Merhabalar. Pkosla ilgili tam olarak sorularımla alakalı bir konu başlığı bulamadığım için bu başlığı açıyorum.18 yaşındayım yaklaşık 1 ay önce adet düzensizliği nedeniyle bir kadın doğum uzmanına başvurdum tahlil ve usg sonucuyla pkos teşhisi kondu.Bu hastalığa sahip hastaların çoğunun kilo fazlalığı olmasına karşın ben çok zayıf bir Pcos hastasıyım.Doktorumun yönlendirmesiyle endokrin bölümüne gittim tiroit,insulin direncine bakıldı. Hipotiroid tanısı kondu düşük doz ilaç yazıldı, insülin direncimin zayıf olmama rağmen çok yüksek olduğunu bir diyetisyene gidip onun diyetini bir süre uygulamamı tavsiye etti diyetisyense şeker hastalarına uyguladıkları diyet listesini verdi ve çoğu şey yasak. Çok zayıf biri olduğum için bu diyeti uygulamaktan da korkuyorum açıkçası.Adet düzensizliğim içinde Diane 35 verildi ancak doğum kontrol hapı kullanmadan önce soğan kürünü bir denemek istiyorum.Çünkü doktorum doğum kontrol hapının bu hastalığı tamamen ortadan kaldirmadigini adetleri duzenledigini soyledi.Soğan kürü kullanıpta hormolari, adetleri,insülin direnci düzene giren ve zayıf olan pkos hastası var mı ,farklı tavsiyelerinizi de bekliyorum
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Zayıflarda Pcos
- Konu Sahibi 614ozge
- Başlangıç Tarihi