Zehirlenme durumu var mıdır sizce ?

whispersOFhope

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2020
333
448
35
Herkese iyi geceler
Biz evimizde bahar ayından beri kurtulamadığımız böcek sorunundan dolayı kokusuz, sıvı ilaçlama yaptırdık. (Tahta kurusu ilacı kullandı çünkü evin neredeyse tüm duvarlarını istila eden minik böcek sorunumuz vardı) İlaçlama 3 Ağustos günü oldu. Yapan kişi en az bir hafta sulu temizlik yapmayın dediği için biz de eve girdiğimizde (adam bir saat demesine rağmen 6-7 saat sonra girdik) sadece etraftaki sıvı olarak kalan ilaçları bezle temizleyip evde yaşamaya başladık. Fakat 3 yaşındaki kızımda kaşıntılar farkedince hafta sonu hemen bir otele yerleşip 3 gün kaldık. Daha sonra geldiğimizde temizlik yaptık. Kızımın tekrar kaşıntı sorunu olmadı fakat 2 gündür ateşi var. Ateşi ilk çıktığında ilaçlama üzerinden 10 gün geçmiş oluyor. Aslında öncesinde akşam parkta terleyip üşümüş ama bu 2 günlük ateş yapar mı emin olamıyorum. Kan testi yaptırdık, doktora baktırdık ama bir şey bulamadı. Doktor ilaçlamadan değildir dedi ama benim aklıma bu gece o ihtimal geldi. Acaba temizliği iyi yapamadık mı? Bir şeyi mi atladık! Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Zehirlenme durumu var mıdır sizce ? Şu an kötü senaryolar yazıp duruyorum. Tecrübeli birisi fikir verebilirse çok çok sevinirim

Herkese iyi geceler
Biz evimizde bahar ayından beri kurtulamadığımız böcek sorunundan dolayı kokusuz, sıvı ilaçlama yaptırdık. (Tahta kurusu ilacı kullandı çünkü evin neredeyse tüm duvarlarını istila eden minik böcek sorunumuz vardı) İlaçlama 3 Ağustos günü oldu. Yapan kişi en az bir hafta sulu temizlik yapmayın dediği için biz de eve girdiğimizde (adam bir saat demesine rağmen 6-7 saat sonra girdik) sadece etraftaki sıvı olarak kalan ilaçları bezle temizleyip evde yaşamaya başladık. Fakat 3 yaşındaki kızımda kaşıntılar farkedince hafta sonu hemen bir otele yerleşip 3 gün kaldık. Daha sonra geldiğimizde temizlik yaptık. Kızımın tekrar kaşıntı sorunu olmadı fakat 2 gündür ateşi var. Ateşi ilk çıktığında ilaçlama üzerinden 10 gün geçmiş oluyor. Aslında öncesinde akşam parkta terleyip üşümüş ama bu 2 günlük ateş yapar mı emin olamıyorum. Kan testi yaptırdık, doktora baktırdık ama bir şey bulamadı. Doktor ilaçlamadan değildir dedi ama benim aklıma bu gece o ihtimal geldi. Acaba temizliği iyi yapamadık mı? Bir şeyi mi atladık! Böyle bir durumla karşılaşan var mı? Zehirlenme durumu var mıdır sizce ? Şu an kötü senaryolar yazıp duruyorum. Tecrübeli birisi fikir verebilirse çok çok sevinirim
İlaçlama ile alakalı olsaydı temastan 24 saat içinde tepki vermesi gerekirdi aradan 10gun geçmiş doktorda söylemiş zaten alakasi olduğunu sanmıyorum usutmus olma ihtimali daha yüksek hava çarpmış olabilir

İlaçlama ile alakalı olsaydı temastan 24 saat içinde tepki vermesi gerekirdi aradan 10gun geçmiş doktorda söylemiş zaten alakasi olduğunu sanmıyorum usutmus olma ihtimali daha yüksek hava çarpmış olabilir
Ateşin sebebini bulamaması endişelendirdi beni. Bir de ağzında aft çıkıyor sürekli. Bir de ek olarak bazen karnının ağrıdığını söylüyor. Çok endişeliyim. Yarın tekrar temizlik yapacağım evde sanırım.

Ateşin sebebini bulamaması endişelendirdi beni. Bir de ağzında aft çıkıyor sürekli. Bir de ek olarak bazen karnının ağrıdığını söylüyor. Çok endişeliyim. Yarın tekrar temizlik yapacağım evde sanırım.
Bağışıklık düştüğünde ağız içinde aft çıkar bazen buda ateşe sebep olur zaten. Siz yine temizliginizi yapın tabi ama ben ilaçlama ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Öyle olsaydı ateşle beraberinde daha başka tepkiler ortaya çıkardı kimyasal bu

Geçmiş olsun. İlaçlamadan olduğunu ben de düşünmüyorum. O ilaçlar çocuklar ve evcil hayvanlar için zararsız bildiğim kadarıyla, bunu belirtiyorlar. Küçücük hayvana dokunmayan ilaç kocaman çocuğa mı dokunacak? Benim hiper alerjik bir kedim var evde temizlik yaparken çamaşır suyu kullanırsam veya normal deterjanı biraz fazla kaçırırsam hayvan etkilenip kusuyor. ama kaç kez yaptırdıysak ilaçlamadan hiç etkilenmedi. İlaçlamadan olsaydı doktor da söylerdi. Umarım en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Merhabalar. Bir yakınımız da aynı durumu yaşadı. 30 35 yaşlarında bir adam. Onlar da evi ilaçlatmış. Sonrasında kaşıntı karın ağrısı vs. Ateş var mı tam bilemiyorum. Sonra hastaneye gittiler nedenini anlamak için. İlk başta anlayamadılar ama sonradan ilaçlamada kullanılan maddelerden birine alerji oluşturmuş sanırım vücudu. Bir süre o madde vücuttan atılana kadar sıkıntı yaşadı. Hastanede kaldı hatta. Özele gitmişlerdi sonradan.

Çok geçmiş olsun size de. Alerji midir bilmiyorum ama bu ihtimali de göz önünde bulundurun derim bi

Ağızda aft düşük bağışıklıktan da olabilir ateş de aft yapar. Zehirlenmeden olduğunu düşünmüyorum ben de. Kimyasalla etkileşimin sonuçları bu kadar soğuk algınlığıyla karışır olmazdı

X