu nasıl hissediyolar bilmiyorum tam olarak bu durumuda yaşan varsa anlatırsa biraz içim ferahlar belki

merhaba, aşılamadan sonra sana verilen fitilleri kullanmalısın. aşılamadan embriyo oluşursa rahime tutunması yardımcı olmak ve düşük olma olasılığını ortadan kaldırmak için. Embriyonun tutuduğunu hissetmeye bilirsin bunu çok kafaya takma. mikroskopla görünecek kadar küçük bir şey rahime tutunacak. uykumuzda sinek ısırıyor onu bile hissettmiyoruz öyle bak olaya. inşallah ilk seferinde nasip olur.

Merhabalar uzun zamandır konuyu açtım kimse dönüş yapmamıştı hergün bakıyordum öncelikle dönüş yaptıgın teşekkür ederim yarın 10. Günüm aşılamada çatlama iğnesi olarak 12. Günüm oluyo. Bu süre zarfında aşılamadan sonraki gün öğlene kadar yatan ben her sabah 6-7 arası birden uyanıyordum direk kendimi mutfakta buluyordum o açlık hissiyle aşırı derecede iştahım arttı neden bilmiyorum. Ekstra olarak kendimi çok yormadım ama dr günlük yaşantına devam edebilirsin diye dışarı falan çıktıgımda kasıklarımda falanağrılar hissedim eve gelip dinleniyordum hemen bacaklarım bel boşluklarımda çok ağrılarım oluyordu ve sürekki bir uyku halindeyim birden oldugum yerde uyumak istiyorum. Birde benim aşılamadan sonra 5. Gün pembe bir lekelenmem oldu gün içinde sabah ve gece olmak üzere bunun sebebi nedir bilmiyorum. Daha da olmadı fitillerimi kullanıyorum sadece iki defa gündüz kullanamadım sabah 1 akşam 2 adet olacak şekilde kullanıyordum. Şuandada çok halsiziö ve vucudum ağrıyo hamlanmış gibi hissediyorum gögüs hassasiyetimde zaten var ve aşırı şiştiler. Onun haricinde biz 2.5 senelik evliyiz evlendikten 3 ay sonra ben doğal yolla gebe kaldım fakat 1.5 ay sonra düşüğüm olmuştu sonrada denedik hiç korunmadım ilaç falan kullanmadım olmadıgı için dr a gittik benim sonuçlarım tertemiz sadece eşimde 6 milyonun üzerinde sperm var fakat hareketlilik yok diye sonuçları gözüküyor. Benim bir problemimin olmaması avantaj mıdır yada bu bir sebep değil şans işimi ben gün yaklaştıkca daha çok gengin ve stres olmaya başladım

Canim hangi doktora gittin ve nasil gecti surecin bende gideceğim ufak bi bilgilendirme verir misin
Merhabalar canım zeynep kamil çok öneriyorlar diye gittim açıkcası zaten orası kadın ve çocuk hastanesi üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Ben randevu alarak gittim inferlite diye geçiyor zaten o bölümde 2 dr oluyor fakat ben gittiğimde sürekli asistanlar vardı ama onlarda iyiydiler genel olarak ilgi ve alakaları güzel. Ben adet tarihim zamanına göre randevumu aldım gittim muayene oldum sonra sana bir liste verecekler senden onları birdahaki adet ayına kadar yetiştirmen lazım ki zaman kaybı yapma çünkü ben gittiğimde dalgınlıklarınamı geldi bilmiyorum bana vermeyi unuttular araştırınca öğrendim ve gittim kan sonuçlarımı göstermeye orada söyledim dr da zaten asistandı ama yanındaki hemşire ve ebelere kızmıştı smear testi bile almamışlardı benden neyse olur öyle şeyler bunları verdim tahlillerimi tamamladım meme ultrasonu işte smear kan rahim filmi vs eşin ürolojiye sperm testi için muayene olacak onu verecek ama eger 6-7 ay öncesi varsa daha önceden doktor gerek duymuyo sadece onaylıyor. Sonradan ben evraklarımı verdim dosyamı açtılar benden aldılar dediler biz kurula göndericez. Bende iyi dedim sonra zaten benim troid problemim çıktı onu düşürmeye uğraştım derken baktım 2 ay geçti gittim öyle randevu almadan adetimin 2. Günü dedilerki kurula verdin mi yok dedim siz söylemediniz benmi götüreceğim dediler evet dedim siz niye söylemediniz ki falan yine bir tartışma faslı 2 ay geçiktim vs çöp oldu o adet sürecim tedavi başlamadı desim yine vardır bi hayr. Gittim kurula verdim kurul ilaç vs raporunu çıkarıyor neyse onlar dedi 10 gün sonramı ne çıkar gel al bende randevu aldım direk o gün içinde gittim dosyamı aldım inferliteye indim bana dedilerki sen sigortasız hastamısın dedim evet size başta söyledim ücretliyim falan. Bu sefer megersem o rapor ilaç raporuymuş dedi raporun yandı desene dedi bana bende yine br tartışma faslı tabi dedim siz benle dalgamı geçiyorsunuz ben size söyledim körmüsünüz önünüzde sistem var muayene için sürekli ödeme yapıyorum çıkmıyormu ki çıkıyor zaten görüyolar ama baştan sğma iş yapıyolar biraz. Baştan sana onu söyliyimde. Resmen rapor hakkım onlar yüzümden yanmış oldu ama zamanı gelince 2. Vs olursa ozaman sigortalı olursam bunu bildireceğim tabikide. Çünkü eşim iş değişikliği yapmıştı yeni girmişyi aigorta girişimiz yoktu o sıra. Neyse öyle böyle. İlaç verdi bana başladık iğnelere 12 gün kullandım diye hatırlıyorım en son sol 19 sağ 17 idi aşılamam oldu şimdide bekliyorum işte ayın 11 de kan tahlili vereceğim.

