- Konu Sahibi busealeyna
Kusura bakmayın geç gördüm.Size ne söyledi ki tedirgin oldunuz acaba.Herkese göre iyi Dr kötü Dr farklı oluyor.Bana iyi gelen size kötü gelebilir tabi.Cem Bey cuma günü gittiğim kontrolde bebeğin kilo alımının iyi olduğunu böyle giderse 4 kiloyu bulabileceğini söylemişti.Bende normal doğum istiyordum ama 4 kilo beni tedirgin etmişti.Erken dönemde suni sancıyla başlatsak olmazmı dedim.Normal doğum eylemi başlamadan suni sancı sakıncalı olabiliyor dedi kabul etmedi.Peki sezeryan ihtimali nedir dedim.Önceki doğum hikayene bakarak sen bu doğumu güle oynaya yaparsın hiç sezeryanı düşünme bile dedi.Eğer bir sıkıntı olcak gibi olursa ben burda olacağım için gereken müdahaleyi yaparım dedi.Çarşamba günü doğum beklenen tarihten 16 gün önce gerçekleşti.Tabi bebeğin çok kilo alması söz konusu olmadı bu durumda.3350 doğdu.Ama ne yazıkki sezeryan oldu.Şunu açıkça söylemeliyim Doğumhanedeki herkes Cem beyde dahil benim kadar üzüldü sezeryana dönen tabloya.Ne güzel güle oynaya alçaktık bebeğimizi kucağımıza yazık oldu dedi ve son kararı kesinlikle kendisi vermedi.6 cm açılma vardı 17 saat sonra hala bebeğim kanala yerleşmiyordu bir türlü.Son nstde kalp atışları sancı esnasında sıkıntıya girmeye başlamıştı.Suyumu patlattı ve doğumhanede kocaman bir AAAAAAA diye hayal kırıklığı sesi yükseldi herkesten.Noldu dedim.Kakasını yapmış son nstde strese gridiğini farketmiştim dedi.Bekleyebilir miyiz dedim nstye bağlı olarak bekletirim odana geri gönderemem en ufak bir bebekle ilgili sorun sezersem sana sormadan sezeryana alırım ama istersen 1-2 saat bekletebilirim dedi.Ben hüngür hıçkırık ağlamaktan sağlıklı karar veremiyom tabi.Eşimi doğumhaneye çağırttı ve ona durumu anlattı.Eşin karar veremiyor 1-2 saat bekletelimmi yoksa riske girmeden bebek zehirlenmesi söz konusu olmadan alalımmı dedi.Eşim hiç düşünmeden ne eşimi nede bebeğimizi riske atmayın sezeryana alın dedi.Ağlaya ağlaya çıktım doğumhaneden Sevinç ebe Allah razı olsun elimi tutup teselli verdi hemen bebeğimin kalp atışlarını dinletti bak gayet iyi korkma sorun yok dedi.Cem Beyde eğer sen böyle ağlamaya devam edersen bebeğini daha çok strese sokarsın şuan hiçbir sorun yok sakın üzülme bende bu doğumun normal yolla bitmesini çok isterdim herşey ,sen çok iyiydin güle oynaya bebeği kucağımıza alacaktık ama olmadı dedi.Sezeryandada hep güler yüzüyle kafasını örtüden uzatıp naber herşey yolundamı burda herşey yolunda diye laf attı.Doğuma gitmeden önce son zamanda büyük ihtimalle kordon dolanması olmuş ondan doğum kanalına inemiyor strese giriyor dedi.Doğumdan sonrada 2 kez kordonun dolandığını söyledi.Yani eğer sezeryana gitmeseydim belkide doğum kanalında boğazındaki kordon yüzünden ölecekti bebeğim Allah korudu.Ben çok memnun kaldım en çokta her kapıdan girişimde güler yüzüyle karşılamasından doğum için gittiğimizdeki güleryüzlü şakacı halinden.Ne söyledi de tedirgin oldun acaba yazar mısın?Merak ettim.