Zehirlenmek istemiyorum!!!!Hayatımda GDO İSTEMİYORUM....

İnanın ben de anlamadım:44: Böyle şeylerden hiç anlamam zaten ama bende olup sizde olmaması çok tuhaf neden olabilir ki acaba??

Uzun süredir heyecanla, gece gündüz çalışıp önümüzdeki günler için hazırlık yapıyoruz. Tek ve net bir amacımız var: Gıda amaçlı GDO’ların ülkemize girmesini engellemek.

"Yemezler" dediğimiz GDO kampanyamızda tabir yerindeyse son 100 metreye giriyoruz. Dün gıda amaçlı 29 GDO başvurusunun 24’ü halk görüşüne açıldı. Bunlar gıda amaçlı ilk GDO başvuruları. Bu başvuruları iptal ettirmek için zamanımız kısıtlı. Ama hep beraber kazanacağımıza inancımız tam. Önümüzdeki hafta olacaklara geçmeden önce sana son aylarda GDO mücadelesinde neler olduğunu ve hep beraber neler kazandığımızı hatırlatmak istiyorum.

9 adet yem amaçlı GDO’lu mısır başvurusundan 6‘sının reddedilmesini sağladık.
Peki reddedilmeyen 3 tane? Bakan Eker’den GDO’lu yemlerle beslenen hayvanlardan elde edilen ürünlerin etiketlenmesi sözünü aldık. GDO konusunda bugüne kadar ülkemizde yapılmış en kapsamlı araştırmayı yaptık. Kampanyamız sayesinde halkın ne kadar bilinçlendiğini gördük. Halkımızın %82‘si GDO’nun ne olduğunu iyi biliyor, %83'ü bir üründe GDO olduğunu bilirsem yemem diyor.

Bu kazanımlar için sana sonsuz teşekkür borçluyuz. Peki şu andan itibaren neler olacak?

Önümüzdeki hafta bizden daha sık e-posta alabilirsin. Bizi çok yoğun bir hafta bekliyor. Pazartesiden itibaren hafta boyunca gönderdiğimiz her e-postayı açman çok önemli. Her gün yardımına ihtiyacımız olacak.

Bu e-postalarda neler yazacağını neden şimdi söylemediğimizi anlıyorsundur. Hep beraber kampanyanın ilk bölümünde nasıl başarılara imza attıysak, şimdi de bu GDO’ları engellemeyi başarabiliriz. Bunun için, her e-postayı açman ve o günün planına elinden geldiğince katkıda bulunman çok önemli.

GDO başvuruları kabul edilirse, çikolatadan dondurmaya, margarinden tatlıya soframızdaki tüm yiyecek ve içeceklerde GDO olabilir! GDO’lar bir kere gıda sistemine girince, kontrol ve denetimi imkansız hale gelebilir. Bu ihtimalin gerçekleşmesine izin veremeyiz.

Gelecek haftaki kampanya planlarını gerçekleştirebilmemiz için, bir kez daha eylemi paylaşman ve mümkün olduğunca çok kişinin bize katılmasını sağlaman çok önemli.

Facebook'ta paylaş
Twitter'da paylaş

Haftaya görüşmek üzere, hepimize şimdiden kolay gelsin.

Son düzenleme:
SON GÜN 22 AĞUSTOS !!!

YE MEZ LER !!!

Markanıza GDO bulaşmak üzere... Yemezler! | Greenpeace Akdeniz

GDO'nun Sağlığa Zararları

-GDO'lar öldürücü alerjilere neden olabilir.
-GDO'lu yemler, hayvanlarda antibiyotik direncini artırır, antibiyotiklerin etkisini azaltır.
-Çoğu GDO'nun içerdiği böcek öldüren toksinlere hamile kadınların kanında ve fetusunda raslandı.
-İtalya'da yapılan bir bilimsel araştırmada marketlerden alınan her 4 sütten 1'inde GDO geni parçalarına rastlandı.
-GDOların salgıladığı böcek zehirinin tamamının insan sindirim sisteminde parçalanmadığı ortaya çıktı.
-GDO ekim tarlalarında kullanılan yabani ot ilaçları, memeliler için toksik etki ve insanlarda hormonal dengeyi bozma riski taşıyor.