Kusura bakma bu kadar uzun yazdım ama her detayını söyledim ki ben çok gidip geldim evimde uzaktı çok yıprandım sen bilki ona göre hareket et gerçekten bu süreç çok yıpratıcı ve zor allah hepimizin yardımcısı olsun canım benim herşey gönlümüzce olsun

Evet baya zorlu ve yorucu ama Allah razi olsun anlattın benim amh düşük o yüzden yonlendirdiler yaptirmak istemiyordum zaten ama anlattıkların icin bi kez daha kararının arkasinda durmam gerektiğini anladim çok teşekkür ederim canim umarim bebeğine sağlıklı bi sekilde kavuşursun hersry için teşekkür ederim ben bıraktım artik Rabbim vermiyorsa vardir bi bildigi diyorum artik :)

Rica ederim canım sadece sende amh problemi varsa yinede bir umutla denemeni isterim karar senin tabikide herkesin başından aynı olaylar gececek diye bişey yok yine de ben sana anlattım düşünürsen bilgili bir şekilde gitmeni isterim tabikide. Benimde hiç bir problemim yok fakat eşimde sperm hareketi yavaş oldugundan gittim bende cevremdekilerin ısrarıyla. Fakat ilk aşılamam dı bugunde 10. Günüm bugun gerçekten fatklı bir ağım var ve adet agrısı gibi yani bunu hissediyorum ve tutmadığını düşünüyorum nerde olsam tanırım bu adet agrısını yinede herşeye hazırlıklı olmaya gayret ediyorum ama kanamam olsa bile gelmemi söylediler verdikleri tarihte bakalım adetimin normal tarihide zaten 2 gün sonra başlayacak gösteriyor büyük ihtimalle ayın 11 ne kadar olurum :) nasip tabi herşeyde vardır bir hayr rabbim annelik duygusunu isteyen her kadının kucagını boş bırakmasın

Amin kuzum inşallah Rabbim dualarımızı kabul etsin

Açıklama için teşekkür ederim kafama bir şey takıldı ben geçen ay kan verdim ama hsg bu ay çekilecek smear falan tamamlanınca ben sonraki adet tarihimde mi gideyim iki ay geçmiş olacak kan tahlili sonrası ve en önemli merak ettiğim hsg smear ve iki ay öncesi kan tahlilleri tamamlandıktan sonra kafama göre memografi için randevu mu alayım yoksa memografiye ingerkite mi yönlendirecek bu arada sperm testi için tarın gideceğiz çok karışık sordum ama benimde kafam karışık

Hayırla ve sağlıkla al kucağına bebeni

Bende dün aşılama için dosyamı teslim ettim Ekim ayı içerisindeki âdetin ikinci veya üçüncü günü gelmemi söylediler o gün gidince ne yapılacak bir bilgisi olan var mı veya sonrasında olacaklar hakkında fikri olanlar benimle paylaşabilir mi ilk kez başlıyorum

Adetinizin 2 veya 3 . Gün gel dediler siz sabah mı gittiniz öğleden sonra mı sormayı unuttum ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…