Zerdecal ve havlıcan hakkında bılgısı olan

sarxix papatya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
1.544
8
116
51
Ankara
kızlar su hep adını duydugum kansere herseye ıyı gelen otlardan zerdecal ve havlıcan aldım.bagısıklık sıstemı soguk algınlıgı ıcın ıyı dedıler.demleyın ıcın dedıler.bunlar kok halınde.demledım.ama agac koku resmen.ozellıkle zerdecal ıgrenc.agac koku tadı kokusu war.cok kotu.bılen ıcen kullanan warmı kızlar.nasıl guzellestırebılırım.ve nelere ıyı gelıyor.bılen warmı?opuldunuzzzzz.

Faydaları;
Mideyi uyartarak hazım sağlar; karaciğeri uyartarak safra kesesinin boşalmasını ve safra miktarını artırır. İdrar yollarındaki iltihaba etkilidir. Yüksek kolestrolü düşürücü, damar sertliğini önleyici özellikleri de vardır. Kolon kanserini önlediği ileri sürülmektedir. Kan temizleyici olarak karaciğer hastalıklarında kullanılır.
Son çalışmalardan anlaşıldığına göre sarı boya kuvvetli olarak safra yapımı ve akımını hızlandırmaktadır. Hindistan ve çevre ülkelerde eskiden beri sarılık ile karaciğer hastalıklarında kullanılan popüler bir ilaçtır.
Bir bardak kaynar suya 1 çay kaşığı Bağdat Zerdeçal konulup 10 dakika bekletilerek süzülüp gün içinde içilirse faydalarını görmek mümkün olacaktır.

Not: Mideyi tahrik edici özellikte olduğu için gastritli hastalarda kolayca ülsere yolaçabilir. Bu açıdan dikkatli olmak gerekmektedir.

zerdaçal için bunları buldum umarım işine yarar

zerdeçalın toz halinde satılanı var. bazı aktarlar safran diye bunu satıyorlar hatta. ben kolestrolümü düşürmek için yeni başladım günde 1 kez karnım tok olduğu bir saatte yoğurta 1 çay kaşığı koyup yiyorum.başlamadan önce kan değerlerimi ölçtürdüm.bir iki hafta sonra tekrar ölçtüreceğim. doktorla genelde inanmıyor ama benim çevremde bitkilerle kalıcı şekilde tedavi olan ve çok kişi var.
inşallah faydalı olur.:teytey:

zerdeçal;
--vücuttaki zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.
--hastalık sonrası dönemi kısaltır. hastanın çabuk toparlanmasını sağlar.
--akciğer hastalıklarına karşı etkilidir.

havlıcan;
--kaynatılarak suyu içildiğinde; mide yanmalarına, mide gazına, ağrılara, romatizmaya ve eklem ağrılarına iyi gelir.
--hazmı kolaylaştırır, iştahı açar, ağza hoş bir koku verir.
--bedene zindelik kazandırıp, vücut ısısını arttırır.
--ağız kuruluğunu gidererek tükürüğü arttırır.
--sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar.
--baş dönmesini, başağrısını geçirir. öksürüğü keser, balgamı söktürür.
--üşütmelerde soğuk algınlığında faydalıdır. idrar yollarını güçlendirir.
--yatak ıslatmalarında: büyükler için 5-10 gr. küçükler için 1-2 gr. havlıcan tozu şekerle birlikte kullanıldığında bu rahatsızlığı giderir.

zerdecal sadece ilik suyla bir cay kasigi iciyorum 2 gundur ins faydasi olur ama acaba demleme gibimi yapmak gerekiyor bilmiyorum ????????

merhabalar ben de zerdeçalı alerjik rinitim, astım başlangıcım için beslenme tedavisi ararken keşfettim. Geçtğimiz ilkbahar başgösteren burun tıkanıklığım için yumurtaya, et soslarına, çorbaya koyuyorum. Tadı kötü değil hatta leziz bile oluyor. Bakalım önümüzdeki ilkbahar faydasını görecek miyim. Sonucu paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…