Zenciler Beyaz Tenli Olsaydı

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
Zencileri cook ama cook severim ama bazen beyaz tenli olsalar nasıl olurlardı diye dusunmedim degil :))
Vee iste beyaz tenli afro amerikanlar
canlı ornek :)
Shaun ross ve diandra forres
Albinolar :)

bana da kucukken albino diyorlarmıs
ilk defa kendimden beyaz birini buldum hehe :) :)
Bence HARİKALAR :) ozellikle de kız olan :)

$1352102238-africanamerican-albino-top-model-diandra-forrest_1572636.jpg $for1.jpg $ross.jpg $ross3.jpg $tumblr_lolkvbySP21qgd53po1_1280.jpg

zenci lafi cok nahos bir kelime onun yerine siyahi yada afrikali desen daha guzel olur

Zenci zaten siyahi demek

Zenci : Siyah ırktan olan kimse, siyahi
TDK

ayrıca ben bir nahosluk goremiyorum seviyorum o kelimeyi de
bence daha kibar soylenisi
tıpkı sarısın esmer kumral gibi bir sey

sen seviyor olabilirsin ama onlar sevmiyor
zenci denildiginde hakaret kabul ediyorlar
benim cok arkadasim var siyahi ve onlarla calisi:36:

Bence siz türkceyi iyi bilmiyorsunuz ikisi aynı şey zenci dediğinizde kızıp siyahi dediğinizde tamam diyorlarsa onlar da türkceyi iyi bilmiyor ya da ten renklerini hakaret olarak goruyorlar birinin size beyaz tenli demesi gibi bir şey buna neden sinirlenelim ki Türkiye'de zenci ırk beyaz ırk çatışması yok hakaret olarak algılanacak bir şey de yok ayrıca bana ukala deme hakkınız da yok sadece uydurma sanılmasın diye kaynak gösterdim saygısızlığın lüzumu yok ayrıca benim de arkadaslarım ZENCİ arkadaslarım var ve hiç hakaret olarak görmediler hatta koyu teni sevdiğimi bildikleri için onlar da bana zenci diyor

yok ya siyah halleri daha hos oluyor zaten siyahi olupda kendini beyazlatmaya calısanları da hic anlamam ne guzel ten rengin var iste

ya sen bizim dunyamizda yasamiyorsun yada hayal alemin fazla genis
turkiyede irkcilik yoksa hic bir yerde yoktur. ben bu insanlarla calisiyorum bu insanlarin oldugu yerde oturuyorum
esimde ayrica siyahidir. yolda yururkerken zenciiii diye bagirmalar hakaretler otobuste taciz etmeler
siyahi kadinlara f.....e gozuyle bakmalar bunlarin hepsini 21. yuzyil biterken hala yasiyoruz.
bana hikaye okuma :36::36::36::36::36::36:

turkiyede irkcilik yoksa hic bir yerde yoktur. ben bu insanlarla calisiyorum bu insanlarin oldugu yerde oturuyorum
esimde ayrica siyahidir. yolda yururkerken zenciiii diye bagirmalar hakaretler otobuste taciz etmeler
siyahi kadinlara f.....e gozuyle bakmalar bunlarin hepsini 21. yuzyil biterken hala yasiyoruz.

Arkadasim sadece ZENCI kelimesinin kotu bir anlami olmadigini olmadigini soyluyorum bunu neden hakaret olarak algiliyorsunuz sonucta bizim zencileri insan disi varliklar olarak gorme durumumuz yok sadece ten renkleri alisilmisin disinda oldugu icin insanlar sacmaliyorlar elbetteki bazi catismalar vardir ama amerikada oldugu kadar degil
Yapilan terbiyesizliklerin hesabini benden mi sormaya calisiyorsunuz zenci kotu bir sey demek degil dedigim icin
Ve sanirim ukala olan ben degilim hikaye degil bunlar

evet guzel oluyorlar. ayrica cokta sosyal cocuklar 3 4 yasindaki bir cocuk bile buyuklerle yetiskin gibi iletisim kurabiliyor cok zekiler

Evet masalllah :)
Herkes siyah daha guzeller diyor bur tek ben begendim sanirim beyaz hallerini :)
Yani beyaz da yakismis oyle igrenc bakilmayacak gibi durmamis demek istiyordum :)

:53: Ben esas sizin nerde yasadiginizi merak ettim. Bu dediginiz seyler zencilikle ilgili degil, yasadiginiz muhitle ilgili. Kenar mahallelerde, serserilerin cok oldugu muhitlerde gorulur bunlar. Oralarin olaylari da coktur, boyle satasmalar, kavgalar, cinayetler, hirsizliklar. Zencilere bunlarin yapilmasi cok olagan birseymis gibi aktarmissiniz. Bir de genellemissiniz.
8 senedir ABD'de yasiyorum, yeteri kadar zenci gordum ve tanidim. Onlara zenci demekte hicbir sakinca yok. Bir kelimeleri var, asagilayici bir zenci demek. O kelime hakaret olarak goruluyor, ama normalde zenci anlamina gelen kelimeler gayet normal karsilanir. Siz yasadiginiz muhiti degistirin bence. Burdan milleti de ukalalikla suclamayip durmayin. Ha zenci denmis, ha siyah, ha siyahi. Hepsi ayni sey. Kelime oyununa gerek yok.

Ha ayrica, ben sarisin zenci bile gordum, beyazi gec yani. :) Hem zenci hem sarisin nasil oluyor dersen, irkin zenciyse oluyor. Hemen de anlasiliyor. Melezdiler. Gozler renkli, saclar sarisin ama zenci kivircikliginda, agiz burun zenci gibi. Yani melezlerde her cesit tip gorebiliyorsunuz. Cok guzel ya da cok siradisi melezler gordum.

Ha ayrica, ben sarisin zenci bile gordum, beyazi gec yani. :) Hem zenci hem sarisin nasil oluyor dersen, irkin zenciyse oluyor. Hemen de anlasiliyor. Melezdiler. Gozler renkli, saclar sarisin ama zenci kivircikliginda, agiz burun zenci gibi. Yani melezlerde her cesit tip gorebiliyorsunuz. Cok guzel ya da cok siradisi melezler gordum.

Evet biliyorum onlari google a sarisin zenci yazinca gorsellerde sarisin mavi gozlu zenciler cikiyor oyle bir irk varmis herkes sari sacli renkli gozlu ama zenci :)
Insanligin afrika kitasinda ortaya ciktigini ve sonradan diger kitalara yayildigini okumustum o yuzden beyaz irktaki gen cesitliligi cok azmis cok ilginc geldi bana :)

zenci lafi cok nahos bir kelime onun yerine siyahi yada afrikali desen daha guzel olur

biz amerikalıların negroyu hakaret ve ayrımcı kullandığı gibi zenciyi hakaret olarak kullanmıyoruz ki... zenci zencidir... sarışın sarışındır... esmer esmerdir olarak kullanıyoruz.. türkiyede zenci kelimesi hiçbir zaman hakaret olarak kullanılmadı.. hatta afrika halkları türkleri çok severler..siyahi sonradan girme bir sözcük..hassasiyetinizi kutluyorum ama ben anlamıyorum zencinin neresi kötü..

hani şişman insnalar darılır ya.. bana şişko deme kilolu diyin diye... şimdi düşünüyorum bana zenci deme siyahi de dediğini birinin.. iyide zenci olmak bir kusur değilki sana siyahi diyeyim.. asıl siyahi demek benim garibime gidiyor.. siyahi diyince sanki ortada bir olay varmış gibi geliyor

Back