GDO'nun Çevreye Zararları

-GDO üretimi, süper dayanıklı böcek ve yabani bitki türleri yaratır. Bu türlerin varlığı ekosisteme ve tarıma büyük tehdit oluşturur.
-GDO'lar tozlaşma yoluyla doğal türlere bulaşarak biyoçeşitliliğe zarar verir.
-Zehir salgılayan GDO'lar, kelebekler gibi zararsız canlıların ölümüne neden olur.
-Zehir salgılayan GDO'lar zehirlerini köklerinden toprağa geçirirler. Zaman içerisinde bu zehirlerin birikimi çevre için tehlike içerir.

Harekete Geç!

Sofranda GDO istemiyorsan, gıda üreticilerine mektup göndererek “Yemezler” de, başvurularını geri çekmelerini sağla.

Markanıza GDO bulaşmak üzere... Yemezler! | Greenpeace Akdeniz

Bana gelen mail, bugün vaktim yoktu yarın arayacağım....:

Mikerinos, bugünkü görevin (tabii eğer kabul edersen), Algida’nın Facebook sayfasını ( Duvar Fotoğrafları | Facebook ) ziyaret ederek, sayfadaki son paylaşıma GDO istemediğini anlatan bir yorum yazmak.

Bildiğin gibi Algida dondurma pazarının liderlerinden birisi. Dondurmayı en çok tüketenlerin çocuklar olduğunu düşünürsek, Algida’nın GDO’ları engelleme konusunda büyük sorumluluk alması gerektiği çok açık. Onlara düşen görev, üyesi oldukları TGDF’nin yaptığı gıda amaçlı GDO başvurularını geri çekmesini sağlamak ve çocukların sağlığını tehdit edecek bu girişime izin vermemek.

Yorum olarak aşağıdakine benzer bir metin kullanabilirsin:

Markanıza GDO bulaşmak üzere... Yemezler! Sizden, gıda amaçlı GDO’ların ithalatı için TGDF’nin yaptığı başvurunun geri çekilmesini sağlamanızı talep ediyorum. Özellikle çocuklarımızın geleceğini ve sağlığını düşünerek, bu tehlikeli girişimi mutlaka engellemelisiniz. Markanıza GDO bulaşmak üzere... Yemezler! | Greenpeace Akdeniz

Not: GDO’ları engellemek için daha fazlasını yapmak istiyorsan, 444 25 19 numaralı Unilever Tüketici Hattı’nı arayarak isteğini telefonda da dile getirebilirsin. Konuşmayı tamamladıktan sonra Greenpeace Facebook sayfasını ziyaret ederek, konuşmada yaşananları paylaşmayı unutma.

Kişisel notum:) = Aligadın sayfasını uçurmuşlar bir sürü GDO karşıtı insan yorum yapmış nasıl hoşuma gitti yaaa... Ülkemin güzel insanları herkes vazgeçmemiş demek ki. Ayakta alkışlıyoruuummmm

Ülker görevinde neler oldu?

On binlercemiz Ülker Facebook sayfasına GDO istemediğini yazdı. Twitter’da Ülker hesabına binlerce mesaj gönderildi. Ülker başlangıçta yapılan yorumları silmeyi seçti. Bizce onlara düşen, tüketicinin isteğini dinlemekti.

Her yorumu silmeye yetişemedikleri için mi, yoksa silmenin çözüm olmadığını anladıkları için mi bilinmez ama sayfalarında hala on binlerce GDO karşıtı yorum duruyor. Bizleri duymazdan gelmeyeceklerine ve GDO konusunda tüketicinin sesine cevap vereceklerine inancımız tam. Onları hep beraber teşvik etmeye devam edeceğiz.

