Zehirli guatırla doğal yoldan gebe kalan var mı?

maonyaaa

bir melek diliyooorrumm
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
16 Mart 2010
9.284
18
slm.
3yıllık evliliğim boyunca bebeğim olsun die yaşamadığım sorun kalmadı.
ilk 3ay vajinusmustum.sonra eşim varikoselden ameliyat oldu.daha sonra tüplerimin kapalı olduğu anlaşıldı ben ameliyat oldum.ameliyattan sonra yumurtalarımın hiç gelişmediğini merionel purogonla bile gelişmediğini öğrendim.kadınsal hormonlarım düşük olduğu için.başarısız 1tüp bebek 1 aşılama yaşadım.saç dökülmesi kilo verememe ve hiç yumurtlayamamam için gittiğim tiroid doktorum tsh 001 çıkması sonucu zehirli guatır olduğumu söyledi ve hemen beni filime ve ulturasona gönderdi.2tane içi kireçli nodülüm varmış.korunmanız gerek die dideral ilaç hap yazdı.yaşım 22o kadar kötü oldum kii.nodüllerimden şüphelendi kötüde olabilir dedi.bebeğim olmasını çok istiyordum.şimdi ben doğal yollardan gebe kalkamayacağımmı??illa tüp bebekmi yaptırmam gerek?benim gibi olupta doğal yoldan gebe kalan varmııı??nodüllerin geri dönüşü yok bildiğim kadarıyla ömür boyu bu hastalıklamı yaşayaşacım

Benim bildigim zehirli guatr hemen ameliyatla aliniyor.
Teyzemde zehirli guatr vardi, ilk önce ameliyat oldu sonra tedavi bayagi yipratici bir dönemdi cünkü cok ihmal etmisti.
Bence sen isinin uzmani olan bir doktora git, Cumali Aktolunu tavsiye ederim, teyzemi bilinclendiren o oldu.
Ayrica bende guatr ameliyati oldum, guatrim cok calisiyordu ve bir sürü nodül vardi, sonuc olarak tüm guatr alindi.
Guatr ihmale gelmez bence kesinlikle bir uzmana gözük, eminim dogru tedaviyle cocuk sahibide olursun.

benim dokturmda çok iyi gaziantepte yaşıyrm o söylediğin doktor nerde bilmiyrmm???
senin bebeğin oldumu guatırdan sonra

merhaba,

bende hamilelik testlerimde öğrendim zehirli guatr olduğumu... ilaç kullanıyorum ve kısmetse doğumdan sonra nodüller zehirli guatr sebebi ile ameliyat olmam gerekli.... tabiki hamile kalabilirsin..... ama kontrollerin şart.....ihmal etmeeee. çok iyi bak kendine

zehirli guatırda ameliyat şartmı????

benim hiç yumurtam oluşmuo.kimi guatırlılarda yumurta çok oluşurmuş.sende nasıldııı??

kızlarrr cvp yazınnn psikolojim alt üst olduu.çok korkuyrmmmm:18:

Korkma canım yaa.. Ben de zehirli hipertiroid hastasiyim. TSH degerim 001. Bir defa diş gebelik yaşadım ve 7 ay sonra ise normal şekilde gebe kaldım çok şükür. Benim bildiğin hipotiroid hastalarında hamile kalmak zordur, ama hipertiroidlerde zor değil, fakat hamilelik sırasında düçük ve erken doğum tehlikesi olduğu için sık sık doktora başvurman kontrol altında tutman şart. Bu arada Propycil ilaci kullaniyorum.

Son düzenleme:

cnm bende hipo triodim yumurtalarım hiç çalışmıyorrr.adetim düzensizzz.saçım dökülüyorrrrr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…