Zebra perdelerimi evde yıkadım..

Ummandabirkatre

Guru
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2012
5.000
5.463
448
evet arkadaşlar acaba kuru temizlememi derken yıkasam iz mi kalır zor mu olur derken cesaret edip evde yıkadık..cıkarması hiç zor olmadı beyazlardı mutfakta olduklarından bir yılda kirlenmişlerdi bayağı malum silmeye calıştıgım da oldu ama leke kaldı su lekesi ...

cıkartıp balkona yere serdik sonra deterjanlı su hazırladım bir kovaya içinde yumoş omo ve leke cıkarıcı vardı..saplı fırçayla zebrayı bir güzel fırçaladık 2 kat bir perde oldugundan arkasını cevirip yine fırçaladık yalnız kiri anında atıyor kumaş yani toplam 3 dakikayı bile bulmadı fırçalamak sonrasında da balkon masasının üzerine atıp hortumla bol suyla duruladık..güneşte 2 saatte kurudular ve astık..
boncuklu ve dilimliydi benimki dilimli kısmı cıkardım yaz boyunca dilimsiz boncuksuz kullanıcam her yer acık rüzgardan boncuk sesleri beni ifrit ediyor çünkü..

bu konuyu acma sebebim hiç düşündügüm kadar zor degilmiş temizliği evinizde içinize sine sine yıkayın boncuklar falan pırıl olıyor zaten toplasanız 10 dakika takması da cıt diye bir ses gelince yerine oturuyor zaten zor değil..bu kadar kolay olacagını bilsem daha önceden yıkardım..bembeyaz oldular yalnız tavsiyem bastırmadan fırçalayın hassas perde çünkü ..storu yıkaması cok daha kolaydır sanırım..

bilgiler için teşekkürler canım bende zebra kullanıyorum birkaç oda da aynı şekilde yıkmayı düşünmüştüm senin yazdığında iyi oldu güle güle kirlet

o kadar deterjana bile gerek yok aslında :) hafif köpüklü sünger ile üzerinde gezdirmeniz durumunda lekelerin çıktığını görürdünüz. bu durumda kurutmanıza da gerek kalmazdı. hatta kolonyalı ıslak mendille çıkarmadan da silebilirsiniz isterseniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…