Başka neler yapabilirsin?
Facebook'ta bizimle arkadaş ol xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Twitterda bizi takip et xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugünkü mail..:

Mikerinos, bugünkü görevin (tabii eğer kabul edersen), Eti’nin Facebook sayfasını ******** ziyaret ederek, sayfadaki son paylaşıma GDO istemediğini anlatan bir yorum yazmak.

Aynı şeyi neden üç gün üst üste, her gün farklı bir markaya yaptığımızı soruyor olabilirsin. TGDF’nin yaptığı gıda amaçlı GDO başvurularını geri çekmesini sağlamak için birden fazla markanın harekete geçmesi gerekli. Ne kadar çok marka bu başvuruların geri çekilmesini isterse şansımız o kadar fazla.

Bildiğin gibi Eti de ambalajlı gıda sektörünün liderlerinden birisi. Onlara düşen görev, üyesi oldukları TGDF’nin yaptığı gıda amaçlı GDO başvurularını geri çekmesini sağlamak ve hepimizin sağlığını tehdit edecek bu girişime izin vermemek.

Yorum olarak aşağıdakine benzer bir metin kullanabilirsin:

Markanıza GDO bulaşmak üzere... Yemezler! Sizden, gıda amaçlı GDO’ların ithalatı için TGDF’nin yaptığı başvurunun geri çekilmesini sağlamanızı talep ediyorum. Hepimizin geleceğini ve sağlığını düşünerek, bu tehlikeli girişimi mutlaka engellemelisiniz.*****************

Not: Daha fazlasını yapmak istiyorsan, ********numaralı Alo Eti Hattı’nı arayarak isteğini telefonda da dile getirebilirsin. Konuşmayı tamamladıktan sonra Greenpeace Facebook sayfasını ***********ziyaret ederek, konuşmada yaşananları paylaşmayı unutma.

Algida ve Ülker’in konuyla ilgili açıklamaları:
Ülker ve Algida sayfalarına yaptığımız yorumlar sonucu iki marka da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalar her ne kadar bizim talebimizi yerine getirmese de, tüketicinin sesine kulaklarını kapatamayacaklarını gösteriyor. Şimdi bu sesi daha da güçlü çıkarmanın tam zamanı. Eğer açıklamaları okumak istersen:

Algida’nın açıklaması ***************
Ülker'in açıklaması ************

Başka neler yapabilirsin?
***bizimle arkadaş ol ************
*** bizi takip et ***********

Kişisel not: az önce Algidayı aradım -her ne kadar kanlı marka olsa da- isteğimi belirttim tel no ve mail istediler klasik geri dönüş maili olsa da en azından ilgilendiler
Ama daha önce aradığım Ülker ne yaptı inatla GDO OLMAYACAK dedi ben de kesinleştirmek için sordum tektar yine hayır asla olmayacak şu anda da yok dedi ve ne tel ne mail istemedi haliyle geri dönüş de yapmadı. Ama sanki karşısında saf var şu anda GDO olmadığını babaannem de biliyor ama eğer TGDF nin GDO BAŞVURUSU KABUL EDİLİRSE ÇİKOLATADAN DONDURMAYA HERŞEYDE O LA CAAKKK....
Bu arada bence linkteki açıklamalarını da okuyun ÜLkerden iyice soğudum bir de Greenpeace i mahkemeye vereceğiz yazmış... Sen karşı dur biz söylemeden tepemize çıkaralım seni o zaman tek marka diye..

Az önce bir numara aradı beni açtım Eti'den:)
Sevindim çünkü Alida gibi herkese aynı klasik dönüş mailini gönderebilirlerdi, veya Ülker gibi sadece GDO olmayacak deyip ne numara ne mail istemeden konuyu kapatabilirlerdi... Ama aradılar ve sitede bir duyuru yaptıklarını belirttiler üstelik daha bugün konuşmuştum GDO istemediğime dair... Sevindim mi evet çook, tatmin etti mi, hayır henüz değil....

Madem herşeyi paylaşıyorum bunu da paylaşmam gerekir buyrun işte o duyuru:

Greenpeace tarafından bir süredir internet ve sosyal medyada devam ettirilen “Markanıza GDO Bulaştırmayın / Yemezler” kampanyasında belirtilen firmalar arasında markamıza da yer verilmektedir.

