• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zebra ve Stor Perdeler Hakkında

sewha

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2010
45
1
36
Şanlıurfa
Merhaba Arkadaşlar;

Zebra Perde ve Stor perde hakkında yanlış bilinen bir konuyu ve genel manada fikriniz olması açısından birkaç bilgi vermek istiyorum.

Öncelikle Zebra perde ve stor perde yıkanır sözüne kesinlikle inanmayın. Bunu size söyleyen satıcı kesinlikle parasının peşindedir. :1: stor perde ve zebra perdeler yapısı durumu ile yüzeyinde özel bir tabaka bulunur. Bu Tabaka APRE diye adlandırılmaktadır. (kolalama diye adlandırlan işlem). Bu tabaka ilk yıkamada ciddi bir miktarını bırakır. kumaş zamanla yumuşamaya ve kusma dediğimiz yanlardan ip atma olayı gündeme gelir (ortalama 3-6 aylık yıkama periyodlarında yaklaşık 2-3 yıl kadar sürer)
Stor Perde Yıkayan arkadaşlar Perdelerine baksınlar mutlak zayıflamayı hissedeceklerdir.
(kumaş eski sertliğinde olmayacaktır.)
boyaApre-01.jpg

apre11.jpg

boyaApre-04.jpg

Perdenin temizliğini kuru bir sünger yardımı ile yukarıdan aşağıya süpürürcesine silerek yapılabilir. veya havada asılı iken elektrikli süpürge ile tozunu alabilirseniz perdenizi en az 4-5 yıl kadar rahatlıkla kullanabilirsiniz. bu süre zarfında basit lekeleri bildiğimiz kurşun kalem silgisi ile, ciddi lekeleri ise kosla oxi action' ı biraz suyla karıştırarak bez yardımı ile silebilirsiniz.
spongioli_ravioli_s%C3%BCnger_1.jpg

Zebra Perdeyi tavandan yaptırırsanız açık kasa dediğimiz stor kasasını tercih edebilirsiniz diğerlerine nazaran yaklaşık 10-20 tl arası daha ucuzdur.
Eğer Pencere üzeri yaptırırsanız kapalı ya da diğer adı ile siperli kasa kullanmalısınız daha şık ve estetik durur.
24xosur.jpg

stor yada zebranın Kalitesini iyi yada kötü olduğunu bir bakışta anlamak mümkün değildir. ki biz dahi bunu zamanla anlayabiliyoruz (Perde Sektöründe Çalışmaktayım). ucuz ürüne kesinlikle itimat etmeyin. güvendiğin perdeciniz varsa ordan alışveriş yapın.
handshake1.jpg

Bayan arkadaşların neredeyse tamamında rastladığım bir olayı da şöyle anlatayım. Bilinen Markalar pahalıdır ama diğerlerinden kesinlikle kalitelidir kanısındalar. Kesinlikle böyle düşünmeyin. Genel olarak perde işiyle uğraşanların çoğu Bilinen marka ürünlerin klasik piyasa ürünlerini (maliyeti en az seviyeye indirme düşüncesi ile) Bilinen Marka fiyatlarına satmaktadır. kısacası söylemek istediğim referans almadan tanımadığınız perdecilere iş yaptırmayın.
referans.jpg

1230807122tl.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
ii de dünya kadar perdeci gezdim ben hepside aynı şeyi söyledi düz zeminde yıkayabılırsınz ki kayınvalidemde öyle yapıyo hiç bozulma falan olmadı

Teşekkür ederim bende stor almayı düşünüyordum. Kayınvalidemin bir arkadaşının evinde varmış kurutemizlemeye vermişler kırış kırış gelmiş. Kendileri silmişler leke leke kalmış. Bende almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım şimdi:77:

Teşekkür ederim bende stor almayı düşünüyordum. Kayınvalidemin bir arkadaşının evinde varmış kurutemizlemeye vermişler kırış kırış gelmiş. Kendileri silmişler leke leke kalmış. Bende almayı düşünüyorum ama kararsız kaldım şimdi:77:

stor yada zebra perdeleri ıslak bezle değil de saf alkolle ıslanmış bezle silinirse leke falan kalmıyor alkol hemen uçtuğu için. yere yatırıp yıkamak da çok sağlıklı değil tabi daha çabuk eskir kenarlarından yamulma yapar.

stor yada zebra perdeleri ıslak bezle değil de saf alkolle ıslanmış bezle silinirse leke falan kalmıyor alkol hemen uçtuğu için. yere yatırıp yıkamak da çok sağlıklı değil tabi daha çabuk eskir kenarlarından yamulma yapar.

bence düz zeminde nasıl yıkadıgına baglı halı yıkar gibi sert davranırsan olmaz tabi narin yıkamak gerek silersende tozlar yapışıp kalıyo

Sizlere evlerinizde ve ofislerinizde çok rahat kullanıp, takmakta, çıkartmakta zorlanmayacağınız ev modası olan zebra perde hakkında bilgi vereceğim. Bu ürün sadece bayanlar için değil erkekler içinde vazgeçilmez olacaktır.

Zebra perde ler hem güneşlik hemde perde görevini gördüğü için sizleri masraflardan da korumuş olacaktır. Özelikler güncel renk ve desenlerle satılmaktadır. Eski tip perdeler beyaz renkler hakimken zebra perdelerde ise kimi zaman size İstanbul’u kimi zaman paris’i kimi zamanda bir çiçek bahçesine götürmektedir.

Zebra perdelerin takılması;

Bu perdelerde stor perdeler gibi evlerimizde mevcut bulunan kornişlerinin üzerine perdenin uzunluğuna göre 3-6 arasında bir aparatın vidalanması ile kolay bir şekilde montaj yapılır. Ekstradan bir ustanın gelmesine gerek yoktur basit bir şekilde montaj yapılır. Perdelerin takılması ile ilgili metni youtube den izleyebilirsiniz.

Zebra Perdelerin Yıkanması;

Stor perde temizliği ile Zebra perde temizliği birebir aynıdır. Bu tür ürünler de monte olarak temizlenmediği için temizliği biraz zahmetlidir. Yeni çıkan buharlı ürünlerle ile temizlemenizi öneririm. Ürünün açıldıktan sonra temizlenmesi zordur.

Zebra perde nerden alınmalı ? markaları var mı?

Günümüzde internet alışveriş sadece kişisel ihtiyaçlarımız için değil ev, araba, bahçe vs. tüm ihtiyaçlarımız için vazgeçilmez bir mecradır. Bundan dolayı zebra perde ihtiyaçlarımızda internet üzerinden gerçekleştirebiliriz. Zebra perde de marka aramak önemlidir fakat kumaş tedarik eden firma sayısı sınırlı olduğundan dolayı alacağınız yer önem teşkil etmektedir.

Örnek fiyatlamalar ;

Örneğin piyasada 120*200 cm boyutlarında bir Zebra perde (İstanbul desenli) 200-250 TL arasında

Son düzenleyen: Moderatör:
Back