Tüketicilerimize ve kamuoyuna markalarımızın hiçbirinin GDO ihtiva etmediğini belirtmek isteriz.

Gıda ürünlerinde GDO’lu hammadde kullanımı, yürürlükte olan 5977 sayılı Biyogüvenlik Kanunu gereğince yasaktır. ETİ, tüm ürünlerinin üretimini, kanun ve mevzuata tamamıyla uygun olarak gerçekleştirmekte ve GDO içeren hammadde kullanmamaktadır.

ETİ olarak prensip kararımız; GDO’lu hammadde kullanımına izin verilen bir yasal düzenleme yapılsa dahi GDO’lu hammadde kullanmamaktır.

Tümüyle asılsız, kamuoyunu yanlış yönde bilgilendiren, izinsiz olarak logomuzun kullanılarak şirketimizin itibarına kastedilen bir kampanya yürütülmektedir. Her zaman olduğu gibi, tüketicilerimizin gönül rahatlığı ile GDO’suz ETİ ürünlerini tüketebileceklerini kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımızla,
ETİ Şirketler Grubu

Burada iki cümleyi işaretledim birincisi Şu anda Türkiyede hala GDO yasak yani ürünlerimiz GDO içermiyor ki zaten diyenlere şaşırmayın...

İkinci cümle beni umutlandırdı çünkü bu önemli bir vaat... Umarım uyarlar ve Eti benim çocukluğumun markası Eti olarak kalmaya devam eder...

Güllüoğlu markasının yaratıcısı Nadir Güllü'nün kurduğu Karaköy Güllüoğlu, ülkemize gıda amaçlı 29 GDO’nun girmesi için başvuruda bulunan TGDF ile ilişkisini kesme kararı aldı. GDO başvurularına ilişkin ilk gerçek tepkiyi gösteren Karaköy Güllüoğlu’nu tebrik ediyoruz.

Lütfen Karaköy Güllüoğlu Facebook sayfasını ziyaret ederek, bu davranışlarından dolayı onları hep beraber tebrik edelim. Aşağıdakine benzer bir yorum kullanabilirsin:

GDO’lar konusundaki hassasiyetiniz, tüketici sağlığını ön planda tuttuğunuz ve TGDF üyeliğinizi sonlandırdığınız için tebrikler, teşekkürler.

Karaköy Güllüoğlu, TGDF’nin bir bileşeni olan Şekerli Mamül Sanayicileri Derneği’ne (Şemad) yaptığı üyeliklerinin düşürülmesi başvurusunda aşağıdaki noktaların altını çizdi.

- İki asırlık tarihi firma olarak bizim için en başta tüketici sağlığı ön plandadır.
- Tüketici sağlığını hiçe sayan hiçbir kurum ile işbirliği yapmak saygın kimliğimize yakışmaz.
- Ürünlerimiz hiçbir şekilde GDO içermemektedir. Aksine piyasada glikoz şurubunu önlemek için yıllarca emek verip ARGE’sini yaptığımız İnvert şeker kullanmaktayız.
- Dernek olmanın ana prensiplerinden birisi de kamu yararına işler yapmaktır. Gördüğümüz kadarıyla Şemad Derneği bu durumda ticari düşünmektedir. Dernek ilkesinden sapmıştır.

İki asırlık tarihi boyunca tüketici sağlığını ön planda tuttuğunu söyleyen firma, ürünlerinde hiçbir zaman GDO’lu ürün kullanılmadığını, bundan sonra da kullanılmayacağını duyurdu.

Bugüne kadar GDO mücadelesinde yaptıklarından dolayı hem sana, hem de bu örnek davranışı gerçekleştiren Güllüoğlu’na sonsuz teşekkürler.

Umuyoruz Karaköy Güllüoğlu’nun bu örnek davranışı, diğer markalara da ilham verir.

Kişisel notum: Koskoca Etinin Ülkerin Unilever ın yapmadığını yaptılar yüzlerce insanın gönlünü kazandılar... Umarım diğer firmalara da örnek olur!!!

ilk zaferimiz !!! son 11 gün çabuk ol !!!

Markanıza GDO bulaştırmayın... Yemezler! | Greenpeace Akdeniz

kopyala adres çubuğuna yapıştır:

greenpeace.org/turkey/tr/harekete-gec/yemezler/

Son düzenleme:

helal be gerçek güllüoğlu na süper bi haber!....:)))))))

Burada bir ürünün satışını yapmıyoruz para kazanmıyoruz çıkarımız yok HEPİMİZ İÇİN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN UĞRAŞIYORUZ!!! Binlerce markaya GDO bulaşmak üzere Eti, Algida, ÜLker bunlardan SADECE BİRKAÇI.....
Birkaç sn ayırın ve hayır deyin çok zor değil inanın.....

GDO, dünyamız ve canlılar üzerinde yapılan tehlikeli bir deneydir.

GDO'nun Sağlığa Zararları
GDO'lar öldürücü alerjilere neden olabilir.
GDO'lu yemler, hayvanlarda antibiyotik direncini artırır, antibiyotiklerin etkisini azaltır.
Çoğu GDO'nun içerdiği böcek öldüren toksinlere hamile kadınların kanında ve fetusunda raslandı.
İtalya'da yapılan bir bilimsel araştırmada marketlerden alınan her 4 sütten 1'inde GDO geni parçalarına rastlandı.
GDOların salgıladığı böcek zehirinin tamamının insan sindirim sisteminde parçalanmadığı ortaya çıktı.
GDO ekim tarlalarında kullanılan yabani ot ilaçları, memeliler için toksik etki ve insanlarda hormonal dengeyi bozma riski taşıyor.

GDO'nun Çevreye Zararları

GDO üretimi, süper dayanıklı böcek ve yabani bitki türleri yaratır. Bu türlerin varlığı ekosisteme ve tarıma büyük tehdit oluşturur.
GDO'lar tozlaşma yoluyla doğal türlere bulaşarak biyoçeşitliliğe zarar verir.
Zehir salgılayan GDO'lar, kelebekler gibi zararsız canlıların ölümüne neden olur.
Zehir salgılayan GDO'lar zehirlerini köklerinden toprağa geçirirler. Zaman içerisinde bu zehirlerin birikimi çevre için tehlike içerir.

Bna gelen mail:

Sevgili Mikerinos, çok güzel bir haberle biten geçen haftanın ardından, bizi bu hafta da yoğun bir tempo bekliyor. Bildiğin gibi cuma günü Karaköy Güllüoğlu, TGDF ve GDO’ya rest çekerek, TGDF ile ilişkisini sonlandırdı.

On binlercemiz Ülker, Algida ve Eti Facebook sayfalarına GDO istemediğini yazdı. Mesajlardan sonra 3 marka da birer açıklama yayınladı. Açıklamaların ve cevaplarımızın linklerini mailin sonuna ekliyorum. Bu açıklamalar her ne kadar bizim talebimizi yerine getirmese de, tüketicinin sesine kulaklarını kapatamayacaklarını gösteriyor. Şimdi bu sesi daha da güçlü çıkarmanın tam zamanı.

Mikerinos, bugünkü görevin (tabii eğer kabul edersen), bu üç markanın Facebook sayfalarını ziyaret ederek, sayfadaki son paylaşıma talebinde seni görmezden geldikleri çok önemli noktaları hatırlatan bir yorum yazmak.

1- Ülker sayfasını Ülker | Facebook ziyaret ederek aşağıdakine benzer bir yorum kullanabilirsin:

GDO açıklamanızı okuduk, ne yazık ki taleplerimize cevap vermekten çok uzak. Ülker’den taleplerimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. TGDF'nin yaptığı gıda amaçlı GDO başvurularını geri çekmesini sağlayın. Başvuruları geri çektiremiyorsanız, TGDF ile ilişkinizi kesin. Ürünlerinizde hiçbir zaman GDO kullanmayacağınıza dair açıklama yapın. Markanıza GDO bulaştırmayın. Yemezler!

2- Algida sayfasını Algida Türkiye | Facebook ziyaret ederek aşağıdakine benzer bir yorum kullanabilirsin:

GDO açıklamanızı okuduk, ne yazık ki taleplerimize cevap vermekten uzak. Daha anlaşılır olmak adına Algida'dan talebimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. TGDF'nin yaptığı gıda amaçlı GDO başvurularını geri çekmesini sağlayın. Başvuruları geri çektiremiyorsanız, TGDF ile ilişkinizi kesin. Ürünlerinizde hiçbir zaman GDO kullanmayacağınıza dair açıklama yapın. Markanıza GDO bulaştırmayın. Yemezler!

3- Eti sayfasını ETİ | Facebook ziyaret ederek aşağıdakine benzer bir yorum kullanabilirsin:

GDO açıklamanızı okuduk, ileride veya yasal olsa da GDO kullanmayacağınızı belirtseniz de eksik noktalar var. Daha anlaşılır olmak adına ETİ'den talebimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. TGDF'nin yaptığı gıda amaçlı GDO başvurularını geri çekmesini sağlayın. Başvuruları geri çektiremiyorsanız, TGDF ile ilişkinizi kesin. Markanıza GDO bulaştırmayın. Yemezler!

Bu 3 adımı da yerine getirmen çok önemli. GDO konusunun takipçisi olduğumuzu ve taleplerimize gerçek bir cevap alana kadar sesimizi gitgide artıracağımızı onlara gösterelim.

Firmaların açıklamalarını ve bizim cevaplarımızı aşağıdaki linklerden okuyabilirsin:
Ülker'in GDO açıklaması: Neler eksik? Ülker'in GDO açıklaması: Neler eksik? | Greenpeace Akdeniz
Algida'nın GDO açıklaması: 2 arada 1 derede Algida'nın GDO açıklaması: 2 arada 1 derede | Greenpeace Akdeniz
Eti'nin GDO açıklaması: Bir adım eksik Eti'nin GDO açıklaması: Bir adım eksik | Greenpeace Akdeniz

Baştan takip edemeyen arkadaşlar için özet geçiyorum...

Şimdi şöyle anlatayım piyasada ürünü olan binlerce marka (Algida, Eti, Ülker, Nestle, Sana vs vs) TGDF ye üye ve TGDF ürünlerde GDO kullanılması için (şu an Türkiyede yasak) başvuru yaptı... Bu yediğimiz çikolatadan dondurmaya yemeklerimize kattıklarımıza kadar GDO olması demek (GDO nun zararlarını bu sayfada paylaştım bir iki mesaj önce)

Ve zehirlenmek istemeyen binlerce insan Algida , Eti ve Ülkerin sayfasında GDO istemediğimizi belirtti... Ben facebook hesabım olmadığı için müşteri tems. ile görüştüm...

Sonuç olarak Alida Eti ve Ülker sayfalarında bir açıklama yaptı üçünün de facebook sayfalarıda bulablirsiniz..

Bu arada arkadaşlar GDO kullanmıyoruz diyen markalar için aa ne güzel diye düşünmeyin şu anda yasak zaten Türkiyede GDO kullanmak ama yasağın kalkması için başvuru yapıldı.. Kısacası şu anda GDO kullanmamak marifet değil sıkıysa kullansınlar...

En olumlusu Etinininkiydi,Algida klasik bir metin yayınladı ama Ülker çok kişisel davranarak mahkemeye bile vereceğini söyledi..

Veeee en güzeliiii Karaköy Güllüoğlu BU KOSKOCA MARKALARIN YAPMADIĞINI YAPTI ve binlerce insanın gönlünü kazandı, Asla GDO kullanmayacağını belirtti ve GDO başvurusunda bulunan TGDF YE REST ÇEKTİ....

Bizim tüm isteklerimiz bu yönde çünkü eğer Ülker Eti Algida Nestle vs gibi büyük firmalar TGDF ye rest çekerse TGDF başvurusunu geri almak zorunda kalacak ve ürünlere GDO girmeyecek..

Şimdilik bu kadar bakalım neler olacak... Sormak istediğiniz birşey varsa sorun ama unutmayın ki bunda kimsenin çıkarı yok sadece ZEHİRLENMEK İSTEMEYEN BİNLERCE İNSANIN SESİNİ DUYURMA ÇABASI VAR....

Son düzenleme:
Bana gelen mail:

Evet, başardık! TGDF 29 adet gıda amaçlı GDO için ithalat başvurusunu geri çekti.

Aylardır hep beraber çalıştık. 325 binden fazla kişi kampanyamıza katıldı. Hep beraber konunun kamuoyu gündeminden düşmesine, GDO'ların ülkemize girmesine izin vermedik. On binlerce e-posta gönderdik. Markaların Facebook ve Twitter hesaplarına on binlerce mesaj gönderdik, isteğimizi defalarca dile getirdik.

Ve sonunda senin sayende başardık. Aslında bu başarının yaratıcısı sensin. Sana ne kadar teşekkür etsek az.

TGDF'nin aldığı bu karar, tarihi bir adım. Senin ve başkalarının sesini duyarak GDO konusundaki hassasiyetini TGDF’ye ileten, başta Ülker ve Karaköy Güllüoğlu olmak üzere Sana, Eti, Algida ve Nestle gibi TGDF bünyesinde yer alan firmaları da tebrik ederiz.

Kişisel notum: EVET BAŞARDIK çikolatadan dondurmaya margarine GDO tehditi sona erdi.... Ben de buradan kampanyaya imza atan ve markaların facebook sayfalarına taleplerini bildiren tüm KK ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM... HEPİMİZİN BAŞARISI...

ben pes etmiş olduklarına inanmıyorum daha doğrusu pes etmeleri için gdo lu ürünlerin ellerinde kalmaları lazım
Gdo lu üretime teşvik yapan zorla satmaya çalışan güçlü ülkeler varken tek çaremiz bu ürünleri almamak...

gelen mail benide sevindirdi ama ya biz pasif olsaydık bunlar bizde gdo yedirecekti bundan haberimiz oldu peki ya diğer hammaddeler

Biz nerde hata yapıyoruzda bunlar mısır şurubu , çin tuzu , hayvanın tamamının kullanıldığı salamlar sucuklar ve binlerce kanserojen madde içeren tatlandırıcıları sofralarımıza sunmaya cüret ediyor...?

şuan yediğimiz tavuk tavuk değil arkadaşlar genetiğiyle oynanmış bir hayvancağız , hayvancağız diyorum güneş görmüyor , yerinden kemikleri gelişmesin kımıldayamasın diye antibiyotik yükleniyor, eti kiloda ağır bassın diye hormon yükleniyor
bunlar bi kenara rengi beyazlasın ve soframıza gelene kadar bozulmasın diye AMONYAK VE KLOR la yıkanıyor altına koydukları pedlerde alkol var var vaar................

Et konusuna girmeyeceğim kusarsınız..

Şerbetli tatlıların neredeyse tamamı glukozla yani mısır şurubuyla üretiliyor glukozda gdo lu mısırdan bi insna vucunun bunu tolere etmesi o kadar zorki
Ülkererin mısır şurubu üretmek için belli kotaları vardır Türkiye elinde bayrak önde gidiyor bunu üreten fabrikanın kotasını düşürmeleri bi kenara konu gündemden düştüğü gibi kota artıyor....

Defalarca kullanılan kızartma yağları , bozulmuş tekrar eritilmiş paketlenmiş kaşar peynirleri , bal diye satış rekorları kıran bal esanslı glukoz şerbeti , korkunç koşullarda üretilern çikolatalar
biz ahlak derslerinin haftada 9 10 saate çıkarılması lazım
bu koşullarda markete girdimmi kızıma kuruyemişdden başka birşey alamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…